Art Journal pagina Sepia style.

In mijn laatste video op YouTube heb ik een Art Journal pagina laten zien in bruine kleuren. Dit noem je ook wel Sepia. Het wil eigenlijk zeggen dat je bijvoorbeeld van een zwart-wit foto het zwart gaat vervangen door gele tot bruine kleuren. Hier krijg je hele leuke effecten mee. In de video laat ik nog een aantal technieken zien die je natuurlijk met allerlei kleuren inkt kunt toepassen.

In de video gebruik ik zowel Distress Oxide inkten als de gewone Distress inkten, die kun je namelijk prima met elkaar gebruiken. Zeker als je niet alle kleuren Oxide inkt hebt, maar die kleur wel in de gewone Distress inkt is het een hele goede optie.

In de video gebruik in aquarelpapier 300 grams, dit is lekker stevig papier die veel water aankan. Dat is eigenlijk wel een must… je gebruikt best veel water…je droogt het tussendoor wel…maar het papier moet wel echt wat aankunnen.

Ik werk veel op dit dikke aquarelpapier, heb het van verschillende merken. Waterart is wel één van mijn favorieten….het is redelijk goedkoop en de kwaliteit is gewoon goed. Natuurlijk zijn er ook vele andere merken die ook heel goed zijn. Gebruik daarom ook gewoon het papier wat je zelf thuis hebt. Ik blijf dat ook benoemen in mijn video’s. Je hebt vaak zoveel materialen thuis…gebruik die ook. Het is heel leuk wat je vaak in andere video’s ziet, maar je kunt gewoon niet alles kopen… Tenminste ik niet!

Dat moet je eigenlijk ook helemaal niet willen…vaak heb jij wel iets thuis wat ongeveer hetzelfde is…wat ongeveer hetzelfde doet…probeer dat eerst uit!
Koop niet gelijk het product wat ze laten zien in die video’s. Natuurlijk willen ze dat graag…zeker als die video’s door winkels of bepaalde merken worden gemaakt. Dat is hun werk ook… Maar kijk naar die video’s, doe er je inspiratie mee op…ga kijken wat je zelf in je eigen hobby voorraad hebt…en ga het dan met je eigen materialen na proberen te doen. Je ziet dan vaak dat het jou ook gewoon lukt met je eigen materialen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *