Creatief dagboekje…de eerste opzet…

Eerste pagina uit mijn creatieve dagboekje

Ik had het er al over gehad…ik ga de komende tijd aandacht besteden aan een creatief dagboekje…hoe begin je een dagboekje…wat kun je er in zetten…welke technieken kun je gebruiken…
Natuurlijk is dit niet allemaal mijn idee…Dyan Reaveley van Dylusions heeft een hele lijn op de markt gebracht met producten om zo’n dagboekje te maken. Ook heeft zij een video kanaal met heel veel video’s waarin zij het allemaal uitlegt…ik ga het aan jullie uitleggen op mijn manier…wat ik van haar heb geleerd gecombineerd met eigen inzichten en producten…
We beginnen vandaag bij het begin…we gaan eerst kleur op de pagina’s aanbrengen…een eerste basislaag voor een achtergrond. Ik laat zien dat het op een snelle manier kan…leg uit met welke materialen je het nog meer kunt doen…

Ik wil de video’s zo maken dat iedereen mee kan doen…het is echt niet zo moeilijk…maar je moet wel gewoon beginnen. Dus zet je over die angst en doe mij gewoon na…ik werk in boekjes die je kunt kopen bij de Action…3 boekjes voor slechts 49 cent….gebruik gewoon de acrylverf die jij hebt in huis…ik gebruik Dylusions paint omdat het zo ontzettend fijn werkt….het geeft een hele gladde laag op het papier en is razend snel droog.
Er kan je dus weinig gebeuren…ik vind het een prettige manier om dingen vast te leggen…een dagboekje maar dan een beetje anders…

Het is mijn bedoeling om jullie stap voor stap uit te leggen hoe je zo’n dagboekje kunt opzetten. Het maken van de achtergrond is eigenlijk het meeste werk, maar daarna gaat een pagina maken gewoon heel snel…nou ja je kunt het zo uitgebreid maken als je zelf wil.
Ik ga ook nog genoeg manieren laten zien hoe je het straks kunt invullen…snelle pagina’s…maar ook een aantal uitgebreidere pagina’s…

Natuurlijk mag je mij precies nadoen…maar je mag er ook een geheel eigen draai aan geven…alles wat je doet is gewoon goed! Ik ben bezig om een groep op te starten op Facebook waar jullie je eigen gemaakte creaties kunnen laten zien die je gemaakt hebt nadat je inspiratie hebt opgedaan via een YouTube video van mij of een Blog bericht of iets wat je gezien hebt op Instagram van mij…
Ik ben zelf eigenlijk wel razend benieuwd wat jullie er van maken…maar ik denk ook dat je weer tot inspiratie kunt zijn voor anderen…ook ik kan daar weer inspiratie uithalen.
Ik wil dat het een fijne groep wordt waar iedereen zich thuis voelt…of je nu heel erg ervaren bent of als je net begint…het maakt niet uit…wees trots op wat je maakt!
Iedereen met ervaring is ook ooit begonnen…soms kom ik nog dingen van vroeger tegen…verschrikkelijk…maar ook zie je het proces wat ik heb doorgemaakt…ik ben gegroeid…en dat doet iedereen…echt!

Hoe vaker jij iets doet…des te gemakkelijker dat het zal gaan…maar je moet wel een begin maken! Dus zet je angst over boord…ga gewoon aan de slag…probeer het…het is maar papier waar je mee aan het stoeien bent…
Soms begint het echt weer te kriebelen bij mij…het geven van workshops…ik wil zo graag uitleggen en laten zien dat iedereen dit kan…tijdens een fysieke workshop kun je mensen net dat zetje geven die ze vaak nodig zijn. Maar voorlopig zal het daar niet van komen ben ik bang…ook vanwege het Corona…maar ook omdat ik niet weet waar ik de tijd vandaan moet halen…het is te druk hier thuis en te onstabiel…daarbij komt natuurlijk dat ik nog steeds niet echt hersteld ben van dat stomme virus.

Maar wat in het vat zit…
Daar houden we ons maar aan vast…ooit komen er andere tijden…tijden waarin ik weer kans krijg om voor mijzelf iets op te bouwen…niet altijd meer in dienst sta van…
Positief blijven…daar heb je meer aan dan dat negatieve spiraal waar je dan in komt als het tegen zit. Gelukkig heb ik altijd mijn hobby…daarin kan ik mijn gedachten kwijt en mijn gevoelens…en dan voel ik mij even een bofkont…want dat is mijn gelukkige wereld…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *