Art Journal page met een twist

Art journal pagina met een twist…

Wat een vreselijke week hebben wij achter de rug…zo belachelijk veel afspraken…we vlogen letterlijk van hot naar her…totaal geen tijd voor onszelf…laat staan voor een beetje broodnodige ontspanning.
Woensdag avond had ik zoiets van ik moet gewoon even naar mijn zolder toe en ik moet even mijn hoofd leeg maken…toen heb ik deze art journal pagina gemaakt.
Ik had dit idee al een tijdje in mijn hoofd, de vorm van de pagina dan…de rest ontstaat natuurlijk gewoon tijdens het proces….

Tegenwoordig zet ik vaak mijn camera even aan tijdens deze worstelingen…die knip ik er gewoon uit…jullie zien er niets van…da’s maar goed ook. 🙂
Deze keer ging het gelukkig bijna vanzelf…ik zat in zo’n lekkere flow…toen ik weer beneden kwam was ik echt ontspannen en dat moest ook wel. Afgelopen donderdag was weer zo’n drukke dag van vroeg tot heel laat…en vrijdag al weer op tijd voor een afspraak in Enschede…

Knip gewoon eens een stuk van je pagina af….

Ik heb al heel lang het journaling block van Dylusions thuis, maar gebruik het veel te weinig. Soms gebruik ik hem als stempelblok voor lange stempels…maar je kunt er zoveel meer mee doen. Hieronder een link waar je dat block kunt kopen…

https://www.hobbyshop-online.nl/papercrafts/stempelen/stempel-accessoires/dylusions-journal-block-5×9/?tracking=5d4f2527c9a03

Nu heb ik dat block dus gebruikt om een lijn te tekenen en een gedeelte van de pagina te verwijderen…je krijgt zo een heel leuk effect naar de volgende pagina…dit kun je namelijk ook heel goed doen met een art journal in boekvorm…
Het voordeel van mijn disc bound journal is dat ik de pagina kan plaatsen waar ik maar wil. Inmiddels zit hij al op een andere plek als voor de foto…

Veel details in deze pagina…de layering techniek…

Natuurlijk heb ik weer gewerkt met mijn favoriete verfjes…de FolkArt verf…deze verf is niet duur en werkt heel fijn. Wat ik vooral mooi vind aan deze verf is dat deze heel mooi mat opdroogt en heel zacht aanvoelt…vooral als je nog met bijvoorbeeld Posca markers wil doodlen dan werkt dat gewoon erg prettig.

https://www.hobbyshop-online.nl/schilderen/hobbyverven/folkart-multi-surface-acrylverf/?tracking=5d4f2527c9a03

Hierboven een link naar die prachtige verfjes…zoveel mooie kleuren…en gewoon een goede kwaliteit verf om mee te werken…dekkend waar het moet en transparant met water is ook geen probleem…je kunt er gewoon alle kanten mee op. Het droogt heel snel…dat is dan wel weer iets minder voor je Gellplate. Maar dan gebruik ik ook altijd verf van Amsterdam en niet mijn FolkArt verfjes…

Leuke stempels en teksten maken je pagina af…

Dan de tekst…die komt uit het boekje van Tim Holtz…het small talk boekje…deze tekst heb ik gekozen omdat veel mogelijk is op creatief gebied. Dingen uitproberen is het leukste wat er is…buiten de hokjes om denken…
Ik ben natuurlijk ook niet anders gewend om buiten de hokjes te denken met mijn kinderen…maar het levert echt mooie dingen op.
Maar je moet ook niet te snel opgeven…soms denk ik ook wel eens van dit komt nooit goed…dit is echt niet mooi….maar je moet dan gewoon doorgaan…
Echt…je zult zien dat het meestal toch nog mooi wordt aan het eind…dus gewoon volhouden…net doen alsof je dat van plan was om te doen…

Genoeg te zien op deze art journal pagina door alle laagjes verf

Dus knip eens een stuk van je pagina…of knip er een cirkel uit…de mogelijkheden zijn eindeloos…buiten het bekende denken…niet blijven hangen in het oude patroon…
Zo loop je uiteindelijk vast of je verliest je plezier in het maken van bepaalde dingen…
Je leert nooit iets nieuws en je ontwikkeling stopt…
Dus altijd doorgaan…gaat het niet linksom…dan ga je maar rechtsom…
Zo doe ik dat in het dagelijks leven ook…niet bij de pakken gaan neerzitten…

Hier thuis gaan bepaalde dingen ineens weer in sneltrein vaart…dan is het hollen om alles weer bij te houden…blijven adem halen zeggen we dan…dat is alles wat je moet doen… Ik hoop dat jullie een fijn weekend hebben gehad… Wij hebben vooral onze rust gepakt…lekker binnen het gezellig gemaakt…zo kunnen wij weer een volgende belachelijk drukke week aan…

2 antwoorden op “Art Journal page met een twist”

  1. Lieverd Wat vreselijk naar om te horen dat je het zo druk hebt gemaakt. Fijn dat je wel even rust hebt genomen. En dat je dit geweldige resultaat hebt gemaakt. Echt hij is zo top.
    Fijn dat je de beschrijbing er helemaal bij doet. Dank je wel.
    Rust goed uit. Het is alweer zondag..dus de drukte komt weet snel om de hoek kijken. I k ben s u per trots op je..dikke knuffel

    1. Bedankt Hellen…gaat goed komen…mail je morgen wel ff…heb het weekend echte rust genomen. We kunnen er weer tegen 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *