Black Journal…I love it!

Met een witte Posca marker tekenen in een zwarte art journal van Dylusions

Iets wat ik super graag doe…tekenen in een zwarte art journal met witte Posca markers en andere pennen. Het is ook echt iets wat je tussendoor kunt doen of bijvoorbeeld ’s avonds voor de TV. Ik doe het in mijn zwarte journal, maar natuurlijk kun je ook prima op losse vellen papier werken. Ik blader in de video door mijn journal en leg verschillende dingen uit.

Ik heb zoals jullie weten een aantal workshops gevolgd van Dyan Reaveley en heb daar heel veel geleerd. Eén van de workshops ging over het tekenen in een zwarte journal, wat een geweldige workshop was het. Ik heb zoveel geleerd…zo genoten ook die avond…

Ik heb mijn zwarte journals beneden liggen zo kan ik ze altijd er even bijpakken als ik even zin heb om te doodlen. Ik heb de kleine Dylusions black journal, die laat ik zien in de video…ik heb ook een grotere vierkante van Dylusions die is ook prachtig om te gebruiken.
Voor de video’s gebruik ik mijn kleine omdat deze sneller klaar is, het is best veel werk als je een pagina helemaal klaar wilt hebben. Je kunt het echter prima in gedeelten doen…je hoeft niet in één keer een pagina af te maken…stapje voor stapje bouw ik het op…

Doorkijkjes maken….zo leuk om te doen….

Door gebruik te maken van verschillende maskstencils teken je op een hele eenvoudige manier figuurtjes door zo’n stencil. Later vul je die figuurtjes weer op met eenvoudige patroontjes zoals streepjes, ruitjes, zigzag lijntjes…noem maar op.
Je hoeft hier niet zo over na te denken…ontspan gewoon en geniet ervan…maak het jezelf niet te moeilijk. Ook nergens voor nodig…alles wat je doet lijkt gewoon prachtig op dat zwarte papier. Een foutje werk je eenvoudig weg met een zwarte Posca marker…je ziet hier niets van als het droog is. Posca markers drogen mat op…

Natuurlijk kun je ook diverse gelpennen gebruiken, maar deze blijven langer nat dan een Posca marker. Daar moet je echt even rekening mee houden.

Dit is even mijn laatste video deze vakantie…ik ga de komende dagen er nog even lekker van genieten. We hebben allemaal nog 1 week vakantie en daarna beginnen de scholen hier weer…mijn man moet weer werken…en als het goed is kom ik weer een beetje aan mijzelf toe.

Ik ga er nog even tussenuit met Sophie…coronaproof natuurlijk…want de drukte zoek ik bewust niet op. We hebben een rustig hotelletje geboekt in Limburg voor één nachtje, even in een andere omgeving. Ik ga alleen met Sophie, mijn man blijft thuis met Thomas…zij hebben mannen dagen…hahaha Ik denk dat het voetbal kijken en pizza eten wordt…
Ik ga gewoon lekker genieten van het hotel…we hebben een wat luxere kamer geboekt… dus wij vermaken ons daar wel. Er is een speeltoestel voor kinderen, dus Sophie vermaakt zich ook wel. Druk was het niet daar…maar daar zitten we ook niet op te wachten.
Verder blijven we gewoon thuis…het is ook veel te warm om andere dingen te doen. Het zwembad is een welkome verfrissing, daar wordt dagelijks gebruik van gemaakt. Het Hulsbeek, een recreatieplas hier vlakbij komen we niet…veel te veel mensen bij elkaar.
Het is ook veel te druk voor de kinderen, dat kunnen ze niet eens aan. Vandaar dat we al jaren een groot zwembad in de achtertuin hebben in de zomer. Het water wordt dagelijks gecontroleerd…chloor en ph zijn in orde…en de pomp staat dagelijks aan…dus daar kunnen ze veilig in. De visvijver was al gesloten op het Hulsbeek vanwege botulisme…brrr…geen enkele reden dus om naar het Hulsbeek te gaan…hier thuis hebben we alles bij de hand.

Ik zit veel binnen…merk dat ik toch snel benauwd ben…dus waaier aan…lekker freubelen aan de eettafel. Straks als de kinderen weer naar school gaan, kijken we wel weer of we het filmen weer kunnen oppakken. Hopelijk is het dan minder warm…nu kunnen we echt niets beginnen op zolder…ben bang dat de verf al droog is voor het op het papier zit…

Ook voor na de vakantie geldt…de video’s komen zoals ze komen…we zien het wel…even nog geen druk op mijzelf…maar eens eerst alle ideeën vorm geven…uitwerken…en daarna komt het filmen wel weer…. Voor diegene die nog vakantie heeft…fijne vakantie…

2 antwoorden op “Black Journal…I love it!”

  1. Wauwwwww wat een prachtige art journal !! Weer genoten en geleerd van je video, dank je wel.
    Veel plezier met Sophie in Limburg.
    Groetjes Henriette

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *