Collage met strookjes

Bonus pagina voor de strookjes gebruikt

Vandaag laat ik een art journal pagina zien met een achtergrond die in een vorige video is gemaakt.
Ik heb toen uitgelegd dat ik vaak met 2 Gelliplates werk…een grote en een kleine. De kleine gebruik ik dan om mijn kleuren op te mengen en om de kleuren hier van af te halen met een make-up sponsje. De achtergrond is gemaakt met verschillende mask stencils.
Ik heb er natuurlijk ook een video bij deze pagina gemaakt, deze vindt je hieronder… De strookjes heb ik gescheurd met mijn liniaal…ik laat het in de video allemaal zien.

Het thee servies is overigens een stempel van de Action…deze heb ik ingekleurd met Zig markers. Ik had het op dun aquarel papier gestempeld…de Waterart van Kippers, de kleine A6 blokjes…vervolgens alles uitgeknipt en opgeplakt met lijm. Om het goed glad te maken leg ik er na het lijmen altijd even een stempelblok op. Zo gaat het goed vast zitten en kan de lijm drogen…

Natuurlijk is de achtergrond weer gemaakt met het Bristol papier van Strathmore…de strookjes zijn gemaakt van printerpapier….
Niet alleen de strookjes hebben schaduw…ook het theeservies heb ik een schaduw randje gegeven…zo komen ze nog meer naar boven.
Ik heb wel dezelfde kleuren Zig markers gebruikt als de verf die in de achtergrond was gebruikt om de pagina een beetje rustig te houden. Ik vond de pagina al druk genoeg met die achtergrond…maar dat is natuurlijk een persoonlijke smaak.
Doe vooral wat jij leuk vindt…het is jouw kunst…jij maakt het…dus jij moet het mooi vinden…

En nog een pagina met strookjes…

Natuurlijk heb ik het niet bij 1 gelaten, maar heb nog een pagina gemaakt op dezelfde manier…Nu alleen wat doodles in de achtergrond en een tekst erbij….

Die strookjes kun je ook heel goed van design papier maken als je geen Gellplate afdrukjes hebt…je zoekt gewoon papier wat er mooi bij past en je gebruikt dat dan om strookjes van te maken. Ook deze techniek kun je natuurlijk weer toepassen op je kaarten… zo zie je….je kunt alle kanten er mee op. Veel knutselplezier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *