Art Journal, Even Silence Speaks

Snelle en gemakkelijke art journal pagina in warme kleuren

Snelle art journal pagina´s om gewoon even lekker je hoofd leeg te maken…iets wat ik in deze rare tijd echt even nodig ben. Ik ben eigenlijk zo moe…dan moet ik geen ingewikkelde art journal pagina´s maken…die lukken mij dan toch niet en zorgen alleen maar voor ergernis…

Toch ben ik van plan om mijzelf echt te dwingen om zo´n pagina te maken. Mijn hoofd even leeg maken…in deze situatie zo ontzettend belangrijk. Deze keer heb ik het gefilmd en dat ga ik vaker doen…maar ik laat het ook hier op mijn blog zien en op Instagram. Hier op mijn blog kan ik ook uitleggen hoe ik de pagina heb gemaakt als ik er geen video bij heb voor jullie.
Op deze manier hoop ik dat ik jullie ook kan inspireren om hetzelfde te doen. Ga lekker aan de slag…tenminste als je de tijd hebt…kan mij voorstellen als je kinderen thuis hebt dat het niet altijd gaat lukken…maar dan is het juist zo belangrijk om het wel te doen…jezelf gewoon dat momentje voor jezelf te gunnen…dat is in ieder geval wat ik de komende tijd ga proberen te doen…

Door simpele technieken krijg je snel een leuke pagina

Simpel en snel…dat is echt deze pagina…ik heb gewerkt in een warme kleuren combinatie…door kleuren uit een zelfde familie te gebruiken kan het eigenlijk nooit mis gaan…ik ga de komende tijd ook aan de slag met kleuren combinaties om jullie te laten zien welke kleuren je heel goed met elkaar kunt gebruiken. Hier heb ik bijvoorbeeld voor een oranje, rood en roze kleuren combinatie gekozen…aangevuld met wit en zwart voor een aantal simpele accenten. Verschillende mask stencils en deze ook weer laten terug komen voor een rustiger effect. De tekst is hier het “Focal Point”…het eerste wat je opvalt als je de pagina bekijkt…het hoeft niet altijd een afbeelding te zijn.
Door te blijven werken in dezelfde kleuren zorg je ervoor dat je pagina niet te druk wordt. Met wit en zwart kun je dan accenten gaan maken of bijvoorbeeld Doodelen…iets wat ik heel graag doe. Het slordig schrijven van teksten…ik ben mijn gedachten tenminste weer kwijt. Het is iets waar je steeds zekerder in wordt als je het vaker doet…

Het Doodelen doe ik meestal met mijn fijne Posca markers…ik gebruik daar zowel een witte als zwarte voor. Je kunt dit natuurlijk ook met een fineliner of gelpen doen…maar ik merk dat mijn Posca’s het gewoon altijd doen…welke ondergrond ik ook heb…
Hieronder plaats ik wel een link naar de Posca markers…de eerste link is de witte en de 2e link is de zwarte…

https://www.hobbyshop-online.nl/pc-1mr-wit?tracking=5d4f2527c9a03

https://www.hobbyshop-online.nl/pc-1mr-zwart?tracking=5d4f2527c9a03

Voor je de markers gebruikt moet je ze even goed schudden…dan wordt de verf die erin zit wat vloeibaarder en blijven de pennen ook schrijven. Zorg er wel voor dat de ondergrond droog is…in natte verf moet je nooit gaan schrijven met een marker of pen…daar kunnen ze niet tegen…geen enkele…

Teksten maak ik vaak zelf…die print ik uit op wat dikker papier en ik knip en snijdt ze later op maat als ik ze wil gaan gebruiken. Dit kun je dus heel gemakkelijk zelf doen…ik maak de teksten in Word…en dan moet je denken aan teksten die Tim Holtz gebruikt…
Soms kom ik ook leuke teksten tegen en die schrijf ik op in een boekje…onthouden doe ik ze niet…en af en toe blader ik door het boekje voor wat nieuwe teksten…
Ik heb teksten in het Engels en in het Nederlands…het is maar net wat ik op dat moment leuk vind.

Het kaderen van een pagina….iets wat ik altijd doe…soms is een wat donkerdere rand om de pagina al voldoende…je maakt zo duidelijk dat het één pagina is en dan is het ook niet erg welke pagina ernaast zit in je art journal. Maar er zijn zoveel manieren om kaders te maken…ik ga daar binnenkort ook wat meer over vertellen en laten zien. Het hoeft namelijk altijd niet zo moeilijk te zijn…ook met mask stencils kun je kaders maken zoals ik bij deze pagina laat zien…zwarte verf…een sponsje…niet te veel verf gebruiken want anders gaat de verf onder het stencil doorlopen…

Ik denk dat ik met deze pagina ongeveer 3 kwartier bezig ben geweest…mijn hoofd was toch weer leeg na die tijd…dus wat is dan eigenlijk 3 kwartier…het is vaak dat je jezelf er toe moet zetten om even aan de slag te gaan…maar hoe fijn is het dan als je een gave pagina hebt gemaakt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *