Mixed media Tag

Tag van gevonden materialen

Vandaag laat ik een mixed media Tag zien die ik gemaakt heb met budget materialen en materialen die ik nog had liggen. Elke woensdag probeer ik op mijn YouTube kanaal iets budgets te laten zien. Freubelen met een klein budget wil namelijk prima, maar je moet vaak extra creatief zijn.

Mixed media wordt vaak heel moeilijk over gedaan, maar is dat helemaal niet. Mixed media wil niets anders zeggen dat je met meerdere dingen in een project werkt. Vooral meerdere mediums, Gesso is een medium…verf ook…structuurpasta…en ga zo maar door.
Je bent dus al snel iets mixed media achtigs aan het doen. Laat je niet in de war brengen door sommige video´s op YouTube, het is echt niet nodig.

Ik wilde deze Tag zo budget mogelijk maken dus ben ik met een bakje het huis door gelopen en heb allerlei dingen verzameld. Grind uit een paasbakje die ik had opgeruimd…Pasen was immers voorbij…een plastic dopje van een melkpak…knopen en ga zo maar door. Ik laat van alles in de video zien wat je zou kunnen gebruiken.

Al deze materialen gebruik ik om structuren te maken op mijn Tag, als basis gebruik ik een stuk karton van een oude doos. Ik heb het gewoon op maat geknipt en er schuine stukjes afgeknipt om het tot een echte Tag te maken.

Ik heb eerst alles verlijmd op de Tag en dat doe ik het liefst met Gel Medium Matt en dat laat ik het liefst aan de lucht drogen. Natuurlijk kun je een heattool gebruiken, maar ik ga meestal wat anders doen en kom later terug. Je kunt natuurlijk ook vele andere dingen gebruiken om alles te verlijmen. Zelfs met een heet lijmpistool kun je alles erop lijmen, bedenk dat wel dat je later niet meer kunt drogen met een heattool. Bijvoorbeeld na het opbrengen van kleur. Ik gebruik aan het eind nog wel eens een lijmpistool als iets nog niet goed vast zit, maar dan moet ik zeker zijn dat ik er niet meer met een heattool op moet.

Als alles goed vast zit geef ik het een laagje zwarte Gesso, ik gebruik het liefst de zwarte Gesso van Dutch Doobadoo. Deze is echt mooi zwart en dekt goed. Heb ook wel eens duurdere merken gehad die lang niet zo goed waren…
De Gesso breng ik aan met een kwastje en ik draai mijn Tag constant om de tag van alle kanten te kunnen bekijken. Zo zie ik gelijk of ik nog stukjes ben vergeten.
De Gesso gebruik je om een egaal laagje te maken en alles van hetzelfde laagje te voorzien. Zo maakt het ook niets uit welke kleur de materialen hebben…alles wordt hetzelfde…

Als de Gesso droog is ga ik alles op kleur maken. Daar kun je echt van alles voor gebruiken. Kijk gewoon wat jij in huis hebt aan spray´s, verf of waxjes…test het eventueel eerst uit wat het op zwart doet. Pak een rest stukje van de doos en maak dat zwart, je kunt dan zien hoe de kleuren uitkomen. Sommige producten zijn te transparant en vallen weg in het zwarte.

Ik gebruik mijn Nuvo spray’s hiervoor, maar breng dat op met een penseel. Zo heb ik meer controle waar de kleur komt. Maar nogmaals kijk gewoon wat jij thuis hebt staan aan materialen. Test het uit en gebruik het!

Aan het einde heb ik nog meer kleur opgebracht met mijn Nuvo Mousse, je zou er ook een wax voor kunnen gebruiken…het is allemaal ongeveer hetzelfde…probeer ook dat vooral uit…ook dat kun je weer testen op je zwarte stukje afval karton.

Het is niet een snel projectje maar wel ontzettend leuk om te doen. Ik heb nu een tag gemaakt, maar natuurlijk kun je er ook een soort paneeltje van maken of een art journal pagina. Als je er een art journal pagina van wil maken moet je we heel stevig papier gebruiken wat al dat geweld aan kan.

Voor zondag ga ik weer wat anders doen…ik ga vrijdag weer filmen…misschien wel samen met Sophie. Ze komt aankomend weekend weer thuis, ze moet vrijdag naar de tandarts in het ziekenhuis en daarna gaat ze lekker mee naar huis. Het is altijd best wel een dingetje het ziekenhuis. Niet zozeer die tandarts…maar meer het gedoe er om heen. Ze gaat altijd naar de speciale tandheelkunde, daar is net iets meer tijd en zijn ze het gewend om patiënten met een beperking te hebben.

Het gaat goed met haar en ze begint al aardig te wennen. Hier thuis is het helaas nog erg druk door allerlei omstandigheden, dus echt tot rust komen doen we nog niet. Nog even en dan gaan we lekker vakantie vieren met elkaar. Even helemaal niets doen…nou ja dingen waar we zin in hebben dan…maar even geen verplichtingen.

Er komen dan ook even geen video’s op YouTube, woensdag de 21ste is de laatste voor de vakantie. Daarna gaan we in de relaxstand tot woensdag 12 mei…dan komt de eerstvolgende video weer online. Thomas en Sophie zijn 2 mei ook nog jarig, dus dat gaan we ook vieren op onze eigen manier…
We zien wel wat er allemaal mogelijk is tegen die tijd…maar even fijn niets doen is ook wel even fijn. Zeker na zo’n hectische tijd is he heerlijk om even de kalender leeg te houden…

Fijne Paasdagen

Via deze weg wens ik iedereen fijne Paasdagen toe, wij gaan in ieder geval er van genieten met elkaar als gezin. Sophie komt voor het eerst een weekend thuis en we zijn dus weer even compleet.

Morgen heb ik een video al gepland staan op YouTube, ik laat een doodle pagina zien in mijn zwarte Dylusions journal. Ik heb een nieuw stencil gebruikt van Dylusions die heel veelzijdig is en waarmee je tijdens het maken van een pagina al weer nieuwe ideeën krijgt.

Abonneer je dan ook vooral op mijn YouTube kanaal om geen video meer te missen want voor woensdag aanstaande heb ik ook al een video klaar. Daarin laat ik zien hoe ik mijn aquarel bloemen art journal pagina maak.

https://www.youtube.com/channel/UCYTqvcUC1h0B5SBdZzLIUWw/

Zoals gezegd ga ik heerlijk genieten van mijn weekend, we halen Sophie straks op van het zorgcentrum en we brengen haar 2e Paasdag weer terug naar de woongroep. Het gaat goed met haar, ze begint steeds meer haar draai te vinden. Wij gelukkig ook thuis, maar ik ben wel heel blij dat ze weer even gezellig thuis is.
Dit is ook waarom we die grote stap hebben genomen, nu kunnen we genieten van de mooie momenten samen met haar. Op het zorgcentrum wordt goed voor haar gezorgd en heeft ze inmiddels al vrienden en vriendinnen gemaakt.

Natuurlijk gaan we aan de freubel saampjes…dat is ook iets wat we graag doen samen…het weer wordt toch niet zo bijzonder dus we nemen het er lekker van. Genieten van het mooie weer hebben we afgelopen dagen wel gedaan. Ik ben woensdag met Sophie naar het tuincentrum geweest en we hebben lekker samen een ijsje gegeten…want wat was het mooi weer…dit zijn dus die leuke dingen die we samen kunnen doen…

Vanaf nu dus weer even in die relaxstand…dan kunnen we volgende week er weer tegenaan!
Fijne Pasen allemaal en geniet van alle kleine dingetjes…

Art Journal van de Action

Art journal gekocht bij de Action

Ik kreeg van Paola een tip…zij had een art journal gekocht bij de Action met dik papier erin…nou ja dat wilde ik wel eens uitproberen natuurlijk…voor slechts € 1,99 kon ik het niet laten liggen. Ik heb er een aantal gekocht om eens flink mee te gaan experimenteren.

Het viel mij gelijk al op dat de journal erg veel leek qua uiterlijk op mijn journals van Dylusions…maar daar was dan ook alles mee gezegd. Ik wilde het natuurlijk wel even uitproberen of het wel wat was en hoe het boek zich zou houden als ik er van alles op los zou laten. Ik heb er uiteindelijk 2 video’s over gemaakt, vandaag heb ik deel 1 online gezet en morgen komt deel 2 uit.

In het boek zit inderdaad dik papier, 300 grams aquarelpapier. Ik heb wel eens een blok aquarelpapier gekocht bij de Action en volgens mij is dit hetzelfde papier als wat er in de journals zitten. Er zit dus aan de ene kant een structuur en aan de achterzijde is het glad.

Ik heb met dit journal exact hetzelfde gedaan als wat ik ook met mijn Dylusions journals doe…ik dacht als ze er zoveel op willen lijken moet je er ook hetzelfde mee kunnen. Dat die redenering niet helemaal opgaat kun je in deel 2 wel zien. Ik ben begonnen met Dylusions paint, een acrylverf die snel droogt. Met een babydoekje heb ik het aangebracht, de babydoekjes van de Huggies werken het beste hiervoor. Je kunt deze overal kopen en zelfs de Action heeft ze in hun assortiment.

In de video laat ik zien hoe ik de achtergrond maak, later heb ik de pagina’s afgewerkt. De verf moet namelijk eerst goed drogen voor ik er met mijn Posca’s op kan gaan doodlen. Ik laat deze pagina’s dan ook altijd een dag drogen voor ik verder ga en soms nog wel langer. Dan maak ik een aantal achtergronden die ik dan later af kan werken. Zo zorg ik ook altijd dat ik een aantal achtergronden klaar heb voor de vakantie. Dan hoef ik mijn verfjes niet mee te nemen en kan ik toch heerlijk pagina’s afwerken.

De structuur van het papier blijft wel zichtbaar, maar ik vind het niet hinderlijk zichtbaar. Ga je wat meer verf aanbrengen dan trekt het papier wel glad. Ik moet zeggen dat het papier zich goed houdt met de verf, het viel mij nog niet eens tegen. Maar echt fijn om op de doodlen is het niet. Ik had zelf een tekst erop geschreven en dat koste best nog wat moeite gezien de structuur.

Hier heb ik Dylusions paint gebruikt.

De plaatjes komen uit een boekje van Art by Marlene en ik heb er omheen geschreven met een Posca marker. Natuurlijk een PC-1MR

https://www.hobbyshop-online.nl/pc-1mr-zwart?tracking=5d4f2527c9a03

Natuurlijk ben ik later buiten camera om verder gaan experimenteren…ik wilde nog andere materialen gaan gebruiken om te kijken wat het zou doen.

Ik heb vervolgens de inkt spray van Dylusions gebruikt en op zich ging dat best goed. Je merkt natuurlijk wel heel goed dat het heel ander papier is als wat in de Dylusions journals zit…maar eigenlijk mag je dat ook niet vergelijken met elkaar. Nadat ik de pagina had afgewerkt de volgende dag heb ik toch maar even mijn camera aangezet en heb gefilmd hoe ik met de spray werk…en dat is dus te zien in deel 2.

Toen gebeurde er ook waar ik al een beetje bang voor was…de rug van het album liet los…het papier was te nat geworden en kon dat niet aan…op zich niet zo erg hoor…met washi tape kun je dat eenvoudig repareren. Maar het zegt natuurlijk wel iets over de kwaliteit van het album. Met mijn Dylusions journals heb ik er nog nooit last van gehad, daar zit ook heel ander papier in. Maar toch…aquarelpapier moet wel een beetje water aankunnen…dus het viel mij wel een beetje tegen…

Kortom…een prima album als je er met een beetje verf in wil werken…oppassen met inkten dat het niet te nat wordt… Voor het geld mag je er ook niet te veel van verwachten… maar als je een klein budget hebt is het echt een prima optie…je kunt zo wel in een echte art journal werken voor weinig! Ik ga mijn albums ook zeker nog wel gebruiken en ga er nog wel meer in uitproberen…wat doet het bijvoorbeeld als ik er een aquarel in ga maken. Dat moet immers geen probleem zijn volgens mij…het is immers aquarelpapier wat erin zit…