Dylusions stijl

Een sleutelkastje en theedoos in Dylusions stijl

Het blijven rare en drukke tijden…met z’n allen in die lockdown. Moet zeggen dat het wel steeds moeizamer gaat allemaal. Thomas die er helemaal klaar mee is…al sinds de herfstvakantie geen fysiek onderwijs…hij mist zijn vrienden…hij heeft geen ritme meer.
Juist dat laatste is zo belangrijk voor een autistisch iemand. Vaste patronen en een duidelijk programma wat hij moet doen. Maar bovenal is hij ook gewoon een 12 jarige jongen die met zijn vrienden op school wil kletsen en grapjes maken. Nu zijn deze vrienden ver weg, ze kunnen elkaar niet zo maar even opzoeken zoals de “normale” kinderen dat kunnen doen.
Dat is gewoon het nadeel van speciaal onderwijs (VSO Mytyl), kinderen komen uit allerlei plaatsen en komen met taxi’s naar school van heinde en verre…
Doordat er eigenlijk allemaal zieke kinderen naar deze school gaan hebben ze al vroeg besloten dat het beter was om zoveel mogelijk online lessen te gaan geven. Zo werd het “verkeer” in de school beperkt, het is gewoon een hele grote school met honderden leerlingen van 4 t/m 18 jaar.

Je merkt dus dat de rek er wel uit is na maanden van online onderwijs. Voor Sophie is het natuurlijk nog erger…zij is helemaal uit haar doen. Zij snapt het ook niet waarom ze niet naar school mag en waarom er geen opvang is op het zorgcentrum. Voor haar zijn het niet zo zeer de schoolse taakjes die het lastig maken…die zijn er namelijk niet echt. We hebben wel een Chromebook in bruikleen gekregen en twee keer per week is er een videomoment met een juf. Voor de rest is het gewoon haar constant bezig te zien houden.

Iets wat ik dus veel met Sophie doe is knutselen, ze is ook erg creatief en hier kunnen we haar wel even mee zoet houden. De projecten mogen alleen niet te groot zijn of ze moeten gemakkelijk even weggelegd kunnen worden. Al direct na Sinterklaas had ik een bestelling gedaan bij Lobbes en had ik allerlei knutselwerkjes besteld. Ze mag nu af en toe iets uit de doos uitzoeken om te doen. Nu zit ze bijvoorbeeld tegenover mij en is ze bezig met een handpop. Ze heeft geleerd hoe ze een stiksteek kan maken en dit vindt ze ook leuk om te doen. Ik had ook een aantal houten accessoires besteld met het idee deze te beschilderen.

Sophie is ook groot fan van Dyan Reaveley en de Dylusions producten dus wij waren er eigenlijk al snel uit wat we wilden. Ik had een houten theedoos en een houten sleutelkastje besteld en deze hebben we maar eens samen gepimpt. In Dylusions stijl! 🙂
Achteraf hadden we beter de theedoos en het sleutelkastje kunnen voorzien van een laagje Gesso…maar we waren zo enthousiast dat we eigenlijk direct zijn begonnen met het aanbrengen van de gekleurde onderlaag. Deze hebben we aangebracht met een blendingtool met een sponsje erop. Eigenlijk net zo als we dat op papier zouden doen.

De kleuren blende eigenlijk best mooi, maar de verf trok best wel snel in het hout…met de kleuren merkte je het nog niet zo…dat kwam later toen we zwart gingen toevoegen. Maar eerst hebben we nog met mask stencils wat extra structuur aangebracht. Toen dat droog was…en dat ging best snel…hebben we met een zwarte Posca marker wat accentjes aangebracht. Dus echt precies hetzelfde als normaal op een art journal pagina.
Toen we dus het zwart gingen toevoegen trok dat er best snel in en moesten we meerdere laagjes aanbrengen om het mooi echt zwart te krijgen.

Het sleutelkastje in Dylusions stijl….

Het zwarte sleutelgat is gemaakt met een silhouette stencil van Dylusions, Silhouettes Maisie DYS65302 Dyan Reaveley…
De letters heb ik er het laatste erop getekend, eerst met potlood en later met een zwarte Posca marker de lijnen getekend en ingevuld. Nadat de Posca marker goed droog was heb ik met een witte Posca marker nog accentjes aangebracht op de letters.

Theedoos in Dylusions stijl gemaakt door Sophie

Sophie heeft de theedoos voorzien van verf en structuurtjes….ook zij heeft gekozen voor een koele kleurencombinatie…maar totaal anders als ik…ze heeft alles zelf gedaan, behalve de letters die heb ik er op gemaakt. Dat vond ze wel lastig…. Maar deze theedoos is zo goed gelukt…ben super trots op haar. Beide ga ik nog even voorzien van een laagje vernis zodat ze mooi beschermd zijn…hoewel acrylverf natuurlijk watervast is als het droog is.

Het sleutelkastje komt in onze hal te hangen…de oude was ook aan vervanging toe…dat was een saaie houten…deze is natuurlijk veel mooier…
De theedoos is voor op zolder straks, kunnen we thee drinken in Dylusions stijl! Ik vond nog een waterkoker terug achter de schuine kant tussen de kampeerspullen…dus dat gaat helemaal lukken straks. Alle nieuwe meubels zijn uitgezocht, maar nog niet besteld….ik moet eerst even kijken wanneer Gerwin tijd heeft om alle meubels in elkaar te zetten. We willen dat ergens in februari gaan plannen. Dus alles op z’n tijd…. de zolder is opgeruimd….dus dat is gelukkig klaar. Ik kan er nog zitten, maar er staan nog een paar oude meubels die nog weg moeten. We hebben deze week een beetje een rare drukke week…vandaag is Gerwin, mijn man, jarig dus we proberen er een gezellige dag van te maken. Vanavond komt er ook weer een video online op mijn YouTube kanaal, hierin laat ik een art journal pagina zien in mixed media stijl.

Gelukkig Nieuwjaar….

Flower Doodle

2021 is alweer een aantal dagen oud…maar toch wil ik jullie allemaal een heel gelukkig nieuwjaar toe wensen. Laten we hopen dat dit een beter jaar wordt dan 2020… tenminste voor mij was afgelopen jaar niet zo’n heel goed jaar. Het oude jaar heb ik afgesloten met een flower Doodle en een ingekleurde Mandala. In de video op YouTube vertel ik er meer over.

De dagen vliegen hier voorbij…de kinderen thuis…online lessen waar ze hulp bij nodig hebben. Ik maak mij er best zorgen over…ze missen zoveel onderwijs op deze manier. Vooral Thomas natuurlijk, die heeft sinds de herfstvakantie bijna geen fysiek onderwijs meer gehad. Wat een vreselijke start van het voortgezet onderwijs…groep 8 ook al zo raar moeten afsluiten… Voor Sophie is het natuurlijk allemaal anders, voor haar maakt het niet zoveel uit…alles wat ze leert is meegenomen. Ze kan eenvoudige boekjes lezen met niet te veel regels…Nijntje boekjes zijn haar favoriet….we hebben ze zelfs in het Twents. 🙂

Gisteren heb ik een plan gemaakt voor mijn knutselzolder…we gaan hem helemaal verbouwen. Al die oude meubels eruit…het is echt een ratjetoe aan ouder meubels… ik wil echt een functionele ruimte nu. Toen we het huis kochten 12 jaar geleden was de zolder al helemaal afgetimmerd en leek het nog wel wat… Inmiddels is het zolderraam echt aan vervanging toe…en omdat we dan toch bezig gaan…dan maar goed aanpakken zodat het er weer jaren tegen kan.

Ik heb meubels uitgezocht bij Ikea…zelfs een plattegrond op schaal gemaakt zodat ik wat kon schuiven met de meubels. Een gedeelte blijft wel, maar oude kindermeubels gaan eruit. Ik ga ze op weggeefhoek Oldenzaal zetten, er is misschien nog wel iemand die ze goed kan gebruiken. Dat doe ik liever dan het naar de kringloop brengen, heb het idee dat hier in Oldenzaal heel veel dingen de winkel niet eens halen.

Aankomend weekend gaan we maar eens eerst beginnen met opruimen…er staat nog zoveel wat naar de stort kan…ook maar eens die dozen bekijken wat helemaal achter op onze zolder staan…geen idee wat daar in zit namelijk. Zomaar weggooien ga ik zeker niet doen…straks zit er iets moois in…een herinnering aan mijn ouders bijvoorbeeld.
We willen dit al jaren doen…maar stellen het steeds uit…nu staat het op de kalender en gaan we doorpakken. Weg met die troep….je kunt niet alles bewaren. Nu hebben wij gelukkig een best grote zolder met veel opbergruimte…maar dat wil niet zeggen dat het zo vol met van alles en nog wat moet staan. 🙂

Zodra Ikea weer open is gaan we de meubels kopen…tot die tijd doen we het gewoon met de oude meubels. Ik ben bang dat het allemaal nog wel even duurt die Lockdown… die stomme Corona is nog niet voorbij… Gelukkig zijn ze begonnen met de vaccinaties… zodra ik kan laat ik het ook gelijk zetten…sta vooraan in die rij!
Normaal ben ik altijd sceptisch over nieuwe medicijnen…ben immers een Des dochter en dat was ook veilig dachten ze vroeger…nou niet dus… Wat heeft mijn moeder zich schuldig gevoeld terwijl zij er niets aan kon doen! Maar nu heb ik er toch wel vertrouwen in… een griepprik krijg ik al jaren…deze kan er ook nog wel bij…alles beter dan weer Corona te krijgen!!!!

Plannen voor dit jaar? Gewoon lekker door prutsen…genieten van alle kleine momentjes en die grote momenten komen wel weer als de Corona weer het land uit is.

Fijne Feestdagen

Langs deze weg wil ik iedereen een fijne Kerst toewensen, ondanks alle Corona maatregelen. Gezelligheid thuis moeten we zelf maken en ik hoop dan ook dat jullie allemaal gaan doen. Het is allemaal niet anders en je kunt ook denken het kan nog erger. Was er niet zoiets van een glas halfvol? Je kunt dat ook positief bekijken….er zit tenminste nog wat in!

De Kerstvakantie is nu officieel begonnen en wij gaan dan ook echt even in de relaxstand. Het waren hele drukke weken waarin veel is gebeurt…ook een aantal verdrietige dingen. Hoewel we gewoon doorgaan met alles denk je daar natuurlijk wel aan. Ondanks de relaxstand staan er voor mij nog een aantal ziekenhuis dingetjes op mijn programma. Vanmorgen heb ik het eerste gedeelte gehad…ik moest mij weer laten testen in het ziekenhuis, dus weer zo’n fijne wattenstaaf in mijn neus en keel…en een beetje bloed uit mijn vinger…maar dat ben ik wel gewend. Nu is het afwachten…de longarts belt mij de uitslag door. Is alles negatief dan moet in donderdag naar het ziekenhuis voor allerlei onderzoeken op de longpoli met aansluitend de uitslagen bij de longarts. Dan weet ik ook hoe ik ervoor sta en of ik groen licht krijg om in het nieuwe jaar te beginnen met het speciale corona programma bij de fysiotherapie.

Hoewel het nu allemaal al een aantal weken geleden is dat ik zo vreselijk ziek was ben ik nog steeds herstellende. Vooral de benauwdheid is er nog steeds geregeld en mijn vermoeidheid is ook nog erg aanwezig. Maar we gaan gewoon weer door…niet klagen maar dragen zeiden mijn ouders vroeger als ik weer eens ziek was…ik ben als kind heel veel ziek geweest…wat nu groep 4 is…wat vroeger de 2e klas was op de lagere school….heb ik bijna helemaal moeten missen vanwege ziekte. Gelukkig kon ik gemakkelijk meekomen op school, dus de eventuele achterstand was zo weer ingelopen….

Maar goed tijd om te zitten had ik toch niet de afgelopen weken….Thomas thuis van school…al sinds de herfstvakantie…eerst omdat hij zelf ook corona had…nog een operatie aan zijn teen er achter aan…eindelijk kon hij weer naar school na 3 weken…toen ging de school dicht….alleen op woensdag mocht hij naar school. Hij heeft het er best moeilijk mee gehad…compleet uit zijn ritme…voor een autistisch iemand is dat ook funnest.
Voor ons/mij was het met name zwaar om hem te begeleiden en aan te sturen…iets wat je continu moet doen. Nu alle scholen dicht zijn gegaan is Sophie ook thuis en komt zij er natuurlijk ook bij. Vandaar de we deze week en volgende week zo weinig mogelijk doen…we moeten allemaal uitrusten…

In januari gaan we de draad weer een beetje oppakken, we krijgen voor een klein deel extra ondersteuning thuis…zou mij er anders ook geen raad mee weten…beide kids thuis… schoolse zaken… alles wat verder gewoon door gaat…

De eerste video’s in het nieuwe jaar zullen waarschijnlijk met mijn lieve vaste assistente Sophie zijn 🙂
We zien het wel…ik ga zoveel mogelijk freubel momenten pakken om vooral mijn hoofd leeg te krijgen…kan ik tegelijkertijd Sophie bezig houden.

We gaan eerst maar eens genieten van de feestdagen…Kerst…oud en nieuw….ik heb er zin in… gezellige dagen thuis waar we het vaste ritme en programma even een beetje kunnen los laten…niet te veel natuurlijk…anders hebben we weer 2 kids die volledig van slag zijn. Agnes komt hier gezellig beide kerstdagen…dat vinden de kinderen ook altijd gezellig…ze hoort hier inmiddels al volledig bij het gezin…dat deed ze al toen haar man nog leefde….waren ze hier beide bij ons met Kerst… We gaan lekker met de pannetjes eten zoals ze hier het gourmetten noemen…alleen op 1e kerstdag hoor…2e gaan we het wat anders doen. Oudjaarsdag bak ik normaal gesproken oliebollen voor de hele buurt…maar daar ben ik nog niet over uit wat ik ga doen…misschien sla ik dat maar een jaartje over i.v.m. mijn gezondheid…weet het nog niet…is ook altijd wel een soort van traditie.
Misschien toch maar een paar bakken met wat extra hulp van mijn assistente Sophie 🙂

Nou dit was het laatste bericht voor 2020…in 2021 zijn we er gewoon weer….gaan we weer leuke dingen maken en hoop ik weer volop video’s te kunnen maken zowel voor de groep op Faceboek als voor YouTube….
Iedereen hele fijne feestdagen en een goed uiteinde gewenst…maak er gewoon het beste van!