Art Journal pagina Mixed Media

Na een hele drukke week of een aantal drukke dagen vind ik het heerlijk om op mijn knutselzolder te gaan zitten en dan een art journal pagina te maken. Ik heb dit eens voor jullie gefilmd om jullie in dit proces mee te nemen. Art Journal pagina’s ontstaan meestal bij mij, ik heb nooit een kant en klare pagina in mijn hoofd.
Alles gaat puur op gevoel en ik krijg vanzelf inspiratie door alle materialen om mij heen.

Meestal begin ik met allerlei materialen om mij heen te zetten, het wil dan niet zeggen dat ik dat ook allemaal gebruik. Meestal heb ik wel iets van een soort thema in mijn hoofd. Deze keer was dat cirkels…ik wilde iets met cirkels gaan doen.
Ik had een heel leuk nieuw mask stencil van Pronty en die wilde ik graag gebruiken. Dus heb ik van alles in dat thema bij elkaar gezocht. Ik wist ook dat ik met de FolkArt verfjes wilde werken.

Ik ben begonnen met een stuk papier op maat te snijden, in mijn geval 7″ x 5,5″ inch. Misschien een rare maat, maar ik wil er later een album van maken. Ik heb sinds kort een We R Memory Keepers Planner Punch board met bijbehorende pons setjes, gekregen van mijn vriendin alvast voor mijn verjaardag….super lief en super blij mee…
Mijn plan is om allerlei art journal pagina’s te maken en deze dan tot een album samen te voegen. Ik heb nu Mixed Media papier van Strathmore gebruikt, maar ik kan natuurlijk allerlei soorten papier gebruiken voor mijn zelfgemaakte album straks.

Vervolgens heb ik met een achtergrond stempel van Viva Decor en zwarte Stazon wat gestempeld voor de achtergrond. Dat zie je nog een beetje doorschijnen….

Vervolgens heb ik de cirkels neergelegd waar ik ze wilde hebben, deze heb ik uitgestanst uit oud boekpapier. Ik heb eens een art journalalbum zelf gemaakt van een oud boek. De pagina’s die ik er toen heb uit gesneden heb ik natuurlijk allemaal bewaard. De Dies die ik voor het stanzen heb gebruikt zijn van Nellie Snellen, maar je kunt hier natuurlijk elk merk Dies voor gebruiken die jij hebt.
Om het te kunnen onthouden kun je natuurlijk een foto maken, maar als ik aan het filmen ben met mijn telefoon heb ik daar natuurlijk niet zo veel aan… 🙂
Ik heb de cirkels vervangen voor de Die en vervolgens met potlood de binnenste rand van de Die gepakt om zo de plek aan te geven zonder dat deze potloodlijn later zichtbaar is…
Met paarse masking tape heb ik delen op mijn stencil afgeplakt zodat ik modeling paste kon gebruiken zonder bang te hoeven zijn dat ik ook op plekken kom waar ik het niet wil hebben. Op mijn stencil van Pronty staan meerdere cirkels namelijk en daar wilde ik er maar 1 van gebruiken.

Toen heb ik mijn FolkArt verf gepakt, 2 kleuren uitgekozen die ik erg mooi vind. Met een kwast heb ik toen grofweg wat kleur aangebracht. Mijn kwast spoel ik niet uit, ga gewoon met de volgende kleur verder. Daarna met de heattool alles wat gedroogd en vervolgens met mijn vingers nog meer kleur aangebracht. Omdat de getekende cirkels weg begonnen te vallen vervolgens gewoon een kleur verf gepakt en met mijn vingers snel de cirkels een beetje weer zichtbaar gemaakt.

Vervolgens heb ik de Dies er weer bij gepakt en heb ze nu aan de buitenzijde omtrokken met een Stabilo All potlood. Vervolgens heb ik er water opgespoten met mijn sprayflesje. Het Stabilo potlood reageert op water, dus het potloodlijntje begint breder te worden en er ontstaan een soort lijntjes naar beneden toe als het begint te lopen als je het papier rechtop houdt.

Vervolgens heb ik alles goed gedroogd met de heattool. Ik heb met een donker rode verf de uitgestanste cirkels een kleur gegeven, met een sponsje ook nog wat roze verf en dat met mijn vingers iets gemengd. Dat gaat gemakkelijk als je je vinger even iets vochtig maakt met een babydoekje. De cirkels heb ik vast gelijmd op de pagina met een gel medium. Vervolgens heb ik mijn Stabilo potlood er weer bij gepakt en heb ik alles een beetje bijgewerkt.

Spetters kun je maken met een speciale spetterkwast, maar ik gebruik altijd een waaierkwast, gaat net zo goed…. Gewoon even tikken op je vinger en je krijgt grote en kleinere spettertjes….
De tekst komt uit een stickerboekje van Tim Holtz, voor het gemak….maar ook omdat ze mij aanspreken. Natuurlijk ook de tekst even weer bewerken met het Stabilo potlood….
Afwerken heb ik verder gedaan met een Distress crayon voor de randen om de pagina te kaderen… Ook weer je vinger vochtig maken met een babydoekje….
Met een Posca marker en een gelpen nog wat details toegevoegd en klaar was de pagina in vogelvlucht. Al met al ben ik er toch nog meer dan twee uur mee bezig geweest hoor….ik neem daar alle tijd voor…door omstandigheden kwamen er ook veel pauzes tussendoor. Dan kon de boel mooi aan de lucht drogen…vind ik vaak toch net iets mooier dan met de heattool.

De video en art journal pagina zijn afgelopen weekend al gemaakt. Gisteren zijn we met ons gezin heerlijk een dagje er tussenuit geweest naar het Dolfinarium in Harderwijk. De kinderen hadden beide een studiedag, dat komt niet vaak voor ondanks ze beide op een zelfde school zitten, maar wel op verschillende locaties…
Vandaag een drukke dag met allerlei gesprekken en tussen alles door deze blogpost gemaakt. Soms heb ik gewoon van die dagen dat het op alle kracht voluit is…tussen alles door nog snel even een boterham eten….een blogpost schrijven…mails nalezen die eventueel nog moeten worden meegenomen in het gesprek…
Dan ben ik blij dat het acht uur is…kinderen weer op bed liggen en ik weer even op adem kan komen…. Morgen weer zo´n dag…daarna hoop ik toch echt even te kunnen genieten van een beetje rust in huis. Sophie gaat voor het eerst logeren op de Losserhof het weekend…stapje voor stapje richting het wonen….hopen ooit weer moeder te kunnen zijn voor haar….
Tot die tijd blijft het schipperen en proberen de tijd zo goed mogelijk te verdelen tussen mijn twee bijzondere kinderen en af en toe een beetje ontspanning voor mijzelf….

Eén antwoord op “Art Journal pagina Mixed Media”

  1. Lieverd ik kan het niet vaak.genoeg zeggen ik ben zo trots op jou. Wat jij allemaal voor elkaar bokst in zo n druk leven als jij hebt.

    Evht de pagina is geweldig geworden..Wel.heel veel verschillende dingen gedaan zon op die pagina echt tof.

    Ik hoop Idd dat d er rust terugkeert en dat Sophie het weekend fijn gaat vinden..Ik denk.aan je en spreek je snel.
    Dank je wel weer voor deze speciale gave video

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *