Art journal pagina “At The Beach”

Vandaag laat ik een art journal pagina zien die ik een tijdje geleden al heb gemaakt, ik heb er ook een video bijgemaakt zodat je kunt zien hoe ik de pagina heb gemaakt.
Ik heb lang geleden al eens een review gegeven over de Acrylspray flesjes van de Action. Ik had toen al aangegeven dat het verschrikkelijke flesjes waren om mee te spuiten. Ik ga de flesjes vandaag toch gebruiken, maar op een andere manier.

Ik vond het zo vreselijk zonde…de flesjes stonden daar maar te staan in mijn kast…de kleuren vind ik prachtig…daar ligt het niet aan…
Ik had er al water bij in gedaan om de verf wat te verdunnen…maar het blijft een drama…de verf is gewoon niet geschikt voor in een sprayflesje…
Ik heb het flesje dan ook gewoon open gedraaid en gebruik het spuitstuk om kleur af te geven. Het eindresultaat is prachtig geworden…ben er uiteindelijk heel tevreden over…

Ik heb deze keer gewerkt op zwart papier, daar krijg je al een hele andere pagina van als met wit papier… Ik ben begonnen met structuurpasta te gebruiken en dit door een stencil te doen…ging geweldig….daarna alles goed laten drogen voordat je de kleur aanbrengt…

De tekst had ik eerst gestempeld met witte Stazon inkt, dat is hele speciale inkt waarvan je het inktkussentje elke keer moet beïnkten met het flesje inkt wat bij het inktkussentje zit… Ik ben daarna toch nog met embossingpoeder er overheen gegaan omdat het voor mij nog niet duidelijk genoeg was de tekst. Door het te embossen komt de tekst nog meer naar voren…Door de witte inktlaag eronder ging dat heel mooi en werd het resultaat prachtig. Je hoeft dus niet altijd een Versamark inkt te gebruiken om te kunnen embossen…zolang je inkt nat is kun je er gewoon de poeder overheen strooien.

Het plaatje komt van een knipvel van Marianne Design, ik heb dat gekregen in een mooi verrassingspakket van een hele lieve hobbyvriendin… 🙂
Het paste precies bij wat ik in mijn hoofd had…door de gelmedium ging het plaatje iets stuk…maar dat gaf juist een heel leuk effect dus ik heb op meerdere plekken het plaatje bewust iets stuk gemaakt… Dus geen paniek als je zoiets gebeurt…jullie weten het nu…maar het was anders niemand opgevallen dat het eigenlijk niet de bedoeling was…

Natuurlijk is geen pagina helemaal af als ik er niet iets op heb gekrabbeld…even mijn gedachten op papier…
Een art journal pagina ontstaat bij mij altijd…ik weet altijd wel ongeveer wat ik wil gebruiken…maar heb nooit een compleet beeld in mijn hoofd.
Ik zoek gewoon wat leuke dingen bij elkaar…zet ze om mijn heen op mijn werktafel… en ik zie wel wat ik allemaal gebruik…
Ik krijg er juist inspiratie van om van alles om mij heen te hebben…ik heb ook altijd meerdere pagina’s binnen handbereik…je weet nooit of ik nog een restje verf heb…of ik wil even wat uittesten….zo ontstaan er ook weer nieuwe pagina’s.
Ik kan zo ook rustig een pagina wegleggen en later af maken…als ik even niet meer weet hoe ik verder moet bijvoorbeeld…dan neem ik de rust ervoor en ga later verder…
Al mijn pagina’s die ik niet af heb bewaar ik bij elkaar in een Disc Bound Journal…zo heb ik ze altijd bij de hand…
Een georganiseerde chaos dus… 🙂

2 antwoorden op “Art journal pagina “At The Beach””

  1. Lieve Patricia Ondanks de drukte die jij in je privé sfeer hebt wil ik jou zoveel complimenten geven en een dikke pluim hoe jij dit oppakt en verwerkt.

    Echt het ziet er zo gaaf uit.
    Ook hoe jij alles op papier zet.

    Je bent een echte topper en lief dat je mij hebt genoemd maar heb je dubbel.en dwars verdiend he

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *