Art Journal voor beginners

In de onderstaande super lange video leg ik uit hoe je deze pagina kunt maken. Ik heb gebruik gemaakt van de layering techniek en deze pagina is ook echt te doen voor een beginner. Ik leg uit wat ik gebruik, waarom ik het gebruik en wat je ook kunt gebruiken als jij bepaalde materialen niet hebt…

Ben je al wat meer ervaren? Dan kun je stukken doorspoelen en zien hoe ik de pagina maak. Ik weet zeker dat iedereen een pagina als deze kan maken…gebruik wel gewoon de materialen die jij thuis hebt.
De video is Nederlands gesproken en vanwege de extreme lengte van de video is er geen ondertiteling. Dat is normaal gesproken al veel werk, maar voor zo’n lange video bijna niet te doen.

Ik heb gewerkt met de FolkArt verf, maar alle merken acrylverf voldoen voor deze techniek…dus gebruik gewoon de verf die jij thuis hebt.
Ik heb gewerkt op mixed media papier van Strathmore, deze werkt super fijn, heb het zelf op maat gesneden en er al vast gaatjes ingemaakt met de ponsjes van We Memory Keepers….maar heb jij ander papier dan kun je dat ook goed gebruiken. Ga wel voor een wat dikker papier…lekker stevig…zodat het niet snel gaat krom trekken.

Layering techniek…laagje over laagje….

Ik heb designpapier gebruikt voor de eerste laag, de meesten hebben dat wel liggen. Ik bewaar dat in een grote bak…gebruik het bijna niet meer…
Vroeger maakte ik veel scrapkaarten, dus ik heb nog heel veel in mijn voorraad liggen aan dat papier. Ik gebruik wel designpapier voor mijn scrapalbums, maar dan werk ik op papier van 12 x 12 inch.
Ik heb gekeken naar de kleuren van het papier en heb daarbij mijn verfjes uitgezocht, dus voor jou kunnen de kleuren heel anders zijn…
Ik houd van veel kleur, dus ik vind het een mooie pagina geworden….maar dat is een kwestie van smaak…je maakt de pagina natuurlijk gewoon zoals jij dat wil…

Allerlei laagjes komen er nog doorheen…

Ik weet zeker als je de video bekijkt jij dit ook kunt…maar je moet wel een begin maken… Ik zeg dit wel vaker…maar het is ook echt zo…
Hier kun je niet de fout in gaan….alles is gewoon goed…en art journals maak je voor jezelf…je hoeft het niet met anderen te delen…
Ik maak ook veel meer art journal pagina’s, laat ook niet alles zien. Sommige maak ik echt voor mijzelf, een soort uitlaatklep…therapie zeg maar om even mijn hoofd weer leeg te krijgen. Mij lukt ook niet alles in 1 keer…dat geeft ook niet.
Het is een leerproces en hoe vaker jij van die pagina’s maakt…des te eerder dat jij een eigen stijl gaat ontwikkelen….maar je moet dus gewoon ergens beginnen…
Wees dus niet onzeker…je ziet zoveel moois voorbij komen….maar diegene zijn waarschijnlijk al jaren bezig…of hebben de duurste materialen binnen handbereik….
Maar ook met een klein budget kun jij de prachtigste dingen maken. Je moet voor jezelf gewoon een afweging maken waar jij je geld aan uit wilt geven…

Sommige dingen koop ik bij de Action…maar lang niet alles….papier bijvoorbeeld dat gebruik ik van het merk Strathmore…dat werkt super fijn…oké het is niet goedkoop….
Maar nu ik wat meer ervaring heb vind ik het toch wel erg prettig om op te werken.
Maar om te beginnen kun je best op een goedkoop papier beginnen…dan is het ook niet erg dat het bij het oud papier of in de afvalbak wordt gegooid.
Maar met sommige dingen kun je ook ontzettend lang doen…zoals mijn gel medium van Amsterdam…ik gebruik het echt heel veel, maar je doet er zo lang mee…de pot is nog lang niet leeg. Dan vind ik het ook niet erg om daarin te investeren…
Maar daarin tegen mijn foamtape koop ik altijd bij de Action, dat is daar super goedkoop, lekker breed en niet zo dik. Hetzelfde met mijn paarse maskingtape, deze is ook van de Action. Maar de verf heb ik niet van de Action, wel toen ik begon met alles…maar nu niet meer. Ik heb voor de Art Journals Dylusions Paint en FolkArt paint. Dat laatste gebruik ik nog niet zo heel erg lang, maar bevalt super goed. Het is niet duur in aanschaf, het geeft een heel mooi zacht effect als het droog is…
Toch vind ik het geen fijne verf voor mijn Gellplate…dan gebruik ik toch het liefst gewoon mijn Amsterdam verfjes. Ik heb altijd de kleine tubes, voor de Gellplate ben je maar zo weinig verf nodig en die kleine tubes nemen weinig ruimte in, kan ze allemaal in 1 bak bewaren. Mijn Folkart verfjes staan standaard op mijn werktafel.

Aan kwasten en penselen geef ik niet veel geld uit…ik moet zeggen dat ik er ook niet altijd zuinig op ben. Ik heb een paar goede en dure penselen, daar probeer ik wel heel zuinig op te zijn. Ik vergeet de penselen nog wel eens uit te spoelen na gebruik en dan blijven ze een dag in het bekertje water staan. Dan moet ik ineens naar beneden bijvoorbeeld…mijn knutseltijd is soms best beperkt door de kinderen.
Dus als ik dan zo’n goedkope penseel weg moet gooien vind ik dat ook niet zo erg, dan koop ik gewoon weer nieuwe.
Babydoekjes die vliegen er hier doorheen…gebruik ze ook voor de kinderen natuurlijk… maar ook zeker voor het knutselen. Deze koop ik wel altijd bij de Action, ook omdat ik ze het fijnste vind…je kunt het pakje goed afsluiten met het klepje.
Vroeger kocht ik ze bij de ALDI, maar bij de Action zijn ze voordeliger en ook af en toe in de aanbieding en dan sla ik flink in…

Ik koop ook nooit zomaar iets nieuws, ik denk er eerst heel goed over na….wat kan ik er mee…is er nog iets anders waar ik het ook mee kan en wat goedkoper is….
Soms ben je met een duurder merk artikel uiteindelijk ook goedkoper uit hoor…dus de prijs van een artikel zegt niet altijd iets. Ik denk dat het een soort van ervaring is…je begint met de goedkope budget materialen en als je zekerder wordt van alles stap je langzaam maar zeker over naar de betere materialen. Dan kom je er soms ook achter dat een bepaald merk voor jou helemaal niet fijn werkt….
Door goed na te denken kun je besparen op het ene zodat je weer wat extra’s kunt uitgeven aan het andere….
Maar alles hangt natuurlijk af van je budget…maar onthoud dat je ook met een klein budget leuke dingen kunt maken. Je moet dan soms net even iets anders denken…dat is ook creativiteit….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *