Art Journal pagina met bloemen

Gelukkig is het niet meer zo vreselijk warm…we kunnen weer wat doen…heerlijk…
Tenminste ik kan niet zo goed tegen die vreselijke hitte…graad of 25 is voor mij warm genoeg… Ik had die hitte wel zien aankomen dus had ik van te voren al een aantal art journal pagina’s gemaakt om jullie te kunnen laten zien.

De pagina’s die ik in de video laat zien zijn gemaakt op dezelfde manier…ik heb geen idee of de achtergrond techniek een specifieke naam heeft, maar ik noem het de schraap techniek… 🙂
Ik schraap met mijn paletmes verf op een stuk papier…maar natuurlijk kun je ook andere dingen gebruiken om de verf mee te schrapen.
Wat denk je van een oude cadeau kaart of een oude creditcard die niet meer geldig is…
Maar natuurlijk ook plastic spatels of tegenwoordig ook steeds meer gebruikt een siliconen spatel. Zelfs met een stukje afval karton kun je schrapen….

Deze techniek is natuurlijk ideaal om al je restjes verf op te maken…immers zonde om die zomaar weg te vegen… Dus ben je met iets bezig en heb je nog verf over….pak een stuk papier en schraap hier die restjes verf overheen.
Vervolgens laat je alles goed drogen…je kunt later de pagina wel afmaken….

Of je snijdt ze in stukken en maakt er later ATC kaartjes van…je hebt al gelijk een achtergrond die bij elkaar past….
Ik ga dat in een andere video nog wel eens laten zien hoe ik die ATC kaartjes maak.

Iets wat ik bij deze pagina’s heb gebruikt zijn de Stans blokken van Studiolight. Je drukt er heel eenvoudig de plaatjes uit die jij wilt gaan gebruiken en plakt ze op je pagina.
Op deze manier heb je al heel snel een prachtige pagina zonder dat het je heel veel moeite kost.
De teksten zijn zelfgemaakt met de computer…uitgeprint op dikker papier en op maat geknipt en opgelijmd met Tacky glue. Dat heb ik overigens ook gewoon gebruikt voor de stansjes. De lijm is snel droog en blijft goed vast zitten.
Ik leg er na het lijmen even een zwaar acryl stempelblok op en laat dit even zo zitten…
Als het éénmaal droog is dan blijft het goed zitten hoor!

Ik ga er altijd nog wel even rond omheen voor wat extra schaduw…meestal met mijn Stabilo All potlood, maar soms ook gewoon met verf.

Wat krabbelen met mijn Posca marker voor wat extra details en de pagina is al weer klaar….echt niet zo moeilijk hoor! Jullie kunnen dit ook!
Ik weet ik roep dat zo vaak…maar het is ook echt zo…van alleen voorbeelden kijken op Pinterest en YouTube leer je het niet…
Je moet ook zelf aan de slag! Daar leer je het van….
Door het heel veel te doen ga je vanzelf een stijl ontwikkelen die bij je past….
Dus alle angst over boord….verstand op nul en gaan!

2 antwoorden op “Art Journal pagina met bloemen”

  1. Lieve Patricia
    Wat heb je er weer wat geweldigs van gemaakt. Echt super mooi. En vooral hoe je het omschrijft. Zo rustig zo goed stap voor stap.je zou zeggen het lijkt z o simpel, maar helaas er zit meer achter veel meer oefenen. Ondanks dat jij zo n druk leven lukt het jouw toch weer. Super van je.

    Leuk die Atc ’tjes ik hoop dat ze en aan bod komen. Dank je wel weer voor r de geweldige nieuwe pagina en video

    1. Het is echt niet moeilijk…je moet het wel doen…dat is vaak het probleem… Zet je angst overboord! Verstand op nul en gaan! Weet zeker dat het jou ook gaat lukken Hellen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *