Art Journal pagina, acrylverf en zwarte Gesso

Zoals ik gisteren al zei…ik probeer zo veel mogelijk mijn rust te pakken op zolder. Zo was ik ook lekker dingen aan het uitproberen. De eerste pagina die ik had gemaakt van acrylverf en zwarte Gesso kon je in het vorige bericht lezen…
Daarna ben ik het anders gaan doen en terwijl ik alles aan het filmen was heb ik deze pagina gemaakt. De basis is het zelfde als bij die pagina van gisteren, de afwerking met Gesso is een beetje anders.

Ik ben weer begonnen met het schilderen van de vlakken in de kleuren:

Amsterdam acrylverf 223 napelsgeel donker
Amsterdam acrylverf 568 permanentblauwviolet
Amsterdam acrylverf 621 olijfgroen licht
Amsterdam acrylverf 622 olijfgroen donker

Vervolgens heb ik met Posca markers de vlakken nog wat aangezet, dit kun je overigens ook heel goed doen met de paintmarkers van de Action…

Daarna met maskingtape paars van de Action delen afgeplakt en de rest zwart gemaakt met zwarte Gesso. Natuurlijk kun je ook zwarte acrylverf hier voor gebruiken. De reden waarom ik Gesso gebruik is het heerlijke gladde resultaat als het droog is.
Je kunt er dan fijn met markers op gaan doodelen. Ik gebruik zwarte Gesso van de Dutch Doobadoo, deze is echt zwart en dekt heel goed.

Het maskingtape gelijk verwijderen…laat dit niet te lang op het papier zitten! Ik blaas er even snel overheen met mijn heattool nadat de Gesso erop zit en dan gaat gelijk het tape er weer af. Doe dit ook met beleid…anders beschadigd het papier alsnog.

Ik heb twee stempels gebruikt van de set Studiolight A6 Rainbow designs signature nr. 15. Deze heb ik met zwarte Stazon gestempeld en vervolgens met clear embossing poeder behandeld. Ik gebruik de Ranger clear extra fine embossing poeder.

Verder heb ik de pagina afgewerkt met teksten uit een stickerboekje van Tim Holtz.
Ik heb rechthoekige vlakken geschilderd met de verf, maar je kunt natuurlijk ook andere vormen gaan gebruiken. Bijvoorbeeld cirkels…
De techniek blijft hetzelfde…een keer wat anders….heerlijk gespeeld en tevreden over het resultaat…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *