ATC kaartjes maken met de Gellplate

Ik heb al eens verteld over mijn nieuwe mini Gellplates….de petites van Gel Press. In de set zit een Hexagon, een ovaal en een rechthoek… De ovaal en de rechthoek zijn perfecte formaatjes voor een ATC kaartje.

Ik heb er een video over gemaakt hoe je deze ATC kaartjes kunt maken. Eigenlijk kun je op die kleine Gellplates alles doen wat je op de grotere ook kunt doen.
Ik gebruik dus Amsterdamverf, verschillende dingen om structuren te maken…ik plak mijn Gellplate petite op een stempelblok om zo op verschillende manieren mijn plate te gebruiken. Ik wapper hem heen en weer om de verflaag te laten drogen zodat er weer een andere verflaag overheen kan…

Hieronder wat linkjes voor de Gellplates waar ik ze gekocht heb…en een link voor de verf…

https://www.hobbyshop-online.nl/mixed-media/gel-press-printing/?tracking=5d4f2527c9a03

https://www.hobbyshop-online.nl/schilderen/acrylverf/acrylverf-standaardserie/?tracking=5d4f2527c9a03

Ik heb herfstkleuren gebruikt als verf, alle gebruikte materialen kun je terugvinden onder in de beschrijving van de video op YouTube.
De kaartjes zijn best snel te maken…de verflaagjes zijn dun, dus best snel droog. Helemaal omdat je die kleine Gellplates op een stempelblok hebt …dus er mee heen en weer kunt wapperen….

Ik ben wel een beetje voor het gemak gegaan deze keer en heb kant en klare ATC kaartjes gebruikt om de afdrukjes op de te maken. Je kunt van Dutch Doobadoo ATC basiskaartjes kopen, 50 stuks in een pakje…ik had deze nog liggen en het papier is mooi glad…dus perfect voor de Gellplate.
Op deze manier had ik dus best snel een aantal kaartje klaar…ik heb deze keer een serie van 3 kaartjes gemaakt…maar je kunt ook allemaal verschillende kaartjes maken natuurlijk. Leef je uit zou ik zeggen….het is super leuk om te doen…

Natuurlijk kun je nog veel meer met die petites doen…ga er nog wel meer van laten zien…dus jullie gaan ze nog wel weer tegen komen…
Het zijn drukke weken thuis…dus veel tijd is er niet…maar ik hoop voor zondag weer een nieuwe video te hebben….het gaat dan een Kerstkaart worden…
Natuurlijk zit ik niet stil…maar met Sophie thuis kan ik niet veel beginnen…alles is op een laag pitje…heb wel weer even tijd voor mijn haakwerkjes…die kan ik zo weer aan de kant leggen als het nodig is…

Mijn tijd komt wel weer…vervelen doe ik mij nooit…ook nog nooit gedaan ook…ik bedenk zo weer dingen die ik eens wil uitproberen…zoals afgelopen zondag met verf op een canvas stoeien…op Facebook was al de opmerking van een moderne Bob Ross….al voelde ik mij soms ook Karel Appel…hahahaha

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *