Art Journal om technieken te oefenen

In de video van vandaag laat ik zien hoe ik technieken oefen in een art journal pagina om zo zekerder te worden voordat ik het ga uitvoeren op een canvas of ander groot project. De techniek van vandaag had ik al wel eens gedaan op een canvas, maar toch wilde ik het eerst weer uitproberen voordat ik het op een groot vel mixed media papier zou doen. Ik voel mij gewoon zekerder met een art journal…een echt doek vind ik vaak toch een beetje eng.
Ik wilde echter iets maken voor Sophie, ze heeft zo’n moeilijke tijd achter de rug en nog steeds heeft ze het lastig. Dat was ook de reden dat ik afgelopen woensdag geen video online kon zetten op YouTube. Ik leg het in de video wel uit allemaal.

Ik had op Instagram en op mijn Facebook pagina een mooie foto geplaatst van mijn lieve dochter Sophie. Een foto gemaakt op de boerderij van het zorgcentrum waar ze dagelijks naar toe gaat. Het is een groot terrein met huizen, dagbesteding in verschillende vormen en dus ook een vrij toegankelijke kinderboerderij. Het is net een klein dorp waar gewoon alles is om veilig en beschermd te kunnen wonen, werken en ontspannen.
Haar favoriet op de boerderij zijn koe Hilda en het kalf Emma…zittend in het hooi heerlijk knuffelen met ze dat is het liefste wat ze doet.
Maar kalf Emma werd ziek…de dierenarts kon haar niet meer beter maken…we zagen het gebeuren en Sophie snapte er niets van…de dierenarts heeft Emma laten inslapen tot groot verdriet van iedereen die vaak op de boerderij kwam en er ook werkte. Ook daar is de dagbesteding en er zijn volop mensen aan het werk op de boerderij.

Ik wilde iets moois maken voor Sophie…een herinnering aan Emma…iets waar ze naar kon kijken…dus ik heb mooie foto’s uitgezocht die we soms zelf maken…maar vaak ook doorgestuurd krijgen van de begeleiding van Sophie.
Ik wilde de foto’s plakken op een achtergrond en dat dan mooi inlijsten. Sophie houdt van kleur, dus ik wilde een kleurrijke achtergrond maken die ik al eens eerder op een canvas paneel had gemaakt.
Het was al een tijd geleden dat ik die techniek had gebruikt dus ik wilde het eerst even oefenen op een art journal pagina. Dat oefenen heb ik gefilmd voor jullie.

Om de art journal pagina af te kunnen maken heb ik de achtergrond gedroogd met de heattool, het project van Sophie laat ik aan de lucht drogen. Ik heb het direct na het filmen gemaakt, maar het ligt nog te drogen op mijn glasmat…ik ga er maandag of dinsdag mee verder. Het voordeel van het aan de lucht drogen is dat het papier niet zo gaat bobbelen…je geeft het papier dan ook gelijk de kans om gelijkmatiger droog te worden. Iets wat ik natuurlijk bijna nooit doe met een art journal pagina…dan wil je gewoon door…dus pak je de heattool erbij…

Ik ga nog laten zien aan jullie hoe het uiteindelijk geworden is…de achtergrond is klaar…hoe ik het verder ga afwerken ben ik nog niet helemaal over uit…die drie foto’s komen er in ieder geval op…verder weet ik het nog niet helemaal…
De lijst heb ik al gekocht…dus ik ga hem komende week afmaken en dan maak ik er een foto van.

Of ik komende dagen veel tijd ga krijgen om te freubelen…geen idee…donderdag en vrijdag gaan de leerkrachten staken van Thomas zijn school. De juffen van Sophie gaan alleen vrijdag staken…ik snap het wel…er moet steeds meer bezuinigd worden met grote gevolgen. Mijn beide kinderen zitten op speciaal onderwijs en daar vallen zware klappen…we hebben het zien gebeuren in al die jaren.
Speciaal onderwijs krijgt er maar een heel klein bedrag bij…echt schandalig…op het regulier onderwijs is het ook niet best hoor…maar het speciaal onderwijs heeft nog veel meer in te leveren…daar hoor je niet vaak wat over…de meeste juffen en meesters gaan niet staken omdat ze dat niet willen voor de kinderen.
Het geeft zoveel onrust bij die kinderen…ze willen dan die rust bewaren in de klassen.
Maar ook deze kinderen hebben recht op goed onderwijs! Ik heb altijd gevonden dat mijn kinderen net zoveel rechten hebben als elk ander kind, daar vecht ik ook altijd voor. Sommigen vinden mij een lastige moeder…hahaha…maar dat kan mij niets schelen…ik houd mijn mond niet dicht…
Ik ben trots op de juffen en meesters van het speciaal onderwijs…zij doen super goed werk…krijgen al die bijzondere kinderen tot leren….
Toch zijn er heel veel kinderen die niet eens naar school gaan omdat er geen goede school voor ze is te vinden. Ook Sophie heeft ontheffing van de leerplicht gehad omdat er geen school was voor Sophie. Wij als ouders hebben daar nooit geen genoegen mee genomen en vonden dat ook ons kind recht had op onderwijs.
Wij hebben uiteindelijk geluk gehad en zelf de juiste school gevonden voor onze dochter. Door al die schandalige bezuinigingen op het speciaal onderwijs wordt dat onderwijs steeds minder speciaal…grote klassen…minder leerkrachten…minder zorg…daardoor vallen kinderen uit…en hoe gemakkelijk is het dan om dat kind dan maar ontheffing van de leerplicht te geven…zijn ze niet meer zichtbaar…probleem opgelost denken ze dan…
Maar ook die kinderen hebben recht op onderwijs…net zoals elk ander kind in Nederland!
Passend onderwijs zeggen ze dan…voor wie dan? Voor veel kinderen past het onderwijs totaal niet…één van de slechtste dingen die ze ooit bedacht hebben…passend onderwijs…slecht voor kinderen…leerkrachten…en uiteindelijk voor iedereen een slecht iets. Maar ja…wat kan het ze in Den Haag schelen…zolang je ze zelf maar niet aan hun riante salaris komt…

2 antwoorden op “Art Journal om technieken te oefenen”

 1. Lieve Patricia
  Wat heb je dit mooi gemaakt.
  Wat ontzettend lief van je dat je dit speciaal voor Sophie doet. Is wel een goede verwerking voor haar. Je hebt het zo mooi stap voor stap verteld.
  Het is echt super ge worden.
  Ik ben blij dat je ons dit wilt leren. Het heeft mij een stap dichterbij gezet om het zelf te doen..Dank je wél hiervoor..dankzij jou durf ik het nu. Ben benieuwd naar de volgende video. Je bent een grote lieverd

  1. Goed zo Hellen…die stap moet je zelf maken…kan niemand anders voor je doen. Ik merk gewoon dat ik mij meer vertrouwd voel in een art journal doordat ik dat al heel lang doe.
   Het komt allemaal vanzelf wel…alles op zijn eigen tijd Hellen…komt het bij jou ook echt allemaal wel goed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *