Alcohol inkt en Acrylverf

Super gave techniek met alcohol inkt en acrylverf.

Wat een gave combinatie…alcohol inkt en acrylverf…. zo leuk om er alleen al naar te kijken hoe het reageert op elkaar…
Ik vind het geweldig om te werken met alcohol inkt, maar ook acrylverf is geweldig om mee te werken….nou ja waarom kiezen dan als je ook met beide kunt werken?

Hier zie je precies wat ik doe om dit effect te krijgen….

In de video op YouTube laat ik zien hoe ik dat doe…het is echt niet moeilijk hoor….
Ik werk wel op Yupo paper, dit is wel een must…ik heb het geprobeerd op foto papier, dat lukte niet. De inkt vloeit niet uit, ik denk doordat het geen kans heeft om te vloeien.
Foto papier is papier met een coating eroverheen en alleen die coating is niet poreus…

Je brengt eerst een laagje sterk verdunde acrylverf aan, het geeft niet als je strepen ziet. Die zie je niet weer terug straks…. Ik spray er nog een extra beetje water overheen om het goed vochtig te krijgen…niet te veel hoor!
Daarna laat je voorzichtig een druppel alcohol inkt in de natte verf vallen en dan begint het… De alcohol inkt duwt de verf naar buiten toe. Er ontstaat een heel gaaf patroon.
Nu is het zorg dat je het laat drogen…ga er niet mee aan de wandel….laat het plat op je werkvlak liggen voor een tijdje tot alles droog is. Denk niet dat je het kunt gaan versnellen met een föhn of een heattool…je blaast het alle kanten op.
Het hele effect is dan weg…dus laat het liggen en laat het met rust… Ga ook niet deppen met een velletje keukenrol bijvoorbeeld, je trekt er alle verf af en krijgt dan ook lelijke plekken. Tijdens mijn proces van uitproberen is mij dit allemaal overkomen…maar dat geeft niet…het is ook een leerproces.

Een aantal probeersels…

Dit soort technieken probeer ik ook altijd uit op restjes Yupo, die gooi ik niet weg. Daar kan ik weer dingen op uitproberen. Ik zeg wel vaker van papier… dat het ook een achterkant heeft als er iets mislukt is….nou hetzelfde geldt natuurlijk ook voor Yupo…
Je draait het gewoon om en begint overnieuw. Het mooie van Yupo is dat je het zo weer schoon kunt maken, zeker als je alcohol inkt gebruikt. Nu moet ik wel zeggen dat het wel een beetje ligt aan welke kleur je hebt gebruikt.
Niet alle kleuren zijn even gemakkelijk te verwijderen….soms kost het even tijd om het schoon te krijgen.

Ik ben nog lang niet klaar met ontdekken, ik ga het ook nog uitproberen op Vellum en Mica… Ik heb hier nog geen tijd voor gehad, beide kinderen waren ziek bij huis…dus het was aan de bak deze week… Ik wilde het jullie al wel laten zien! Ik was zo enthousiast over deze techniek…. Daarna moet ik van dit alles nog iets maken…ik heb al 1 onderzetter ervan gemaakt…moet hem nog wel vernissen. Denk dat ik van wat andere kaartjes ook nog onderzetters ga maken en misschien nog een paar leuke kaarten.
Dat komt nog wel als ik weer iets meer tijd heb…ik leg wel vaker iets weg om later af te maken. Ik moet mijn tijd nu eenmaal goed verdelen. Ik heb niet veel tijd om naast de zorg voor de kinderen en de zorg en het geregel om de zorg nog dingen voor mijzelf te doen. Er gebeurt weer veel momenteel en dat moet ook om de zorg te kunnen blijven volhouden. Wil er voor nu nog niet te veel op ingaan…dat komt nog wel…als het allemaal iets duidelijker is geworden…

2 antwoorden op “Alcohol inkt en Acrylverf”

  1. Lieve Patricia

    Wat een geweldige video.
    Echt deze techniek kende ik ook nog niet. Jij leert mij zoveel. Ben zo blij je. Ik ben zo trots op.je wat jij allemaal zo doe t naast je enorme drukke leven. Je krijgt van mij een echte grote pluim. Bedankt weer lieverd. Tot heel snel

    1. Bedankt Hellen….doe het met heel veel liefde…het is ook gelijk mijn uitvlucht…weer even Patricia zijn en niet het andere wat ik eigenlijk niet wil zijn…
      Soms overkomen je dingen en dan moet je er maar het beste van maken…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *