Aquamarker Action en Doodelen….

Na mijn review over de Aquamarkers van de Action kreeg ik veel reacties en ook de vraag om wat meer te laten zien wat je kunt doen met de markers.
Ik ben er eens mee aan de slag gegaan en heb wat dingen uitgeprobeerd. Het was de afgelopen week enorm warm. Dinsdag was het zelfs 36 graden…niet te doen hier in Nederland… Boven op zolder kon ik dus niets beginnen en ik had al een aantal pagina´s gefilmd vorige week zodat ik jullie wel wat kon laten zien.

Ik kan niet goed stil zitten en dus ben ik beneden aan de grote tafel gaan zitten en heb een aantal kleuren markers van de Action erbij gepakt. De ventilator op de hoogste stand…..en lekker aan het prutsen.
Mijn zoon Thomas was ziek thuis, dus ik moest er toch zijn voor hem…dus had geen verdere afspraken of verplichtingen.
Gelukkig waren er nog een paar dagen dat het wat koeler was en kon alles even tegen elkaar open om alles goed door te luchten…
Vandaag ben ik jarig…echt een verjaardag vier ik niet…niet omdat ik dat niet leuk vind, maar omdat het niet kan vanwege de kinderen. Het is te druk voor ze…ze zijn naast hun vele lichamelijke problemen ook autistisch…dus het gaat gewoon niet…
Het is nu eenmaal zo…maar ik vier mijn verjaardag op mijn eigen manier…hoe een ander daar over denkt maakt mij ook niet uit…ze zitten niet in onze situatie…45 jaar ben ik vandaag geworden… Ook daar heb ik geen moeite mee…wat maakt het uit…je wordt gewoon ouder en daar doe je niets aan…iedereen wordt ouder…
Heb dat ook nooit zo goed gesnapt als mensen er moeite mee hadden dat ze bijvoorbeeld 30 werden of 40….nou en….ik werd er in ieder geval niet anders door… 🙂

Mijn eerste probeersel…

Maar nu mijn probeersels in het doodelen….
Ik ben begonnen op een stukje aquarelpapier van Kippers ( 185 grams, groene blokjes), ik heb hier wat gekleurde vlakjes gemaakt met roze en groen tinten, dit moesten dan bloemen en blaadjes worden.
Vervolgens heb ik mijn zware fineliner gepakt en ben ik gaan tekenen…soort van bloemen en blaadjes… Ik had gewoon een paar voorbeelden gekeken op Pinterest en ben dat gaan proberen na te tekenen. Tuurlijk niet zo mooi als de voorbeelden, maar ik had een beginnetje gemaakt…

Mijn 2e probeersel….

Toen er nog maar 1 gemaakt…het ging steeds beter…kreeg de slag te pakken…
Wel wat andere bloemen geprobeerd te tekenen…
Ik hoef hier alleen maar een tekst op te stempelen en ik heb al een mooi kaartje gemaakt… Maar dat is voor later…ik wilde het tekenen nog meer gaan oefenen…

Mijn schetsblok van de Action…

Toen naar mijn warme zolder en daar snel het schetsboekje erbij gepakt…snel weer naar beneden in de woonkamer bij de ventilator om nog meer te gaan oefenen. Bovenstaande ben ik vlakje voor vlakje gaan invullen…gewoon om nog meer te oefenen met allerlei patroontjes… Het papier is best dun, maar toch heb ik er ook al leuke mini art journal pagina’s in gemaakt… Ik heb gewoon 2 pagina’s tegen elkaar gelijmd zodat het papier wart dikker is. Het tekenen kon ik gewoon op enkel papier doen, het drukt niet door in ieder geval….

Nu het echte werk….

Toen heb ik vervolgens de stoute schoenen aangetrokken en ben voor het echte werk gegaan…tuurlijk had ik op Pinterest al wat voorbeelden bekeken en wist ik welke kant het op moest gaan…
Ik had deze pagina ook op Instagram laten zien, toen was hij nog niet helemaal af. Op de foto hierboven is hij wel af. Ik laat het ook zo en ga het verder niet inkleuren.

In de video neem ik jullie mee in het proces en laat ik van alles zien hoe ik het heb gedaan. Ik weet zeker dat jullie dit ook kunnen…het is echt een kwestie van oefenen en niet opgeven. Kijk naar voorbeelden en probeer die na te tekenen…niet 1 keer…maar veel en veel vaker als dat nodig is. Oefen op pinterpapier…kan zo bij het oud papier later…en je bent toch even lekker bezig geweest.

Voor het doodelen ben je niet veel nodig, gewoon papier en een goedkope fineliner. Als je het leuk vindt om te doen kun je een betere fineliner kopen.
Ik heb de Sakura Pigma Micron 05, deze is erg fijn om mee te tekenen. Er zit Archival inkt in en je kunt er ook mooie zwarte vlakjes mee maken.
Heb je een zwarte gelpen….kan het ook gewoon mee hoor…zeker het oefenen…
Ik ben nog lang niet klaar met oefenen….maar heb met de komende warme dagen mooi wat te doen. Laat de zomer maar komen….

2 antwoorden op “Aquamarker Action en Doodelen….”

  1. Lieve Patricia

    Ook al is de belichting anders. H e t ziet er super uit. Wat kun jij toch veel en wat doe jij dat gemakkelijk. De stap voor stap video .is super duidelijk. Echt zo lief hoe je dit doet en met ons deelt. Dank je wel. Harde lieve werkster

    1. Bedankt lieve Hellen…ga er nog wel meer video´s over maken. Het is denk ik ook echt iets voor jou. Je bent er maar zo weinig voor nodig…papier en een pen…meer niet…en je wordt er zo lekker rustig van. Je hoeft niet mooi te kunnen schrijven en eigenlijk alles wat je doet is goed…alles mag…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *