ATC kaartjes, Be Strong

Voor de onderstaande video heb ik weer een serie ATC kaartjes gemaakt. Deze keer heb ik gewerkt op het aquarelpapier van de Action. Eigenlijk om jullie te laten zien dat je ook op goedkoop budget papier kunt werken en daar ook iets moois mee kunt maken.
Zelf gebruik ik liever een ander papier, maar het ging best zoals je in de video kunt zien. Ik heb ook gewerkt met mijn Nuvo Shimmer poeders, wat is dat toch een fijn medium om mee te werken. De kleuren worden zo mooi en dan die glimmertjes…ben er gewoon gek op…

Het is een heel proces met de poeders…constant water toevoegen….inkt laten lopen….kaartjes weer drogen…kijken waar nog meer kleur moet komen….
Ik ben er altijd best nog eventjes mee bezig, maar dat geeft niet…het is leuk om te doen… Ik had er nu voor gekozen om de kaartjes eerst op maat te snijden, maar je kunt natuurlijk ook kiezen om eerst een groot vel te bewerken met de poeders en later alles op maat te snijden. Meestal doe ik dat ook wel, maar ik wilde nu echt 4 losse kaartjes waar ik de kleur op aan ging brengen.

Met mijn ZIG Clean Color markers heb ik nog meer kleur aangebracht en heb ik de stempels op een slordige manier ingekleurd. Ik heb dit ook met de Aquamarker van de Action geprobeerd, maar die kleuren liepen wel erg door met de Nuvo Shimmer poeders. Ik heb witte verf gebruikt om mijn Aronskelk mooi wit te krijgen.

Natuurlijk heb ik ook accenten aangebracht met mijn Posca markers in het zwart en wit voor nog meer accenten in mijn kleine kunstwerkjes. Want dat zijn ATC kaartjes…kleine kunstwerkjes waar je je helemaal op kunt uitleven en laten zien aan een ander wat je in huis hebt. Het zijn eigenlijk kleine visite kaartjes die je aan iemand geeft als je ATC kaartjes gaat ruilen met een ander….

Wij zitten midden in onze vakantie…gelukkig maar…het is op zolder inmiddels veel te warm om te filmen. Ik had al wat in het voren gefilmd, dus we hebben nog wat materiaal om later te bewerken. We komen eindelijk een beetje tot rust…nu merk je ook pas hoe hard het werken was de afgelopen tijd. We doen dus weinig…maar dat is ook wel eens lekker. Het zwembad staat in de tuin achter…afkoelen kunnen we dus…voor vandaag en morgen geen overbodige luxe als ik de weerberichten zo zie…

4 antwoorden op “ATC kaartjes, Be Strong”

 1. Super mooi wat je allemaal maakt.
  Leuk om te bekijken en waar mogelijk ook na te maken . Kun jij mij misschien vertellen wat het verschil is tussen distress inkt en de oxide? Ik heb wel het filmpje gezien maar je gebruikt het alletwee hetzelfde toch?
  Succes en ga zo door.
  Ik heb ook geprobeerd met aquarelpotloden te werken maar dat krijg je toch niet zo mooi vloeiend als met verf of gebruik ik ze verkeerd.
  Ik heb geen Facebook dus doe het zo even
  .
  Groetjes Ine Hendriks

  1. Hallo Ine, beide Distress inkten kun je op dezelfde manier gebruiken, alleen de effecten zijn anders.
   Doordat de gewone Distress inkt een Dye inkt is blijft deze reageren en mengen ook nadat het opgedroogd is.
   De Oxide kun je over elkaar doen zonder dat het gaat mengen. De inkt moet dan wel droog zijn.
   Ik gebruik het liefst een aquarelverf of aquamarkers, daarmee krijg ik het mooiste resultaat.
   Denk dat het ook wel iets persoonlijks is…het één ligt je beter dan het andere…

   1. Hallo Patricia

    Super bedankt voor de reaktie. Ik heb nu met moederdag aquamarkers gekregen en al ontdekt dat dat beter is dan de aquarel potloden.
    Super leuk.

    Groetjes van Ine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *