Art Journal pagina: Be Brave

Art Journal pagina gemaakt op zwart papier

In deze post vertel ik over een art journal pagina die ik een tijdje geleden al heb gemaakt. Het was echt heel simpel te maken…ik laat het zien in de onderstaande video.
Ik heb weer mijn favoriete verfjes gebruikt…de FolkArt verf. Ik heb een droge kwast gebruikt om de verf op te brengen en spoel de kwast tussendoor niet uit.
Met deze techniek kun je snel kleur aanbrengen op een pagina en krijg je hele leuke mengingen van het verf doordat de natte kleuren gaan mengen.

Deze techniek is dus alleen geschikt voor kleuren verf die bij elkaar passen…die bij elkaar geen bruin gaan mengen…of het moet jouw bedoeling zijn natuurlijk….
Voor mij in ieder geval niet dus heb ik voor deze pagina een geel en verschillende kleuren groen gebruikt. Hieronder een link naar die prachtige verfjes waar ik zo dol op ben om mee te werken.

https://www.hobbyshop-online.nl/schilderen/hobbyverven/folkart-multi-surface-acrylverf/?tracking=5d4f2527c9a03

De tekst: “Be brave, Live your Story” heb ik gekozen vanwege ons leven…er gebeurt zoveel…maar we moeten door blijven vechten…we mogen het niet opgeven…
De meeste mensen zien het niet…hebben geen idee wat we moeten doen…tot ze een paar uurtjes meelopen…maar bij ons is dit niet voor een paar uurtjes…bij ons is het continu…24/7 staan wij hier in de zorgmodus…en dan hebben we het helemaal nog niet over de zorg over de zorg…want wie denkt dat het in Nederland goed geregeld is…
Nou ja daar ga ik verder ook niet op in vandaag…

Nuvo Expanding Mousse, zelf op kleur gebracht…

Iets wat ik zo leuk vind om te gebruiken is Nuvo Expanding Mousse…ik heb de witte variant gekocht en meng dit zelf op kleur. Heel gemakkelijk met verf of kleurpoeder…op deze manier past het altijd bij je pagina. Nuvo Expanding Mousse is een gladde mousse die je aanbrengt, die je vervolgens verhit met je heattool. Dan begint de werking ook pas…het gaat bubbelen en ziet er dan uit als hele grove structuurpasta. Maar dan met een mooie glans erin en de structuur is nog extremer dan grove structuurpasta.

De tekst is zelfgemaakt met mijn computer en dan print ik ze uit op wit karton. Ik maak de teksten in Word en zo kan ik eenvoudig de lettertypen aanpassen. Zo wordt het een mooie tekst die ik zelf op maat kan snijden of knippen.

Als papier heb ik zwart stempel karton gekozen van IndigoBlu, ik had dit nog liggen en heb het op maat gesneden voor mijn Disc Bound Journal.
Je kunt natuurlijk elk glad zwart karton hiervoor gebruiken…wat jij maar ik huis hebt.
Ik vond het wel leuk om eens weer op zwart te werken…het geeft toch een ander resultaat dan wit papier. De kleuren vallen anders uit en soms zelfs veel mooier dan als op wit papier…

Morgen beginnen hier in het oosten de scholen weer…we gaan dus weer over tot de orde van de dag…allemaal weer in het ritme…al moeten we er denk ik allemaal wel weer aan wennen. Zoveel veranderingen weer…voor onze kids extra lastig om mee om te gaan…
Ik ga mijn tijd de komende weken/maanden gebruiken om mijn hobbyruimte eens onder handen te nemen. Ik wil er echt mijn ruimte van gaan maken waar ik mij heerlijk kan terug trekken in mijn wereld. Ik kan niet zo heel veel tegelijk…dus het gaat ook geen snel project worden…trek er de komende maanden maar eens voor uit. Stukje voor stukje pak ik het aan…komt het wel goed…Rome is ook niet in één dag gemaakt….

2 antwoorden op “Art Journal pagina: Be Brave”

  1. Lieve Patricia
    Leuke pagina, mooi omschreven zeg en wat een super resultaat.
    Mooie teksten.
    Heel veel succes weer met het juiste ritme weer te vinden..sterkte met de kinderen. Ik hoop Idd dat je hobbykamer gaat worden zoals je wilt en dat je daar de tijd voor krijgt lieverd bedankt we er voor deze video en blog.

    Tot snel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *