Art journal pagina, Gesso resist

Art journal pagina in mixed media stijl

Deze week hebben we een super drukke week met heel veel afspraken staan, het gaat maar door met die drukte…Eigenlijk komt het gewoon elk jaar weer terug…het nieuwe schooljaar moet weer worden besproken…de “kinderziektes” moeten er weer uit…
Natuurlijk zijn er elk jaar weer wijzigingen door bezuinigingen…zo gaat dat nu eenmaal in het onderwijs. Helaas heeft het speciaal onderwijs daar ook heel veel last van en juist voor die kinderen is het zo belangrijk dat alles goed geregeld is.
Maar goed…zo ondertussen zijn we het wel gewend die zorg om de zorg…je blijft er mee bezig…hebt er eigenlijk bijna een fulltime job aan met twee kinderen die een zware beperking hebben.

Gisteravond moest ik echt even mijn hoofd leeg maken, het was zo’n rare drukke dag geweest. Het was onze trouwdag…21 jaar getrouwd al weer…we gaan het later wel vieren…daar is nu geen tijd voor.
Ik ben dus gisteren even lekker op mijn hobbyzolder gekropen en heb een art journal pagina gemaakt, heb het gelijk voor jullie gefilmd zodat ik het jullie kon laten zien hoe ik deze pagina heb gemaakt. Het is een art journal pagina in mixed media stijl geworden.
Alle materialen die ik heb gebruikt voor deze pagina kun je weer terug vinden in de omschrijving van de video op YouTube.

Natuurlijk heb ik weer gewerkt op Mixed media papier van Strathmore, heerlijk papier dat veel inkt en verf geweld aankan…
Ik heb ook mijn Nuvo Sparkle spray gebruikt, wat geeft dat een leuk resultaat…het is moeilijk op de foto te zien, maar er zit een prachtige glimmer over de pagina…
Ik denk dat ik er alles bij elkaar een half uurtje werk aan heb gehad, het drogen gaat zoals gewoonlijk de meeste tijd in zitten…en het twijfelen over de volgende stap…
Hahaha dat was gisteren ook heel erg…kan merken dat mijn hoofd vol zit…

Detail foto van de sparkle spray en de Embellishment Mousse

Ik heb de Gesso resist techniek gebruikt deze keer. Dat gaat het beste met een beetje dikkere Gesso. Ik heb daar speciaal een potje voor van DecoArt, niet duur en gemakkelijk in gebruik. Mijn Gesso van de Action gebruik ik meestal om een basis laagje te maken, dat is te dun voor de resist techniek.
Ik ga nog naar de Kreadoe dit jaar en daar ga ik toch kijken naar andere Gesso, ik wil een wat betere kwaliteit. Je doet er best lang mee een grote pot Gesso, dus we gaan er eens rustig naar kijken. Mijn Gesso van de Action bevalt verder wel goed, maar ik wil een Gesso die wat beter dekt…

Zelfgemaakte tekst en gaatjes voor mijn Disc Bound Journal

Natuurlijk komt deze pagina weer in mijn Disc Bound Journal, ik had de gaatjes er al ingeponst met mijn planner punch van We R Memory Keepers. De tekst is zelfgemaakt in Word en uitgeprint op 200 grams wit karton. Ik heb zo heel veel teksten bij de hand die ik kan gebruiken voor mijn art journal pagina’s. Zo kan ik afwisselen met mijn tekst stickers uit de boekjes van Tim Holtz.

Hieronder nog weer wat linkjes, één naar die prachtige spray van Nuvo en een linkje naar het Embellishment Mousse. Ik heb voor de mousse gekozen voor een witte variant die ik zelf op kleur kan mengen. Ik heb het nu gewoon zo uit het potje gebruikt zonder op kleur te mengen. Het paste allemaal prachtig bij elkaar zo…
De Embellishment Mousse laat je gewoon aan de lucht drogen of je droogt het met de heattool. Het resultaat blijft glad, dus heel anders als met de Expanding Mousse van Nuvo.

https://www.hobbyshop-online.nl/papercrafts/tonic-nuvo/nuvo-embellishment-mousse/?tracking=5d4f2527c9a03

https://www.hobbyshop-online.nl/papercrafts/tonic-nuvo/nuvo-sparkle-spray/?tracking=5d4f2527c9a03

Ik hoop dat ik jullie weer heb kunnen inspireren met deze pagina…

2 antwoorden op “Art journal pagina, Gesso resist”

 1. Lieve Patricia
  W Wat ben he toch een geweldig mens. Ook a l loopt je hoofd privé helemaal over er z asl een video komen. En moet je kijken wat voor video.
  Echt zo n mooie pagina geweldig.

  Mooie kleuren mooie technieken.
  Dank je wel.dat je dit voor ons hebt gedaan en weer met ons hebt gedeeld.

  Ga zo door maar denk ook echt aan jezelf he

  1. Bedankt Hellen…het geeft mij soms ook een beetje broodnodige rust in mijn hoofd, zeker art journal pagina’s als deze…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *