Alcohol inkt en je Gelliplate

ATC kaartjes met een alcohol inkt achtergrond.

Lang werd er gezegd dat je geen alcohol inkt op je gellplate kon gebruiken, dat het je plate zou aantasten… Maar niets is minder waar….je kunt heel goed alcohol inkt gebruiken op je gellplate…als je het maar op de juiste manier doet.
Ik laat in de onderstaande video zien dat het heel goed gaat en je prachtige achtergronden kunt maken op deze wijze…
Je moet alleen snel werken, de inkt droogt zo snel….maar dat heeft ook weer voordelen natuurlijk.

Ik had dan ook in een korte tijd meerdere achtergronden gemaakt, van één heb ik een Art Journal pagina gemaakt. Van de anderen heb ik ATC kaartjes gemaakt…zo leuk om te doen die kleine kunstwerkjes….
Ik had alle afdrukjes op mijn Strathmore Bristol papier gemaakt zodat ik er alle kanten mee op kon. Dit papier werkt gewoon erg fijn bij een gellplate…het is lekker stevig en super glad.

Snelle Art Journal pagina…

Ik gebruik gewoon de alcohol inkt van de Ranger, deze is in vele kleuren te koop. Bij de Art Journal pagina hierboven heb ik modelingpaste gebruikt die ik op kleur heb gemaakt zodat het mooi bij de pagina past. Een beetje eromheen stempelen met bruine Stazon en klaar was het al weer. De tekst is uitgeprint vanuit Word..uitgeknipt en opgeplakt met lijm….
De achtergrond is van zichzelf al zo mooi…dan moet je er niet te veel meer aan doen vind ik.

Het werken met alcohol inkt is eigenlijk zo gaaf om te doen…ik doe het eigenlijk veel te weinig. Ik ga binnenkort nog wel eens een projectje laten zien met alcohol inkt…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *