Bullet Journal

Jaaaa ik ben ook overstag gegaan….ik ben begonnen met een Bullet Journal.
Heel lang heb ik er naar zitten kijken en erover gelezen…ik durfde er gewoon niet aan te beginnen. Waarom….nou heel simpel…ik kan niet mooi schrijven!

In al die video’s die ik voorbij zag komen…ze konden gewoon zo mooi schrijven…prachtige letters maken…
Ik kan dat niet, ben al lang blij dat ik leesbaar kan schrijven. Maar ik kan wel goed plannen en ben altijd van alles op briefjes aan het schrijven. Plannen moet ook wel met twee kinderen thuis met forse beperkingen, het is altijd keihard werken om alles goed te laten verlopen. Ik schrijf dus alles op onze grote kalender in de woonkamer, heb altijd een agenda bij mij in mijn tas…

Er was één ding wat ik nog niet goed op de rij had….mijn YouTube gebeuren…ik maakte wel een planning…maar alles ging op losse briefjes. Nu niet meer, ik heb mijn Bullet Journal. Ik heb er een korte video over gemaakt…leg dan mijn manier uit van hoe ik zo’n journal bij houdt. En….ik vind het zo leuk om te doen…

Ik had bij de Action een goedkope Bullet Journal gekocht, een kleintje in A6 formaat. Eerst was het doodeng om te beginnen, maar toen ik eenmaal begonnen was kon ik niet meer stoppen. En nu…de ene na de andere pagina maak ik.
Zelfs Sophie, mijn dochter is er mee begonnen, zij is ook heel creatief en kan mooi tekenen. Ze tekent altijd heel veel details…ze is o.a. Autistisch…en ze is er nu op haar manier ook heel druk mee. Ik had na dat ene boekje dus nog snel een paar boekjes meegenomen. Twee voor Sophie en nog één voor mijzelf. In mijn tweede wil ik nog iets anders gaan doen. Heb het nog niet helemaal op een rij, maar dat komt nog wel.

In ben in mijn eerste begonnen om een maandkalender te tekenen, toen had ik er al wat in staan en ging de rest eigenlijk van zelf. De pagina voor de kalender staat de maand geschreven en ik wil er elke maand een leuke spreuk bij zetten die mij inspireert.
Daarnaast heb ik een ruimte gemaakt op een pagina voor mijn YouTube video’s. Hier schrijf ik in mijn “normale” handschrift op welke video’s ik online heb gezet.
Op weer een andere pagina kan ik mijn ideeën kwijt, gewoon wat losse woorden…
Ook een heel leuk lijstje zijn de dingen die ik nog wil/moet kopen….altijd leuk…

Mijn video’s die online zijn gezet….

Vervolgens schrijf ik daarachter uit welke video’s ik moet filmen en wanneer ik die moet filmen. De planning dus. Ook schrijf ik erbij wat ik aan materialen nodig ben. Ik maak alle pagina’s eerst met potlood, zo kan ik nog dingen veranderen als dat nodig is. Daarna als de video klaar is kan ik alles definitief gaan maken met een fineliner of marker. Helemaal achter in mijn journal heb ik een test pagina, hierop test ik mijn markers en pennen of ze misschien ook doordrukken. Dat wil je natuurlijk niet.

En dan….ehh dan denk ik dat je er een nieuwe verslaving bij hebt,,,, Je gaat op zoek naar leuke stickertjes….doodels die je kunt gebruiken…
Bij BOL.COM kwam ik dus hele leuke sjablonen tegen…nu is het heel gemakkelijk om al die leuke tekeningetjes erbij te maken.
Je gaat op Pinterest zoeken naar leuke nieuwe ideeën…wat is plannen leuk op deze manier. Dus denk je van het is toch niets voor mij….nou dat dacht ik ook…tot nu dan….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *