Art journal pagina: Take the Risk

Soms moet je een risico nemen…

Vandaag heb ik een art journal pagina voor jullie en ik heb deze tekst ook heel bewust gekozen! Ik krijg vaak te horen van…maar jij kunt dat allemaal…ik kan dat niet…
Dan moet ik altijd aan mijn vader denken die helaas al bijna tien jaar geleden is overleden…hij zei altijd: “kan niet ligt op het kerkhof…en wil niet ligt ernaast!”
Zo kregen wij er thuis van langs als we zeiden dat we iets niet konden zonder het geprobeerd te hebben. En zo is het eigenlijk ook! Daardoor probeer ik ook alles en geef niet snel op. Mijn eerste art journal pagina’s zagen er echt niet mooi uit hoor! Maar dat geeft niet…het was allemaal puur voor mijzelf…het was oefenen…nieuwe dingen ontdekken…nieuwe materialen ontdekken…
Ook deze art journal pagina is heel wat aan vooraf gegaan…het wilde mij gewoon even helemaal niet lukken…ook ik heb dat…echt…maar dat zien jullie niet…

In de video’s zien jullie alleen de mooie pagina’s…maar ik heb ook echt pagina’s waar ik echt niet tevreden over ben. Zo ging het deze week eigenlijk ook…er kwam van alles privé tussen terwijl we een rustige week zouden hebben.
Eigenlijk wilde ik verder met opruimen en speelgoed uitzoeken op zolder…maar ik wilde ook even mijn hoofd leeg maken…maar eigenlijk waren er ook veel andere dingen…
Dan lukt het mij ook even niet hoor! Dat is heel normaal…ik had een pagina gemaakt en gefilmd…maar de film heb ik verwijderd en de pagina heb ik weer voorzien van een laagje zwarte Gesso!

Dus ook bij mij gaat het wel eens niet…maar je moet het blijven proberen…blijven volhouden en soms een risico nemen…
Vandaar de tekst op deze pagina…je moet blijven doorgaan met “oefenen” en niet opgeven omdat het een keertje niet lukt…of zelfs meerdere keren niet lukt…
Leg die lat niet zo hoog! Het mooie van art journal pagina’s is dat je er zoveel technieken voor kunt gebruiken…er is dus altijd wel een techniek die bij je past.

Ik ben met deze pagina begonnen met stukjes papier te lijmen op het mixed media papier van Strathmore…je bent gelijk je witte pagina kwijt en hebt al een beginnetje gemaakt…dus super handig om zo te beginnen…
Op foto’s is het bijna niet te zien, maar in het echt wel…je ziet echt sommige stukjes nog van die afbeeldingen…die komen er nog een beetje doorheen op sommige plekjes.
Doordat je een laagje Gesso aanbrengt met een spatel of een cadeaukaart zoals ik dat heb gedaan krijg je geen egale laag Gesso en gaat de verf die je eroverheen doet ook anders reageren op sommige gedeeltes.
Allemaal extra interesse in je pagina…structuren…je wilt eigenlijk gewoon weten wat er onder zit… Ik heb dan ook de acrylverf sterk verdund met water…zo krijg je wel kleur…maar je kunt er nog doorheen kijken.
Daar kun je zo mooi mee spelen…door de laagjes tussendoor te drogen met je heattool kun je weer een nieuw laagje eroverheen doen. Doordat je met acrylverf werkt is het permanent en mengen de kleuren niet meer…zou je dat met aquarelverf doen dan blijven de kleuren zich mengen.

De Gesso die ik heb gebruikt vandaag is van de Action…maar als je een nieuwe fles koopt dan is die mooi dun…wat ik heb gebruikt is een restje die een beetje ingedroogd is…dat is dus al behoorlijk dik geworden, maar nog prima bruikbaar.
Met een spatel prima op te brengen dus…of in mijn geval een oude cadeaukaart.

Dus zit er nog een beetje Gesso in je fles…laat het dan een beetje indrogen door de dop niet goed dicht te doen. De Gesso bij de Action is heel goedkoop…dus je koopt gewoon een nieuwe fles er weer bij…

Nou deze rare week is weer doormidden…we zullen zien hoe de rest van de week gaat verlopen…één ding is zeker…het is hier nooit saai…er gebeurt altijd wel wat hier…zeker met van die heerlijke kinderen zoals die van ons…het blijft zwaar en met heel veel zorgen…maar zou ze ook niet meer willen missen.

2 antwoorden op “Art journal pagina: Take the Risk”

 1. Lieve Patricia

  Ook al is het niet helemaal zoals jij in eerste instantie gewild had of er ook moeite voor hebt moeten d oen zoals jij zegt wat ik niet helemaal geloof hoor.
  Ik vind hem echt s u per en wat ik fijn vind is dat je er weer tijd voor hebt.
  Het is echt een zeer mooie pagina.

  Dank je wel
  Je bent een topper

  1. Hahaha had van die andere nog wel een foto gemaakt…mail je hem wel toe…inmiddels zit er zwarte Gesso overheen…ook mij mislukt wel eens wat hoor!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *