Aquamarker Action techniekjes

In de video die je hieronder kunt zien laat ik twee techniekjes zien die je met de Aquamarkers van de Action kunt doen. De één is heel simpel en snel…de ander vraagt wat meer aandacht en misschien ook wel ervaring. Hoewel ik er van overtuigd ben dat iedereen met een beetje oefening dit wel kan. Het lukt misschien niet in één keer, maar dat geeft niets…

De “smooshing” techniek liet ik ook al eens zien met Acylverf. Het voordeel hervan is dat je kunt blijven stapelen met laagjes. Als de verf éénmaal droog is dan is het watervast. De Aquamarkers blijven natuurlijk blenden…zodra het weer nat wordt gaat de kleur weer mengen….
Dit is wel iets waar je dus rekening mee moet houden als je de Aquamarkers wilt gaan gebruiken. Gebruik dan ook kleuren die bij elkaar passen…ik gebruik in de video de kleuren blauw, geel en groen in verschillende tinten…
Deze kleuren passen bij elkaar en mengen samen geen bruin…

Achtergrond gemaakt met de “smooshing” techniek.

Iets wat ik in de video ook laat zien is een techniek die je ook perfect met de Aquamarkers van de Action kunt doen….
Je brengt daarbij kleur aan rechtstreeks op je stempel…sprayt het een beetje nat om de inkt te activeren. Vervolgens druk je de stempel af op het papier. Je bouwt laagje voor laagje op totdat jij tevreden bent…

Techniek met de ZIG markers

Natuurlijk kun je voor deze techniek ook alle andere merken Aquamarkers gebruiken. Ik doe deze techniek al veel langer met mijn ZIG markers. Je bent er wel een speciale stempel voor nodig. Penny Black heeft bijvoorbeeld best veel van dat soort stempels. Ik gebruik in de video dan ook een stempel van Penny black, een mooie bloem die perfect is voor deze techniek.

Met de Aquamarkers van de Action gaat het ook prima

Deze techniek is er ééntje waar je veel geduld voor moet hebben…je bouwt laagje voor laagje bouw je de kleur op… Soms maak je de inkt van de marker iets vochtig door je stempel iets nat te sprayen met water in een sprayflesje.
Soms stempel je de inkt droog op het papier voor net iets meer details….eventueel kun je met een penseel nog iets de kleuren extra vervagen en bijwerken.
Maar vaak is dat helemaal niet nodig. Ik heb deze techniek ook getest op Bristol papier van Strathmore en dat gaat ook prima. Je hoeft het dus niet op aquarelpapier te doen.

Je bent dus echt aan het spelen met je stempel en het is best leuk om eens te doen. Je kunt hiervoor natuurlijk alle merken aquamarkers voor gebruiken. Ik heb deze techniek ook al eens gedaan met de markers van Memento…ging ook prima!
Ik heb toen een kerstkaart gemaakt en had toen nog niet eens zoveel ZIG markers, maar wel een paar Memento markers in de juiste kleuren….

Hier is de vakantie begonnen…ik hoop dat ik nu wat meer tijd krijg om af en toe eens extra te freubelen. Sophie gaat naar de vakantieopvang, voor haar fijn dat ze kan spelen met kinderen van haar niveau en voor ons fijn omdat we haar niet constant bezig hoeven te houden… Ze blijft zelfs af en toe logeren…
Thomas kan zich redelijk goed vermaken dus dat gaat wel goed komen…
We gaan dus ook in de vakantie periode gewoon door met de video´s en de blog berichten…ik heb nog genoeg wat ik jullie wil laten zien.

Ook gaan we de komende weken beginnen met de Kerstkaarten, dus jullie gaan ook die wel weer voorbij zien komen. Ik ga niet alles filmen, maar ga er dan wel een extra blog bericht met detailfoto´s posten zodat jullie kunnen zien hoe ik het gemaakt heb…
Voor diegene die (nog) met vakantie gaan…veel plezier…lekker ontspannen en even de druk van de ketel… Voor diegene die al zijn geweest…hoop dat jullie goed uitgerust zijn, dan kunnen jullie er weer tegenaan.
Wij gaan zelf niet weg…wij gaan 1 keer per jaar een weekje op vakantie naar een speciaal aangepast vakantiehuis van het Ronald McDonalds kinderfonds. Dat doen we meestal in mei rond de verjaardag van de kinderen. Voor ons ligt het nu eenmaal anders allemaal…onze tijd komt wel weer ooit…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *