A la Richter….

Achtergrond geïnspireerd op de kunstenaar Gerhard Richter

Vandaag gaan we het eens over kunst hebben…deze art journal pagina heb ik een tijdje geleden al gemaakt en dus ook gefilmd. Ik had een aantal video’s gezien op YouTube over de kunstenaar Gerhard Richter en ik heb met heel veel plezier zijn video’s bekeken. Wat geweldig wat die man doet…
Ik wilde dit ook gelijk doen op canvas en ben dus ook aan de slag gegaan met een raamtrekker en mijn Ranger squeegee. (je spreekt dit uit als skwiesie 🙂 )

In de video leg ik uit hoe ik de techniek heb gebruikt op mijn canvas en laat het zien op een stukje mixed media papier van Strathmore. Ik heb verf van Amsterdam gebruikt omdat ik dat een goede verf vind om op canvas mee te schilderen. Maar je zou het ook gerust met andere merken verf kunnen doen hoor!
Ik heb er later een art journal pagina van gemaakt, want dit is natuurlijk ook een perfecte achtergrond techniek om in je art journal te gebruiken.

door alle laagjes verf wordt het heel interessant om naar te kijken

Kunst is eigenlijk een heel breed begrip…en wat de één kunst vindt…hoeft de ander dat nog niet te vinden… Het is wel iets waar ik altijd interesse voor heb gehad…denk dat het deels ook wel met mijn opleiding heeft te maken…maar ook zelf vind ik het heerlijk om bezig te zijn op een kunst achtige manier…ik noem het maar hobbykunst…
Het is iets waar ik mij nog veel meer wil in gaan ontdekken…uitproberen…gewoon voor mijzelf en misschien later als ik zeker genoeg ben ook wel naar buiten toe.
Je moet doelen hebben in je leven…iets waar je naar toe kunt werken…waar je naar uit kunt kijken…nou dat is het maken van “kunst” voor mij.

Er gaat een tijd komen dat ik niet meer zo vreselijk druk ben met de kinderen…dat de zorgprofessionals het gaan overnemen van mij…dan ga ik mij eens volledig op mijzelf richten…ontdekken wat ik leuk vind en wat ik goed kan…
Ik ben natuurlijk al een beetje begonnen door mijn YouTube kanaal en dit Blog om een route uit te zetten…daar ga ik ook zeker in door. Verder zie ik wel wat er op mijn pad komt en daar maak ik mij absoluut niet druk over. Ik heb de laatste 12 jaar zo’n raar en chaotisch leven gehad die volledig in het teken van anderen stond en staat….voor mijzelf blijft er gewoon niet veel over. Iets wat velen van jullie zich denk ik niet eens kunnen voorstellen. Twee kinderen die grotendeels nog volledig van je afhankelijk zijn op bijna 12 jarige leeftijd. Je verjaardag niet kunnen vieren…niet ontspannen op vakantie kunnen gaan, hoewel we een poging doen blijft het natuurlijk op vakantie net zo hard werken als normaal thuis….niet op visite kunnen gaan of visite thuis ontvangen…je kinderen nog steeds helpen met alle dagelijkse dingen zoals aankleden…wassen…het toilet gebeuren…medicijnen klaar maken…zorgen dat ze goed eten krijgen waar ze zich niet in kunnen verslikken…continu alles afbakenen en begrenzen…altijd drie stappen vooruit denken om bepaalde situaties te voorkomen… en dan hebben we het nog niet eens over de zorg voor de zorg….de vele overleggen met zorgprofessionals…ziekenhuis en dokters bezoeken…stapels en stapels formulieren invullen…en ga zo maar door…
Voor mij is het gesneden koek geworden…het is normaal geworden terwijl dat natuurlijk niet zo is. Oh ja…dat alles doe je natuurlijk onbetaald…want je moet niet denken dat je er enige vorm van compensatie voor krijgt…laat staan dat je een beetje waardering krijgt voor alles wat je doet…dan zijn er natuurlijk ook nog mensen die durven te vragen wat voor werk je doet…tegenwoordig zeg ik altijd dat ik pedagogisch verzorger ben, dat ik voor kinderen zorg die forse beperkingen hebben en dan vragen ze nooit verder…gelukkig niet en dan laat ik het ook maar zo…altijd maar alles uitleggen dat hoeft voor mij ook niet.

Maar af en toe gun ik het mijzelf gewoon even om weer even Patricia te zijn…ook al kan dat niet altijd…komend weekend ben ik ook gewoon lekker weg…of de beurs nu door gaat of niet…het hotel is toch al geboekt en betaald. Voor als nog gaan we er van uit dat het gewoon door gaat…ik doe het de komende dagen nog mooi even kalm aan zodat ik helemaal fit het weekend in kan…mijn weekend…gezellig met mijn vriendin Agnes…want voor haar is het net zo belangrijk om er even tussenuit te zijn.
Enne…als de beurs niet door gaat…dan gaan we lekker winkelen in Amersfoort en vermaken we ons daar wel…ook heerlijk toch?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *