Junk Journal

Zelfgemaakte junk journal van een oud boek

De komende weken ga ik laten zien hoe je zelf een Junk Journal kunt maken en ik ga een aantal ideeën laten zien wat je kunt doen met zo’n journal. De mogelijkheden zijn namelijk eindeloos. Als je gaat zoeken naar video’s op YouTube vindt je meestal de journal pagina’s die richting een bullet journal gaan in vintage stijl. Maar natuurlijk kun je allerlei technieken toepassen…dus als je niet van die vintage stijl houdt kun je ook prima andere dingen doen met zo’n junk journal.

Het is juist heel ontspannen werken in zo’n journal…je werkt niet op duur papier en zo kun je juist ook veel dingen uitproberen. Dus maak zo’n junk journal en leef je daarna uit…

In deel 1 van de video vertel ik wat meer achtergrond informatie en laat ik zien hoe ik een kaft maak voor zo’n junk journal. Ik laat het in de video zien met een oud boek, maar natuurlijk kun je ook prima zelf een kaft maken zoals ik dat al eens heb laten zien in een video reeks over mini scrap albums. Ook kun je bijvoorbeeld een lege pizza doos of ander verpakkingsmateriaal gebruiken zoals een lege doos cornflakes.

In deel 2 laat ik zien hoe je de pagina’s in de kaft kunt vast maken op een manier zodat ze ook goed vast blijven zitten. Ik gebruik hier borduursplijtgaren voor…dat had ik nog liggen en dat is stevig genoeg. Ik heb het in veel kleuren liggen, dus er is altijd wel een bijpassende kleur…

Ik laat in deel 2 ook zien hoe je papier op maat kunt maken en wat je kunt doen met papier dat eigenlijk iets te groot is…je kunt dan ook pockets en flapjes gaan maken.

De komende weken laat ik ook een aantal ideeën zien wat je verder kun doen met zo’n junk journal. Ik heb er ook meerderde gemaakt ondertussen omdat ik echt verschillende stijlen wil laten zien. Voor ieder wat wils dus….

Verder hebben we vakantie hier…nou ja Thomas heeft vakantie en ik heb ook vakantie. Ik hoef even niet naar de fysiotherapie en kan wat langer blijven liggen. Maar mijn hulp heeft vakantie, ik krijg maar gedeeltelijk vervanging…dus ik moet zelf ook aan de bak om alles thuis op orde te houden. Gerwin, mijn man is aan het werk…maar de laatste twee weken van de vakantie heeft hij ook weer 2 weken vrij.

Sophie komt aan het einde van de vakantie ook even thuis en dan gaan we ook echt even genieten van een weekje als gezin samen.

Privé gebeurt er best veel de laatste tijd…deels onze eigen schuld…hahaha we zijn een grote verbouwing van ons huis aan het onderzoeken…dat kost veel tijd…maar het levert wel iets moois op als het goed is.

Helaas gebeuren er ook dingen, nare dingen buiten onze schuld om….wil er verder nog niet te veel over uitwijden…maar het zijn zeker geen leuke dingen…de stoom komt je geregeld uit de oren… Mensen die zeggen dat de jeugdzorg goed is geregeld in Nederland heeft er duidelijk nooit iets mee te maken gehad in de privé sfeer. Er gebeuren helaas dingen die niet door de beugel kunnen….misschien soms ook uit onmacht…maar lang niet altijd. Dat is ook alles wat ik er voor nu over wil zeggen. Later kom ik hier misschien wel eens op terug…ook om andere mensen te waarschuwen dat je niet zomaar alles hoeft te slikken en er zeker wel regels zijn waar ook een zorgprofessional zich aan moet houden.

Wij als gezin nemen nu even een afwachtende houding aan en proberen alles wat er gebeurt is een plekje te geven en zeker onze vakantie er niet door te laten verpesten. Wij staan heel sterk…en blijven een team zoals we altijd al zijn geweest…geen zorg-cowboy komt daar tussen…

Zelf designpapier bedrukken

Zelf het prachtigste design papier printen met een gewone printer.

In mijn video op YouTube vertelde ik o.a. over het designpapier wat ik zelf printte om er uiteindelijk leuke projecten mee te gaan maken…vandaag ga ik daar toch dieper op in middels dit blog bericht en de bijbehorende video op YouTube.

Hoewel ik in het verleden al wel eens een video heb gemaakt waarin ik vertelde over het printen van super leuk design papier ga ik hier nog weer even op in en geef jullie een aantal linkjes waar je veilig dat leuke papier kunt downloaden.

Ik ben niet zo van die computer generatie maar heb mijzelf inmiddels wel het één en ander aangeleerd. Ik blijf wel voorzichtig in wat ik doe…ik weet dat er veel rommel is op het internet en dat je altijd alert moet blijven. Zo zoek ik ook nooit zomaar op Google afbeeldingen, ik blijf bij mijn vertrouwde (web)winkels. Ook kom je heel vaak dingen tegen die al lang niet meer te koop zijn. Dus waarom hier onnodig tijd aan gaan besteden…

Ook kom je soms tegen dat je bepaalde programma’s moet downloaden op je computer om bijvoorbeeld die “Freebies” te kunnen downloaden…nou daar begin ik zeker niet aan! Ik heb er niet genoeg verstand van om te weten wat ik op mijn computer zet. Je kunt tegenwoordig niet voorzichtig genoeg zijn.

De linkjes die ik hieronder geef zijn gewoon veilig en er zijn geen gekke dingen mee. Soms moet je je aanmelden voor een nieuwsbrief en krijg je in die nieuwsbrief een wachtwoord om bij die Freebies te komen. In die nieuwsbrieven staan dan ook altijd de nieuwe Freebies vermeld en ook welke oude Freebies er gaan verdwijnen. Je hebt dan nog even snel de tijd om na te kijken of je die al hebt en of je die nog snel wilt downloaden.

****

http://bountifulheirlooms.blogspot.com/

*****

****

https://creativeartnsoul.com/

****

https://www.artymaze.com/

****

****

Ik hoop dat jullie hiermee door kunnen…dan het papier wat ik gebruik voor het printen…zoals ik al zei in de video heb ik een gewone oude Brother printer en goedkope huismerk inkt erin zitten…dus geen brother inkt…

Meestal gebruik ik gewoon kopieerpapier van de Action…dat is gewoon goed en goedkoop…ik gebruik het overal voor…ook voor mijn Gellplate bijvoorbeeld.
Onlangs ben ik ook ander papier gaan gebruiken…DCP papier…ik koop dat bij Bol.Com… hieronder de link naar dat papier:

DCP papier

Het is niet te dik…lekker glad en de kleuren komen er prachtig op uit. Ik gebruik dit alleen voor mooie dingen die ik voor echte projecten wil gaan gebruiken. Het zit dus zeker niet standaard in mijn printer. Standaard zit er gewoon papier van de Action in…

Voor mijn man zit zijn eerste deel vakantie er bijna op…aan het eind van de schoolvakantie heeft hij nog weer vakantie…dan komt ook Sophie thuis…nu is ze nog gewoon op de woongroep… Af en toe halen we haar extra op…de hele dag op de groep is natuurlijk ook niet leuk…een echte planning voor dagjes uit is er niet…we vermoeden dat het door het personeelstekort komt. Sophie komt geregeld thuis of wij doen wat leuks met haar…dus voor Sophie is het niet zo erg…

Anders wordt het natuurlijk bij de oudere jongens en meiden op de woongroep…die gaan naar werk/dagbesteding…gaan vaak niet meer weekenden naar huis…
Tja we zijn er inmiddels wel achter dat het niet allemaal loopt zoals het moet lopen…vaak dachten we dat het aan ons lag…voor ons is het immers allemaal nieuw…maar na overleg met andere ouders kwamen we er achter dat zij hetzelfde ervaren…

Maar goed…we weten dat dit overal wel speelt…het maakt niet uit onder welke zorginstelling je kind valt…de meesten doen echt hun best er nog iets van te maken…het zijn vaak de beslissingen van hoger af die het werk niet meer uitvoerbaar maken…en dat is dan vaak een geld kwestie…jammer is dat…maar het gras bij de buren is echt niet groener hoor!

Onderhoud Gellplate

Hoe maak je een gellplate schoon…

In de video van vandaag vertel ik hoe je je gellplate schoon maakt en in goede conditie houdt. Naar mijn mening is het belangrijk om je gellplate goed te verzorgen om zo heel lang plezier te houden van je gellplate.

Ik begin altijd een sessie met een schone plate…dat wil zeggen dat ik hem dus helemaal schoon maak voor ik hem op ruim, zodat ik altijd met een schone plate kan beginnen. Ik laat er dus geen restjes verf opzitten…sommige doen dat wel…maar ik dus nooit. Hoewel ik tussen het “spelen” door de plate bijna nooit schoon maak.

Een gellplate koop je voor langere tijd…het is immers niet goedkoop in aanschaf…maar als je eenmaal een goede plate hebt gekocht kun je daar ook jaren plezier aan beleven als je je aan bepaalde regels houdt… Het begint natuurlijk ook met het juiste gebruik ervan…dus nooit met scherpe materialen op je plate gaan werken. Glitters kunnen ook scherp zijn, dus pas daar mee op… Verder kun je heel veel materialen toepassen om kleuren aan te brengen op je plate. Ik werk zelf veel met acrylverf…de Amsterdam acrylverf vind ik het fijnste en daar krijg ik de mooiste resultaten mee. Maar daarnaast kun je vele andere materialen gebruiken zoals inkt (Distress inkten, maar ook Memento enz…), sprayinkt, Panpastel, diverse markers (niet met dunne scherpe punten)…en nog veel meer….

Pas ook op met scherpe achterkanten van penselen om bijvoorbeeld lijnen te trekken…er zijn speciale penselen te koop met een zachte rubber punt om dat te doen. Maar daarin tegen kun je genoeg materialen vinden in huis om leuke patroontjes te maken op je gellplate zoals lege verpakkingen, bubbeltjes plastic, ribbelkarton of siliconen pannelappen met een leuk patroon. Ga gewoon eens op zoek naar leuke structuren…maar wees gewaarschuwd…je kunt op een gegeven moment niet meer gewoon door een winkel of je huis lopen…je ziet overal patronen voor je gellplate!

Hier thuis zijn we de dagen aan het aftellen…bijna vakantie…dan kan de druk er weer even af voor een aantal weken…kunnen we wat langer slapen en hoeven we er niet zo heel vroeg meer uit. Nu gaat de wekker elke dag nog om half 7…vanaf aankomend weekend is dat wat anders… We gaan niet weg…er is nog genoeg te doen hier rond ons huis…maar ik hoop ook echt om wat extra tijd vrij te kunnen maken voor de eerste Kerstkaarten.

Ik heb al wel een aantal ideeën in mijn hoofd en het wordt hoog tijd om die eens actief om te gaan zetten in kaarten… Iets wat ik meestal trouwens doe in de zomervakantie…het liefst als de mussen dood van het dak vallen van de warmte… 🙂

Ik wil niet al te veel nieuwe materialen kopen…ik heb volgens mij nog heel veel liggen in mijn grote schuifdeur kast…dus het wordt tijd dat ik die ook ga uitzoeken..
Verder gaan we natuurlijk ook echt wel genieten en af en toe een dagje weg…we zien het wel… Gerwin krijgt volgende week zijn 2e vaccinatie…ik ben zelf al volledig gevaccineerd en Sophie is ook al volledig gevaccineerd. Ze zegt zelf dat ze Spoednik heeft gehad…natuurlijk heeft ze gewoon Pfizer gehad…maar ze wilde Spoednik omdat ze dacht dat daar wodka in zou zitten. Hahahaha. De GGD noemt ze de Grote Groene Dwergen… hahaha ja humor heeft ze wel. We hopen deze week ook voor Thomas een afspraak te kunnen maken…dan is hij ook weer een beetje gerustgesteld.

Corona hopen we nooit weer te krijgen…wat zijn we daar ziek van geweest en nog steeds hebben we last van die akelige nasleep. Maar als je ziet wat er nu allemaal weer gebeurt…dan maak je je toch wel weer een beetje zorgen…

We leven toch in een rare wereld tegenwoordig…kan er soms gewoon niet bij wat er allemaal gebeurt…hoe mensen alleen maar aan zichzelf denken en vooral ook denken dat ze meer rechten hebben dan een ander. Mij is geleerd om ook aan een ander te denken…mijn ouders zeiden altijd dat ik niets meer dan een ander was…maar ook zeker niets minder. Respect komt van twee kanten zeg ik altijd en laten we ieder mens dan ook behandelen als mens…hoewel ik mij soms echt wel afvraag hoeveel mens iemand is die zich beestachtig gedraagt…