Alcoholinkt Kerstkaart

Prachtige kaarten en snel te maken

Vandaag laat ik zien hoe je prachtige kaarten kunt maken met alcoholinkt. Ik gebruik altijd de alcoholinkt van Ranger, Tim Holtz, maar tegenwoordig zijn er verschillende merken alcoholinkt op de markt. Ook kun je prima de navul-inkten van Copic gebruiken mocht je die in huis hebben.

Ik heb gewerkt op Yupo paper, maar eigenlijk is het geen papier. Yupo is plastic achtig en laat geen vloeistoffen door en dat is juist de bedoeling met alcoholinkt. Je kunt hier hele leuke achtergronden mee maken en is echt niet moeilijk zoals je in de video kunt zien. Je kunt het misschien wel op ander soort papier doen, maar Yupo werkt echt het beste…zeker als je ook nog met de Alcohol Lift inkt wilt gaan werken.

Alcohol Lift inkt is ook van Ranger en het is eigenlijk een soort vloeistof welke de alcoholinkt weer activeert zodat je het kunt verwijderen met een stukje keukenrol. Doordat die vloeistof verwerkt is op een inktpad kun je er dus stempels mee bevochtigen en dan een afdrukje maken op je achtergrond. Dan wordt op die plek de inkt geactiveerd en kun je het dus voorzichtig verwijderen. Je moet altijd eerst deppen, elke keer een schoon stukje van je keukenrol pakken, daarna kun je het stempelafdrukje oppoetsen zodat er een mooie afdruk zichtbaar wordt.

Ik maak tussen de afdrukjes door elke keer mijn stempel schoon met een beetje alcohol en een keukenpapiertje. De alcohol heb ik in een spuitflesje gedaan zodat ik het er op kan spuiten. Denk er met het werken met alcoholinkt altijd aan dat je in een goed geventileerde ruimte zit! Zet dus een raam open of een deur zodat er frisse lucht in de ruimte kan komen.

Ik vind het werken met alcoholinkt erg leuk…zeker omdat je er ook zoveel verschillende dingen mee kan doen. Ik laat vandaag maar 1 techniekje zien…maar er zijn zoveel mogelijkheden. Ik heb vandaag een tool van Joy! Crafts gebruikt, maar deze is ook te koop van het merk Ranger. Je kunt ook prima een rietje gebruiken waar je doorheen blaast. Ik wordt daar altijd erg duizelig van en nu is het zeker geen goed idee. Ik ben al mijn adem nodig om normaal te kunnen ademen. Je kunt ook prima een föhn gebruiken, maar zorg er dan voor dat deze niet te heet wordt en niet te hard blaast. Yupo is een soort plastic en dat gaat dus smelten als het te heet wordt. Dus een heattool is ook niet echt geschikt en je neemt een risico als je die gaat gebruiken.

De achtergrondjes zijn dus best snel te maken en het is ook niet moeilijk…om de kaart af te maken heb ik de tekst op een strookje vellum gestempeld zodat de achtergrond zichtbaar blijft. Dit is nu echt een kaart waar je er een aantal tegelijk van kunt maken. Eerst dus al die achtergrondjes maken van alcoholinkt…vervolgens stempelen met die Alcohol Lift Inkt… dat kun je ook prima een dag later doen… vervolgens zet je de kaarten in elkaar…strook vellum om de achtergrond vouwen en vast zetten aan de achterzijde met plakband. Alles op een basiskaart plakken, dat doe ik trouwens het liefste met de foamtape van de Action. En je kaart is al weer klaar! Je hebt een bijzondere kaart die je kunt versturen, qua gewicht blijft hij ruim onder het gewicht voor 1 kerstzegel.

Ik ga nog veel meer van deze kaarten maken…ze zijn leuk en bijzonder…je kunt variëren met stempels…zelfs met kleuren…alcoholinkt is te koop in zoveel verschillende kleuren.

Natuurlijk kun je deze kaarten ook maken voor andere gelegenheden…dan pas je gewoon de kleuren en de stempels aan…dan kun je er ook prima een andere kaart van maken zoals bijvoorbeeld een verjaardagskaart.

Iets wat ik ook super vind om te doen met Alcoholinkt is het maken van bloemen, dan gebruik ik mijn airbrush om daar de alcoholinkt zo mee weg te blazen dat er bloemblaadjes ontstaan. Dat is wel iets waar je flink mee moet oefenen…maar als je eenmaal de slag te pakken hebt… Maar nogmaals ga niet te lang in die dampen zitten en zet echt even een raam open. Ik zet echt het zolderraam open en de deur van zolder zodat het flink er doorheen trekt met die frisse lucht.

Ik heb deze week nog een Kerstkaart voor jullie die ik gefilmd heb…deze komt tegen het weekend of van het weekend online. Gisteren heb ik met Sophie ook kerstkaartjes gemaakt voor de kinderen uit haar klas…zijn er maar 4 hoor… 🙂 Plus voor nog twee kinderen buiten haar klas. Voor de juffen maak ik altijd iets zelf…maar daar heb ik nog wel even de tijd voor…
Heb al wel ideeën hierover, maar ook dit wil ik zo gemakkelijk mogelijk doen…niet te veel tijd aan besteden dus…dat lukt ook gewoon nog niet. Eerst die Kerstkaarten klaar…dan kunnen ze na 5 december op de post. Hier geen Kerst voor 5 december…nou ja een heel klein beetje misschien…maar zeker geen kerstboom en lichtjes buiten. Hoewel ik het al wel veel heb gezien, ook onze buurjongens hebben buiten al lichtjes…het staat best gezellig in deze donkere tijd.

CraftEmotions Planner Album

Gave Planner om in te werken….

Een tijdje terug liet in het al zien…ik had een nieuwe planner cover gekocht van CraftEmotions die ik wilde gebruiken om mijn aquarel tekeningen in te doen. Het mooie van deze cover is gewoon dat je elk soort papier wat je maar wil erin kunt doen. Dus werk je graag op mixed media papier…of zwart…of ander papier…het kan allemaal.

Je kunt eenvoudig zelf gaatjes in het papier maken zodat het papier in de planner past. Ik maak de gaatjes met mijn We R Memory Keepers Punch Board en dat moest ik even uitvogelen hoe de ponsjes in het Punch Board moesten.

In de video op YouTube laat ik het allemaal allemaal zien… Ik vertel daar ook dat er een Die te koop is van CraftEmotions waarmee je ook de gaatjes in je papier kunt maken. Dat is misschien wel gemakkelijker, maar ik heb de Planner Punch Board en die kan ik ook gebruiken. Dus ik houd mijn geld over om andere dingen mee te doen.

Als je een kleiner budget hebt om mee te freubelen moet je soms keuzes maken…maar ik vind het ook fijn om iets te hebben wat ik voor meerdere dingen kan gebruiken. Ik had natuurlijk de Planner Punch Board gekocht om de gaatjes te ponsen voor mijn Disc Bound Journal. Maar je kunt het voor veel meer planners gebruiken, er staat een tabelletje achterop de pons.

Wat wil ik nu gaan doen met de CraftEmotions planner….nou ik wil daar mijn aquareltekeningen die ik maak bij elkaar in doen. Ik heb onlangs mijn eerste bloemen aquarel gemaakt en dat was zo leuk om te doen…ik ga er maar eens flink mee aan het oefenen. Zoals altijd…hoe vaker je iets doet…des te beter het gaat…des te meer vertrouwen je krijgt in het doen.

In het begin wil ik nog niet op heel duur aquarelpapier gaan werken…eerst maar eens oefenen op wat goedkoper aquarelpapier. Er kunnen veel pagina’s in het album…dus ik kan heerlijk los gaan met de aquarelverf. Ik wil gaan oefenen met mengen van kleuren…proberen verschillende bloemen te leren tekenen…en als ik helemaal zeker ben van mijzelf kan ik er wel eens een video over maken…nu nog niet… 🙂

Eindelijk is het weekend…het was een rare week…Thomas natuurlijk thuis…en ik ben ook even de stad in geweest voor het eerst. Ik moest naar de opticien voor een oogmeting en ik moest een nieuwe bril uitzoeken. Ik wist het wel hoor…zag alles al een tijdje niet zo helder meer. Mijn ogen waren een beetje achteruit gegaan…dus straks zie ik weer alles helden. Thomas blijft in ieder geval nog 2 weken thuis. Zijn school blijft nog even grotendeels dicht, Thomas gaat alleen op Woensdag naar school, de rest online of helemaal niets… Het is niet zoals vorig schooljaar en Thomas vindt dit ook niet prettig zo.

Voor ons is het flink aan de bak om hem te ondersteunen en aan te sturen. Gelukkig is Gerwin ook nog gedeeltelijk thuis dus die kan het ook even overpakken als het nodig is. Sophie gaat gelukkig wel naar school en naar de opvang na schooltijd, dus zij is pas vlak voor het eten thuis. Ik probeer wel even af en toe mijn creatieve rust te pakken, maar ook echte rust door even op bed te gaan liggen. Ik moet mijn energie gewoon goed verdelen.

Ik ben volop bezig met de kerstkaarten…heb er ook twee gefilmd…die komen volgende week online…snelle kaarten waar je er snel een aantal van kunt maken…maar wel anders dan anders…dat zijn kaarten waar ik van houd…

Dus voor volgende week heb ik twee video’s waarin ik leuke kerstkaarten lat zien…nu eerst weekend…ik wens jullie ook allemaal een heel fijn weekend toe.

Weggeef actie!

Om mee te doen kijk bij mijn video op YouTube!

Ik had het er een tijdje terug al over gehad…een nieuwe win actie….ik zou als ik 2000 abonnees had op YouTube een leuke win actie gaan bedenken. Natuurlijk was ik hier al een tijdje mee bezig… Zo’n actie doe je niet ineens…tenminste ik niet. Ik moet dat allemaal eerst goed uitdenken…alles goed op papier hebben…natuurlijk de dingen die ik weg wil gaan geven klaar hebben liggen bij elkaar…. Daar gaat gewoon een proces aan vooraf.

Nu zag ik het natuurlijk ook wel aankomen al had ik zelf gedacht dat het tegen het einde van het jaar zou zijn. Maar ineens ging het aantal nieuwe abonnees weer omhoog en ze bleven komen. Nu ben ik er al ruim overheen!

Ik had eigenlijk alles al in huis voor ik zelf Corona kreeg. Ik wilde alleen het schetsboek een persoonlijke touch meegeven, dus heb ik er een leuke Mandala in getekend. Nu is het af en nu kan ik alles weg gaan geven. Dus een A4 formaat tekenboek, een passer, een gradenboog, een liniaal en een Pigma Micron pen.

Wat moet je doen om deze leuke set te winnen? Nou heel simpel…je moet naar mijn video gaan op YouTube. Je moet geabonneerd zijn op mijn YouTube kanaal en je moet een reactie achter laten in de speciale ruimte bij mijn video. Alleen zo ding je mee naar deze leuke set.

Gelukkig hoef ik zelf niemand aan te wijzen als winnaar, daar zijn tegenwoordig speciale programma’s voor die er een opmerking uit trekken. Geheel willekeurig en de dubbele namen worden er automatisch uitgefilterd, dus het heeft geen zin om meerdere keren te reageren. Iedereen heeft de tijd tot 1 december 2020, 1 december 2020 wordt de winnaar of winnares eruit getrokken. Ik plaatst dan op 2 december 2020 in de loop dan de dag een video waarin ik de winnaar bekend maak.

Het is zo leuk om dingen weg te geven…het hoeven niet altijd grote dingen te zijn…in mijn groep op Facebook wil ik dit ook vaker gaan doen. Ik maak zoveel dingen en kan ze onmogelijk allemaal zelf houden. Dus kan ik beter af en toe iets weggeven.
Misschien kan ik er nog iemand blij mee maken dan…en het is vaak maar een kleine moeite.

Ik ben alweer bezig met een nieuwe weggeef actie…voor aan het einde van het jaar. We hebben gewoon een ongelooflijk rot jaar tot nu toe gehad en ik wil het jaar positief afsluiten.
Dus mijn radertjes draaien al weer volop. 🙂

Ik zit ondertussen veel op zolder en ben daar lekker aan het prutsen…nieuwe dingen aan het uitdenken…sommige lukken wel….andere eindigen in mijn prullenbak. Zo gaat het eigenlijk altijd…ik kan er mij helemaal in verliezen…in mijn eigen creatieve wereldje en niemand die mij dan durft te storen. Zet gewoon de mobiel op vliegtuigstand…als ze mij echt moeten hebben weten ze ons vaste huisnummer ook wel…
Zo fijn dat ik dit weer kan…al het andere staat op een heel klein pitje hoor…durf nog niet zelf auto te rijden…kan nog niet lopend naar de Appie om wat boodschappen te halen. De trap op naar zolder is nog wel een dingetje…moet daarna echt even zitten en op adem komen.

Maar we kunnen in ieder geval weer wat…daar ben ik zo blij mee….we moesten van heel ver komen. Nu rustig werken aan mijn conditie…beetje bij beetje de draad weer oppakken.