ATC’s

Thema Holidays

Ik heb het weer helemaal herontdekt…ATC kaartjes maken. Wat is dit leuk om te doen. Ik heb nog best veel achtergronden liggen waar nog iets mee moet gebeuren, ik heb ze op maat gesneden en er ATC kaartjes van gemaakt. Heel simpel door de achtergronden nog wat verder te bewerken met stempels, teksten en tissuepaper.

Zoals je de ATC kaartjes die je hierboven ziet…ik heb hier leuke stempels van de Action gebruikt en deze ingekleurd met ZIG markers…niets niet moeilijk doen met schaduwen, gewoon inkleuren met de marker. De achtergrond is gemaakt met een Gellplate en nog wat extra details met Dylusions Shimmer spray. De teksten komen uit het stickerboekje van Tim Holtz. Zoals gewoonlijk mat ik alles op een zwart kaartje, met aan de achterzijde mijn eigen ontworpen labels…

Thema Dreams

Bovenstaande kaartjes heb ik gemaakt van een achtergrond die gemaakt was met alcohol inkt op een Gellplate…ook hier nog wat details toegevoegd met de Dylusions Shimmer spray. Een heel mooi resultaat die je op de foto slecht kunt zien…maar er zit een prachtige glimmer in. Ik ga er nog wel eens een video over maken.
Verder heb ik gewoon wat gestempeld met zwarte Stazon en ook hier weer teksten uit het boekje van Tim Holtz gebruikt.

Thema: to travel

Bovenstaande kaartjes zijn ook weer gemaakt met een achtergrond die ik met mijn Gellplate heb gemaakt en ik heb hier weer alcohol inkt voor gebruikt. Op deze kaartjes heb ik tissue paper gebruikt, gewoon met medium erop gelijmd. De teksten komen weer uit het boekje van Tim Holtz. Om de teksten heb ik weer schaduw aangebracht met mijn Stabilo all potlood. De foto-negatieven zijn van AliExpress, dit is een soort Washitape, maar het is wel doorzichtig. Echt gaaf om te gebruiken…. Het is zelfklevend, maar ik heb het wel een beetje van lijm voorzien op de zwarte delen.

Alle kaartjes zijn weer, zoals meestal, gemaakt met Strathmore Bristol paper. Zo fijn en glad papier om mee te werken. Je krijgt er heerlijke stevige kaartjes van die tegen een stootje kunnen. Ik heb ook voor de achterkant zelf kaartjes gemaakt die ik erop kan plakken. Hier schrijf ik de titel op, mijn naam, de datum, het serienummer en hoe ze mij kunnen bereiken.

Achterzijde van mijn ATC kaartjes

Ik heb deze kaartjes gemaakt in een programma dat heet Paint.net. Het is een heel leuk en gratis programma waar je van alles mee kunt doen. Je kunt er transparante plaatjes mee maken of een watermerk voor je foto’s, maar dus ook dit soort dingen…ik gebruik het best veel.

Zo de week is weer begonnen….het gaat weer een rare drukke week worden…maar vanmorgen heb ik echt even me-time genomen en deze ATC kaartjes gemaakt. Ik ga ze meenemen naar de Art Specially in Nijkerk, dan ga ik ze daar ruilen tegen andere kaartjes. Tenminste dat is mijn plan…

2 antwoorden op “ATC’s”

    1. Je kunt zelfs de ATC’s verwerken in je Art Journal! Maak je eerst de kaartjes…plak je ze in je art journal…gelijk een leuke achtergrond…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *