ATC kaartjes, Sweet kids

ATC kaartjes…ik heb er al eens eerder over geschreven…. Ze zijn zo leuk om te maken. Ideaal om achtergrondjes op te maken die je bijvoorbeeld met de Gelliplate hebt gemaakt. Je hebt gelijk een aantal kaartjes die je er mee kunt maken en hebt dus gelijk een serie ATC kaartjes bij elkaar.

Voor deze ATC kaartjes heb ik een achtergrond gemaakt en vervolgens heb ik de kaartjes op maat gesneden. Ik heb er ook een video bij gemaakt waar je van het begin tot het eind kunt zien hoe ik de kaartjes heb gemaakt…

Bekijk hier de video….

Ik heb de leuke stempels van de Action gebruikt, ze zijn echt zo schattig….voor de verandering heb ik ze ingekleurd met verf. De kaartjes heb ik gesneden in 2 3/8 inch bij 3 3/8 inch….dus net iets kleiner dan de zwarte basiskaartjes van 2 1/2 inch bij 3 1/2 inch.
Je krijgt zo een heel dun randje en dan vind ik mooier bij de ATC kaartjes, ze zijn niet zo groot en dan vind ik een brede rand ook niet zo mooi. Maar dat is natuurlijk heel persoonlijk…wat vindt jij mooi….soms als het zo uitkomt maak ik de rand ook wel eens wat breder. Maar meestal zorg ik voor een heel klein randje.

Ik heb de kaartjes bewust eens een beetje rustig gehouden, dus niet te veel kleur in de achtergrond en de lieve stempeltjes die nu naar voren komen.
Ik heb hele dunne washitape gebruikt om in dezelfde kleuren toch nog meer structuur te krijgen.

Hier heb ik ook al eens over geschreven, de achterzijde van een ATC kaartje…hier heb ik zelf kaartjes voor gemaakt. Ik heb ik het programma Paint.net eerst het kaartje gemaakt. Dit is een soort Paint programma waarmee je ook logo’s e.d. kunt maken. Je kunt afbeeldingen doorzichtig over elkaar heen leggen en zo maak je heel gemakkelijk zo’n achterkantje voor een ATC kaartje.
Ik heb ze vervolgens op maat in een Word bestand gezet zodat ik er een aantal op een pagina kon afdrukken en kon uitsnijden. Zo is de achterzijde van je ATC netjes afgewerkt en dat vind ik altijd wel belangrijk. Heb je een mooie voorkant gemaakt….ga je het verpesten met een lelijke achterkant….

Vervolgens stop ik elk kaartje in een plastic hoesje, die kun je er speciaal voor kopen. Als ik ze allemaal op de foto heb gezet stop ik ze in een zelfgemaakte doos….
Af en toe blader ik hier nog eens doorheen…ook om te kijken wat ik al heb gemaakt…maar ook mijn gekregen kaartjes zitten hierin.
Mijn kaartjes ga ik ruilen voor andere kaartjes of ik geef ze weg…verkopen is natuurlijk “not done” Dat doen we ook zeker niet. Ik ga ze ruilen op de Art Specially en misschien nog wel op andere beurzen waar ik nog naar toe ga….

Hier kun je vinden hoe ik het doosje heb gemaakt…

Hierboven dus de link naar het doosje voor de ATC kaartjes. Maak jij wel eens ATC kaartjes? Eigenlijk is het ontzettend leuk om te doen…alles mag gewoon zolang jij je maar aan de afmeting houdt. Ik werk natuurlijk veel met verf en inkt…maar ik kom zoveel tegen….zelfs met allerlei stofjes op het papier genaaid….geweldig gewoon…
Toch maar eens kijken….ik heb natuurlijk een mode achtergrond. Ik heb ooit eens een mode en kleding opleiding afgerond…wel de commerciële kant hoor….
De andere richtingen waren niet voor mij weggelegd…kon het wel…maar was niet snel genoeg… Alles moest te netjes bij mij….en tja…dat kost tijd….
Ik heb er nooit iets mee gedaan….nou ja ik heb natuurlijk wel jaren een webwinkel gehad….super leuk om te doen…maar ontzettend druk.
Ik kwam niet eens meer aan mijn eigen creativiteit toe…alles was in het teken van de winkel…alles gericht op het verkopen.
Wat anders is het nu…heerlijk zelf aan de slag…ik hoef het niet meer te verkopen…gebruik gewoon de dingen waar ik echt achter sta…maak ook wat ik zelf wil…
Niks geen druk meer…gewoon jullie laten zien hoe leuk het is…
Wat de toekomst gaat brengen…we weten het niet…voorlopig doen we het gewoon op deze manier. Ik kan weer heerlijk dingen maken…mijzelf even terug trekken in mijn eigen wereldje en weer even Patricia zijn.

2 antwoorden op “ATC kaartjes, Sweet kids”

 1. Lieve Patricia
  Wat zijn ze schattig zeg.
  Ik heb ze bij ons nog niet gezien..
  Echt zo leuk met die achtergrond.
  En hoe je het hebt beschreven.
  Super bedankt weer.
  Hoop dat je meer atc video s gaat maken.
  Zou ik super vinden.
  Bedankt grote lieverd

  1. Hahaha jij was snel…ik ga meer video´s erover maken hoor…ideeën genoeg….nu nog de tijd om het te filmen… 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *