Aqua markers van de Action

Ik was al eventjes niet meer bij de Action geweest…gewoon veel te druk met andere dingen…dus toen ik deze week er kwam en de Aqua markers zag liggen dacht ik gelijk…die wil ik uitproberen!
Iets wat ik al heel lang doe zijn stempelafdrukjes inkleuren met een aquamarker. Ik gebruik de markers van ZIG Clean Color. Deze zijn best duur, de adviesprijs is EUR 2,95 per marker. Ik koop ze wel wat goedkoper…maar toch het blijven dure markers.
Ik ben met 2 begonnen en inmiddels heb ik er heel wat verzameld, voor mij zijn ze compleet zo…ik koop alleen markers bij als er een marker op is…
De Aqua markers van Deco Time kosten bij de Action slechts EUR 3,99 en dan heb je een set van 12 markers! Dat is een heel verschil natuurlijk…

Het is een beetje appels met peren vergelijken…maar toch ben ik er mee aan de slag gegaan. Ik heb ze eigenlijk gekocht voor mijn kinderen, zij kleuren tegenwoordig ook gezellig mee. Dan hebben ze nu hun eigen markers en hoeven ze niet meer met die dure van mij…. Maar om toch te weten wat het is ben ik er mee aan het uitproberen gegaan.
In de video op YouTube vertel ik er over, deze kun je hieronder zien….

Ik heb ook gelijk het aquarelpapier erbij gekocht, ik had dit al eens uitgeprobeerd en was toch snel terug gegaan naar mijn aquarelpapier wat ik altijd gebruik.
Het papier heeft een structuur op de voorzijde van het papier, dit werk niet fijn. Je kunt dit papier wel goed gebruiken voor mixed media projecten waar je veel water moet gebruiken. Ik moet zeggen dat ik de achterzijde wat prettiger vind werken.
Dit is glad en de inkt vloeit hier beter uit. Ik laat het in de video ook zien.

De Aqua markers van de Action, 72 verschillende kleuren markers.

Als je geen groot budget hebt en je wil toch stempels gaan inkleuren met een Aqua marker dan zijn de markers van de Action een goed alternatief.
Ze zijn goedkoop en je hebt gelijk een heel kleurenpalet bij elkaar en toch kun je ook eerst beginnen met 1 of 2 setjes. Het kan namelijk ook best zijn dat niet alle setjes leverbaar zijn, je zult dan echt vaker moeten kijken bij de winkel of ze weer nieuwe markers hebben. Ik had het geluk dat ik alle 6 setjes heb kunnen bemachtigen.
Het aquarel papier hebben ze ook niet altijd op voorraad.

Het Aquarel papier van de Action

Ik heb van alle markers eerst een kleurenkaart gemaakt, gewoon om te zien hoe de kleuren in het echt zijn. Vaak is het zo dat de kleuren op een dop niet helemaal overeen komt met de werkelijke kleur. Ik moet zeggen dat ik echt een paar kleurtjes mis. Er zijn veel kleuren roze…nu ben ik gek op roze, maar het hadden er wel een paar minder kunnen zijn. In plaats daarvan zou dan een mooie kleur geel kunnen, helder geel mis ik ook een beetje. Net als een mooie kleur donker groen, de donker groene kleuren die er zijn neigen erg naar het blauw. Zeker als je ze verdund met water….
Ik heb mijn Zig markers erbij gepakt om bladeren van bloemen te kunnen inkleuren….

72 verschillende kleuren

Toch als ik alles in overweging neem zijn de markers wel een goede koop denk ik, zeker als je geen groot budget hebt. Je kunt er veel mee doen, het opbergsysteem is helemaal super!.Een echt pluspunt….het staat ook erg leuk op je bureau…
Ik blijf kleuren met mijn Zig markers, maar ik denk dat mijn kinderen van de Aqua markers veel plezier gaan beleven.

Eén antwoord op “Aqua markers van de Action”

  1. Lieve Patricia Wat een geweldig stukje heb je weer gemaakt en een super vis e o. Echt geweldige markers voor beginners. Leuke stempel heb je gebruikt. Ik ga maar eens nadenken wat ik wil. Ben heel blij met deze blog en video. Dank je wel voor je geweldige uitleg en tips. Tot snel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *