Brushes om te blenden

Een tijd geleden zag al ik verschillende video’s over de blender brushes van Picket Fence Studios. Hele zachte borstels die zeer geschikt waren om inkt mee te blenden. Het zag er super uit…geen aanzetten…gewoon prachtig en gemakkelijk…
Het enigste probleem vond ik de prijs…ik heb geen groot budget en dan moet je keuzes maken. Ik maak er dan een sport van om goedkope alternatieven te zoeken en die heb ik gevonden.

Een hele tijd geleden al had ik op AliExpress bij toeval deze make-up brushes gevonden, ze leken precies op de echte blender brushes…ik besloot de gok te wagen en heb ze besteld. Ik moest er wel even op wachten…ze kwamen precies een dag voor de Art Specially. Ik kon ze dus niet meer uitproberen, maar ik had ze wel even goed bekeken natuurlijk en gevoeld…

Op de Art Specially was een mevrouw bezig met die brushes, wauw wat een mooi effect. Ik heb de brushes uiteraard goed bekeken…ze zagen er net zo uit als die van mij… Ze voelden zelfs nog hetzelfde. Als je voelt is het heel zacht, het lijkt net een soort sponsje. Maar als je goed kijkt zie je dat het allemaal kleine haartjes zijn, heel fijn en heel dicht op elkaar. Echt hier mee blenden is super gemakkelijk!

Na de beurs ben ik er thuis mee aan de slag gegaan…en ik had gelijk…wat werken die brushes fijn. Je ziet geen aanzetten, zelfs niet als je midden op het papier begint. Je hoeft niet hard te drukken…het gaat bijna vanzelf. Je maakt lichte rond draaiende bewegingen en je bouwt zo laagje voor laagje je kleur op. Zelfs de dunne mask stencils van de Action zijn geen probleem….het gaat perfect. Ik heb er verschillende achtergronden mee gemaakt, deze heb ik weer gebruikt voor ATC kaartjes. Natuurlijk heb ik er ook een video over gemaakt zodat jullie de brushes in actie zien.
Ik heb gewerkt met Distress Oxide inkten, maar je kunt dit natuurlijk met elk soort inkt doen.

Oxide inkten en Dylusions spray
Vlinders gestempeld en ingekleurd met Oxide

Ik heb mijn borstels dus gekocht bij AliExpress, hieronder vindt je een algemene link naar die brushes. Inmiddels weet ik dat ze ook bij verschillende winkels te koop zijn, je moet dus gewoon op de make-up afdeling zijn…
Ik denk niet dat de fabrikant gelukkig is met het feit dat soort brushes ook als goedkope make-up brushes worden verkocht…maar we kunnen onze euro maar 1 keer uitgeven toch? Ik moet keuzes maken, ik heb niet een mega groot budget…
Dan kunnen deze brushes misschien van mindere kwaliteit zijn…maar voor dat geld kan ik meerdere sets kopen!

Link naar AliExpress…
https://nl.aliexpress.com/wholesale?catId=200002544&initiative_id=AS_20190420052553&SearchText=makeup+brushes

Kun je niet zo goed blenden? Probeer het echt eens met deze brushes…je kunt het bijna niet fout doen. Of je nu voor een make-up brush gaat of voor de echte blender brushes…ik weet zeker dat het jou dan ook gaat lukken om prachtige laagjes inkt aan te brengen op je projecten….

8 antwoorden op “Brushes om te blenden”

 1. De brushes bij mij blenden niet
  Heb ze al eens schoon gemaakt weet niet wat ik verkeerd doe het was er een van Nellie snellen en mijn inkt was nat genoeg
  Weet patricia wat ik verkeerd doe?
  Met hartelijke groeten

  1. Geen idee eigenlijk. Ik heb brushes van de Action en van Aliexpress, maar beide geen problemen mee. Welke inkt gebruik je? Ik werk meestal met Distress Oxide of gewone Distress inkt.

    1. Heb echt geen idee hoe dit komt. Ik zou denk ik eens contact opnemen met Nellie Snellen, misschien heeft zij tips of een oplossing.

     1. hallo Patricia
      Heb ik inmiddels gedaan,maar zij weet ook niet
      hoe het komt
      heb aangegeven wat ik allemaal heb geprobeerd qua papier en inkten
      ik moest maar kijken op internet/Nou dat doe ik met regelmaat
      bedankt voor je antwoord en een fijn weekend
      hartelijke groeten
      emmy

     2. Niet echt het antwoord waar je op gehoopt had dus…
      Ik zou je heel graag willen helpen…maar zou het ook niet weten.
      Ik heb mijn blendingbrushes van AliExpress en de Action…het zijn dus eigenlijk gewoon make-up borstels.
      Maar deze werken perfect…kan er prima mee blenden…ik spoel ze na gebruik uit met een beetje handzeep.
      Laat ze goed drogen voor ik ze weer gebruik.

 2. Mijn Nellie snellen brushes doen het ook niet heb van alles geprobeerd soorten inkten ,papier enz.
  Ook opnieuw schoongemaakt met de cleaner ook Nellie snellen .niets helpt
  Wie weet de oplossing

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *