Kerstkaart Facebook Live

Afgelopen woensdagavond heb ik via mijn groep op Facebook,  Patricia’s Inspiratiehoek, een live workshop gegeven en we hebben deze leuke kaart gemaakt.

Het was super gezellig hoewel ik in het begin best zenuwachtig was. Het was lang geleden dat ik zo’n live had gedaan. Het is al maanden zo druk thuis dat het voorbereiden niet echt ging zoals ik had willen doen…maar ik heb uiteindelijk wel kunnen laten zien wat ik wilde.

Ik heb op YouTube al meerdere kerstkaarten weer laten zien, toch wel heerlijk hoor kaarten maken.  Lekker uitpakken met materialen…glitters en glimmertjes…

Gevouwen kaart met Tags

Voor de live workshop had ik een gevouwen kaart bedacht met pockets waar je leuke Tags in kunt doen. Gemaakt met materialen die goedkoop zijn of die ik nog in mijn voorraad had liggen. Als basis heb ik een Paper Craft setje van de Action gebruikt. Leuk Design papier,  Die-cuts, stickers en Tags…

Zelfgemaakte Tags

Die Tags kun je perfect maken van allerlei restjes design papier wat je overhoudt van je setje. Zo maak je gewoon alles op…

Ik heb ook een shacker Tag gemaakt,  die ga ik nog wel op YouTube laten zien. Een leuke kerstboom.

Als basis voor de kaart heb ik een A4 vel karton gebruikt. Ik ben begonnen om een lange rillijn te maken op 15 cm vanaf de rechterkant.  Ik ben linkshandig dus ik werk op een andere wijze met het snij en ril apparaat. 

Vervolgens ga ik de korte rillijnen maken, ik begin weer aan de rechterkant op 10,5 cm en vervolgens op 21 cm.

Ik knip vervolgens de rechter kleine rechthoek eruit en knip het korte rillijntje in tot de lange rillijn. Zie de foto hieronder. Een bergvouw is een vouw die naar boven staat en een dal vouw een vouw die naar onderen is.

De basis kaart
Links een dal vouw, rechts een berg vouw

Voor je de basis kaart in elkaar plakt moet je eerst het design papier gaan bevestigen. Je bent de volgende afmetingen nodig van het design papier. Alle maten zijn hoogte x breedte…

(2x) 14,5 cm x 8 cm

(4x) 14,5 cm x 10 cm

Pockets: 5,5 cm x 8 cm en 5,5 cm x 10 cm

Voor je het design papier gaat vastplakken kun je eerst alle randjes gaan bewerken. Je kunt ze met een schaar of paperdistresser ruw gaan maken… bewerken met inkt en/of witte verf of gesso… Je kaartje lijkt dan straks veel meer af.

De flapjes van de pockets lijm ik vast met een beetje lijm en zet het dan even vast met een klemmetje of wasknijper zodat het goed kan drogen. Ik gebruik het liefst geen dubbelzijdig plakband hiervoor omdat de Tags erin vast kunnen blijven zitten.

En dan als alles droog is begint het decoreren. Gebruik vooral wat je nog op voorraad hebt. In de set zit al veel leuks, maar misschien heb je zelf nog uitgestanste takjes liggen of andere decoratie. Dat rendier hoofdje had ik nog over gehouden van een oud project. Had ik kerst traktaties voor de juffen mee gemaakt een paar jaar geleden.

Vorig jaar had ik geen traktaties voor de kerst…zo goed was het niet gegaan op school…er was toen veel aan de hand in de klas. Helaas is er nog niet veel veranderd. Sophie heeft een fiks trauma opgelopen op school. Er was zoveel agressie in de klas door 1 klasgenoot…gooien met spullen…schelden…pestgedrag… Helaas namen ze onze zorgen niet echt serieus. Pas nadat wij de directrice van de algehele school hebben geschreven kwam er een reactie. Wij hadden inmiddels een onafhankelijk vertrouwenspersoon benaderd. Die gaf ons 2 keuzes…of in gesprek met de directrice of de leerplichtambtenaar inschakelen. Wij hadden vorig jaar november al een vertrouwenspersoon van school benaderd…die heeft niets gedaan. Vandaar onze keuze om toch eens een onafhankelijke te raadplegen. De school is op het zorgcentrum waar ze ook heeft gewoond. Er werken ook mensen op school van het zorgcentrum, de zorgassistenten die er in elke klas zijn… Sophie ging van de ene onveilige omgeving naar de andere… afgelopen mei hadden we het zorgcontract al ontbonden bij het zorgcentrum en Sophie naar huis gehaald.

Bij de directrice is het niet gebleven…ook de leerplichtambtenaar is ingeschakeld. Deze week werd wel duidelijk dat Sophie het niet langer trok…elke dag terug naar de omgeving waar ze een trauma heeft opgelopen…zelfs die twee uurtjes per dag waren gewoon teveel.

Al vanaf februari zijn wij bezig om hulp te regelen voor Sophie…iemand die haar medicijnen kan controleren die ze heeft voor haar autisme. Ze staat inmiddels op de wachtlijst…het is gewoon schrijnend de jeugdzorg hier in Nederland. Jarenlang is er vanuit het zorgcentrum waar ze ook een jaar heeft gewoond niets gedaan. Ze heeft wat ze noemen ook nog eens een medische achterstand.

De hele zomervakantie hebben wij keihard geknokt om de zorg weer op poten te zetten…ze staat nu op verschillende wachtlijsten…want die heb je overal…ook in het ziekenhuis. Ze is nu volledig thuis. Wij redden ons wel…de rust moet weer terug hier… rust die er in de zomervakantie wel was…maar waar nu na een paar weekjes school niets meer van over is. Ik kan er zo onderhand wel een boek over schrijven. Tenenkrommend is het gewoon wat er allemaal is gebeurt en helaas nog steeds gebeurt.

Ik ben blij met mijn hobby…ook al heb ik er niet veel tijd meer voor om alles te doen wat ik graag wil doen. Maar elke minuut is mij dierbaar dat ik op mijn zolder zit…heerlijk in mijn eigen wereld waar ik weer even Patricia kan zijn.

https://www.facebook.com/groups/256421835765662/permalink/848295886578251/

Link naar de workshop op de groep op Facebook…Ben je nog geen lid…meld je dan snel aan.

Het kost niets…het enige dat we vragen is om eerlijk en respectvol met elkaar om te gaan. Laat elkaar in waarde en vindt je iets niet mooi…scrol door of geef een duimpje uit beleefdheid.

Wij vragen uw hulp…

Sophie met haar pop Anna op een Duofiets

Het is even geleden dat ik iets op dit blog geschreven heb…het waren rare en drukke tijden en ik kwam tijd tekort voor heel veel dingen. Sinds Sophie weer thuis woont gaat werkelijk alles in een stroomversnelling en zijn wij naast de zorg voor Sophie ook razend druk met alle zaken eromheen. Zeker nu steeds meer naar boven komt wat er werkelijk gebeurt is met Sophie en duidelijk is geworden dat Sophie er een ernstig trauma aan heeft overgehouden.

Ik probeer creatief te blijven en video’s te maken voor YouTube, wat mij overigens meestal wel lukt… maar de rest van het social media gebeuren blijft echter stil liggen door tijd gebrek. Gelukkig hebben we nu vakantie en zijn we in wat rustiger vaarwater gekomen. We hebben kruizen door 3 weken op de kalender gezet en zijn alleen voor dingen beschikbaar die niet kunnen wachten.

Zo waren beide kinderen uit hun rolstoelen gegroeid en ook de trippelstoel van Thomas was behoorlijk te klein geworden. Die afspraken gaan natuurlijk gewoon door net als de medische afspraken… maar verder…rust…dus even geen gevecht met school…geen klachtenbemiddelingsgesprekken…geen telefonische overleggen…geen boze mails sturen… rust…

Waar we nu ook eindelijk tijd voor hebben is om een doneer actie op te zetten om het mogelijk te maken voor ons om een duofiets voor Sophie te kopen. Af en toe kunnen we zo’n fiets lenen…maar juist op die momenten dat Sophie het nodig heeft kunnen we niet over zo’n fiets beschikken. Dan pakken we de auto maar om met haar uit de situatie te gaan, maar het is veel beter om dan juist de fiets te kunnen pakken en de wijk uit te fietsen.

Wij wonen in een kleine stad, maar we wonen echt aan de rand…zijn zo in de weilanden of in het bos. Je kunt hier in Twente zo heerlijk fietsen en dat geeft echt rust. Zeker voor Sophie…ze is een echt buitenkind.

Nu hebben we dus een actie opgezet om geld in te zamelen voor zo’n duofiets. Een nieuwe fiets kost al snel 12000 euro en een goede gebruikte ben je ook al snel duizenden euro’s kwijt. Dat is heel veel geld… We hebben al geprobeerd om zo’n fiets via de WMO van de gemeente Oldenzaal te krijgen…maar dat is niet gelukt. Een normale driewielfiets wordt wel verstrekt via de WMO, maar zo’n duofiets dus niet. En dan moet je dus iets anders gaan verzinnen…vandaar de doneer actie.

https://www.doneeractie.nl/help-mee-sophie-te-laten-genieten-en-fietsen/-65994

Hierboven zie je de link naar de actie zelf. We hebben bewust gekozen voor een betrouwbare website in het Nederlands. Er is een veilige betaal omgeving, je kunt namelijk ook via Ideal doneren. Veilig in je eigen bankomgeving dus.

Een foto gemaakt op school…lekker kliederen met verf…

Wij hopen dat u ons kunt helpen en dat helpen kan op meerdere manieren. Natuurlijk door te doneren…maar ook het delen van onze doneer actie helpt ons al enorm. Hoe meer mensen wij kunnen bereiken…hoe meer kans dat die duofiets er uiteindelijk gaat komen.

Of dat nu een goede gebruikte is…of natuurlijk het liefst een nieuwe zodat we jaren en jaren vooruit kunnen… Sophie blijft de komende jaren bij ons thuis wonen…dit wat wij nu hebben meegemaakt willen wij nooit weer meemaken namelijk. Er is veel mis in de zorg en dat is zeker niet altijd de schuld van zorgmedewerkers…maar soms ook wel en dan is het des te erger misschien. Bij ons was het een combinatie van…in alle lagen van de zorg ging het gruwelijk mis. Hoe we het in de toekomst gaan doen…geen idee…eerst maar eens zien dat we weer gerepareerd krijgen wat stuk is gemaakt. Dat Sophie weer vertrouwen in de mens krijgt en ze weer kan en mag genieten… hard werken dus de komende misschien wel jaren… maar voor je kinderen doe je gewoon alles…

Leuke weggeef aktie op YouTube

Alleen reacties op YouTube zelf dingen mee

Zo ineens gaat het hard op YouTube, dan heeft mijn kanaal ineens al meer dan 4000 abonnees! Tijd dus om eens iets leuks weg te geven aan een abonnee van mijn YouTube kanaal.

Hoewel we het de laatste maanden ontzettend druk hebben gehad hier thuis was ik er al natuurlijk mee bezig. Ik zag die teller oplopen en moest dus wel snel iets verzinnen. Het is zo leuk om dingen weg te geven…te bedenken wat te doen…ik wil er altijd iets persoonlijks van maken. Maar gezien ik deze keer gewoon niet zo heel veel tijd had om iets persoonlijks te maken heb ik zelf een aantal dingen gekocht om zo een leuk pakketje samen te stellen.

In de video zie je natuurlijk maar een gedeelte, diegene die al ooit iets hebben gewonnen bij mij weten dat ik er altijd iets extra’s aan toevoeg.

Wil je meedingen naar deze leuke prijs dan moet je wel geabonneerd zijn op mijn YouTube kanaal en een reactie achter laten bij de video op YouTube. Ik laat namelijk een programma los op de video en die trekt er een reactie uit. Meerdere keren reageren heeft geen zin, dubbele namen worden er uit gefilterd. Iedereen heeft dus evenveel kans om te winnen. Wel zo eerlijk toch?

Alleen reacties op YouTube zelf dingen mee met deze win aktie!

Maar de afgelopen weken waren hier dus razend druk. Wij hebben het zorgcontract ontbonden bij het zorgcentrum en hebben Sophie dus weer naar huis gehaald. Wij hebben het afgelopen jaar zoveel geprobeerd, maar het lukte gewoon niet en het ging ten koste van ons kind. Wij wilden het niet verder laten escaleren, Sophie had al een behoorlijk trauma opgelopen. Het zorgcentrum is gewoon een te grote organisatie waar niets loopt. De zorg is onder de maat hoewel dat niet altijd te wijden is aan de handen op de woongroep.

Er gebeurden daar zoveel dingen die gewoon niet konden, regels werden met handen en voeten overtreden. Het bestuur deed niets…er werden managers en coaches aangetrokken…je weet wel…uurtje factuurtje en dus hele dure mensen die niets oplossen en het vaak alleen maar erger maken omdat ze geen idee hebben wat ze aan het doen zijn.

Het gaat allemaal ten koste van de cliĆ«nten…goede werknemers vallen uit met een burn out of gaan ergens anders werken…wat ik ook heel goed kan begrijpen. Maar het neemt niet weg dat het gewoon ernstig is wat er gebeurt is en dat dit nooit had mogen gebeuren. Een vertrouwens persoon die probeert om bij Sophie alles eruit te krijgen heeft het al mentale mishandeling genoemd wat er allemaal gebeurt is.

Sophie is beschadigd en het wordt voor ons nu heel hard werken om haar weer op het niveau te krijgen zoals ze een jaar geleden was voor ze naar de woongroep ging. We hebben inmiddels al een plan opgesteld en gaan het op onze eigen manier doen. Geen mensen hier meer in huis…geeft alleen onrust bij het hele gezin…

Ik heb vrijdag een duo fiets kunnen lenen zodat ik heerlijk heb kunnen fietsen met Sophie… je zag haar gewoon genieten naast mij op die fiets. Heerlijk o.a. naar het Hulsbeek geweest samen… Dit moeten we vaker doen…. Morgen gaan we het grote zwembad in de achtertuin opzetten…het gaat mooi weer worden de komende dagen. Sophie gaat maar 2 uurtjes per dag naar school, meer kan ze nog niet aan. Dus de rest van de dag moeten Gerwin en ik haar samen om en om begeleiden. Het is zwaar…maar we hebben nu al meer rust dan het afgelopen jaar waarin we zoveel stress en verdriet hebben gehad…