Gelukkig Nieuwjaar en mijn plannen voor dit jaar

We zijn weer begonnen, de vakantie is voorbij. Als eerste wil ik jullie dan ook allemaal een heel gelukkig, gezond en vooral creatief nieuwjaar wensen. De eerste video is vandaag weer online gekomen…en er gaan nog vele volgen dit jaar.

Mijn eerste video is nog een gewone video, maar ik heb de koffie break video’s ook nieuw leven ingeblazen. Koffie break video’s zijn korte video’s waarin ik snel iets uitleg of tips geef. Een video dus die je snel even tussendoor kunt kijken…dus wil je even pauze…een kopje koffie of thee…dan kun je tegelijkertijd zo’n video bekijken.

Ik heb geen vaste dagen voor deze koffie break video’s, ze komen zoals ze komen zeg ik dan maar. In ieder geval is er elke woensdag en elke zondag een video…en welke dat is dat is dan een verrassing.

Ik moet wel zeggen dat ik blij ben dat al die rare dagen weer voorbij zijn. Hoewel het altijd heel gezellig is…kerstdagen…oud en nieuw… maar het gaat mij altijd zo snel…die dagen vliegen voorbij. Hoewel wij deze keer echt even rust hebben gepakt en dat was ook wel nodig.

Gelukkig heb ik al meerdere video’s opgenomen in het voren zodat ik even wat materiaal heb, want de komende weken zullen drukke weken worden vol afspraken. Sophie gaat beginnen met de trauma therapie en ook het hele gebeuren op het Roessingh gaat starten. Het gaat pittig worden zowel natuurlijk voor Sophie als mijzelf. Ik moet ook echt even weer helemaal alles opnieuw plannen en gaan bekijken wanneer ik wat ga doen.

Vandaar dat ook die korte video’s weer terug gaan komen. Ze zijn snel te maken en ik kan er op een filmdag meerdere snel filmen. Het monteren en afwerken kan dan later tussendoor nog wel. Er was ook vraag naar…meerdere mensen gaven aan dat ze die video’s prettig vonden… dus een win win situatie voor iedereen.

Maar natuurlijk blijven de gewone video’s ook tussendoor komen. Ik kan niet alles zo kort gaan benoemen. Voor een aantal dingen ben je nu gewoon eenmaal meer tijd nodig.

Natuurlijk hebben we voor dit jaar nog veel meer plannen…we gaan nieuwe lives doen op YouTube. Gezellig een avond samen aan de freubel… dus dat gaan we eens uitdenken en plannen.

Natuurlijk mijn groep op Facebook… Patricia’s inspiratiehoek… die gaan we ook verder ontwikkelen…maar die plannen staan nog een beetje in de kinderschoenen. Ik moet eerst even duidelijk hebben hoeveel tijd ik overhoud voor alles.

Voor dit jaar heb ik mij namelijk voorgehouden om echt aan mijzelf te denken…natuurlijk gaan de kinderen voor…maar wel tot op zekere hoogte. En dan met name de afspraken rondom de zorg voor de kinderen. Diegene met zorg voor een naaste weet wel wat ik bedoel. Soms wordt je bedolven onder de afspraken en formulieren die je moet invullen en hol je van de ene naar de andere afspraak. Je doet dit eigenlijk allemaal in je vrijetijd terwijl diegene waar je die afspraken mee hebt er tijdens werktijd zitten en er nog voor betaald krijgen ook.

Dit jaar ga ik blokken maken in mijn agenda voor dat soort dingen. Buiten die blokken geen afspraken. Wie het eerst komt wie het eerst maalt…daar gaat het gewoon op neerkomen. En de ene afspraak is gewoon belangrijker dan de andere hoewel zij dat natuurlijk heel anders zien. Maar daar ga ik mij niet meer druk om maken. Ik bepaal en niet zij…

We zullen het gaan zien…maar het is wel een goed voornemen voor dit nieuwe jaar!

Maar ik ga straks zeker een dag voor mijzelf plannen waarin ik aan de freubel kan… ga filmen…nieuwe dingen uit ga denken… Dat ga ik doen op als Sophie naar de leerboerderij gaat…dan heb ik mijn handen vrij.

We gaan er dus nog op terug komen allemaal…maar we zijn in ieder geval begonnen… het nieuwe jaar is gestart.

Fijne Kerstdagen en een goed uiteinde

Via deze weg wil ik iedereen een heel fijne Kerst toewensen en een gelukkig, creatief en gezond 2023. Ik ga even genieten van wat gezinstijd en we gaan flink op de rem trappen…het is broodnodig…rust in de tent…

In het nieuwe jaar gaan we gewoon weer verder. De video’s op YouTube zijn al ingepland, die gaan gewoon door…hebben jullie tijdens de kerstvakantie ook mooi wat te kijken! 😉

We zijn 1e kerstdag lekker thuis en 2e kerstdag moet mijn man werken en ga ik gezellig met Sophie koffie drinken bij mijn broer… Thomas heeft toch geen zin en blijft thuis. Ook geen probleem zeg ik dan altijd…hij red zich wel eventjes…

Oudejaarsdag is het hier traditiegetrouw oliebollen bakken en is het een zoete inval van mensen die oliebollen komen proeven. Mijn moeder deed dit vroeger altijd en sinds haar overlijden heb ik dat stokje overgenomen en ik kan daar zo van genieten.

Het leven kan kort zijn…geniet van alle kleine momentjes…die zijn het ook waard. Tot volgend jaar!

Kerstkaart met gehaakte sok

Kaart met een gehaakt sokje

De kerstkaarten zijn verzonden, maar deze kaart wil ik jullie niet onthouden… Een gemakkelijke basiskaart met daarop een gehaakt kerstsokje voor in de kerstboom.

Het gehaakte sokje heb ik al eens laten zien in een video op YouTube, maar ik zal het patroon nogmaals hier uitschrijven.

Ik ben geen pro patronen schrijfster maar zal het hier op mijn eigen wijze uitschrijven en samen met de video moet het volgens mij wel lukken om deze leuke sokjes te haken.

Je begint met wit 8 vasten in een magische cirkel en sluit de toer met een halve vaste.

Je begint met 1 losse en vervolgens in elke vaste 2 vasten (16v)

In elke vaste een vaste (16v) , kleurwissel naar rood, witte draad niet afknippen!

Vervolgens 5 toeren met rood in elke vaste een vaste, toer sluiten met halve vaste en altijd beginnen met een losse. Na laatste toer halve vaste en nog een keer doorhalen en draad afknippen.

De hak wordt als het volgt gehaakt met wit: Draad weer oppakken, 3 vasten na het knoopje van het rode garen terug tellen en met wit lus ophalen. Vervolgens haken 1 losse en vaste in zelfde steek, 1 vaste, half stokje, stokje (achter knoopje), half stokje, 1 vaste, 1 vaste.

Maak 1 keerlosse, draai je werk en sla 1 vaste over vervolgens 4 x een half stokje haken, 1 steek overslaan en een halve vaste in laatste steek.

Maak weer 1 keerlosse en draai je werk, sla 1 steek over en haak 2 halve stokjes, sla weer 1 steek over en maak een halve vaste. Haal de draad nog 1 keer door en knip de draad af.

Ga weer verder met rood. In de 2e halve stokje haal je een lus op, maakt een losse en vervolgens een vaste in dezelfde steek. Maak in het witte gedeelte nog 2 vasten, zoek gewoon een ruimte. In het rode gedeelte maak je in totaal 8 vasten. Je gaat weer verder in dat witte gedeelte en maakt daar nog 3 vasten. In totaal heb je dus met roos 14 vasten gehaakt. Je sluit de ronde met een halve vaste.

Haak vervolgens 1 losse en in elke vaste een vaste en maak rondes tot je de sok lang genoeg vindt. Ik haak meestal 7 rondes met rood.

Na de laatste ronde maak je een lusje door na de halve vaste waar je de ronde mee hebt gesloten 10 lossen te haken, sla 1 vaste over en maak met een halve vaste het lusje vast. Haal de draad nog 1 keer door en knip de draad af.

Nu haak ik met wit pluizig garen nog 1 ronde vasten aan de bovenkant van de sok. Ik zorg ervoor dat het lusje aan de buitenkant blijft door hem over vast te houden als ik er langs haak. Weer sluiten met een halve vaste en de draad afknippen.

Zo leuk die kleine sokjes op een eenvoudige kaart.

Hierboven zie je een opzet van een kaart die ik veel gebruik. Ik heb het designpapier uit de blokken van de Action gebruikt. Mijn basiskaart is 13 x 13 cm. Het steentjes papier is gesneden op 12,5 x 12,5 cm… een halve cm kleiner dus. Het strookje met de dennenappels is 12,5 x 4 cm (h x b) en het strookje met de stippeltjes is 2 x 12,5 cm (h x b). Die laatste wil ik ook wel eens vervangen door een stukje lint.

De sokjes kunnen ze ook nog in de kerstboom hangen. Ik heb er een aantal in mijn boom hangen en ik heb een guirlande boven de deur van de hal waar ik rode sokjes in heb hangen.

Dit zijn leuke projectjes wat je snel even bij de tv in de avond kunt haken. Het is geen moeilijk patroon en als je het eenmaal weet haak je de één na de ander.