Creatief dagboekje…de invulling

Twee pagina’s uit het creatief dagboekje…

De eerste video’s gingen over het klaar maken van het creatief dagboekje…een voorbereiding zodat je later snel de pagina’s kunt afmaken. Vandaag laat ik zien hoe je op een simpele manier zo’n pagina kunt afmaken. De komende tijd laat ik van dit soort pagina’s zien en leg een aantal technieken uit. Vandaag houden we het nog simpel, maar we gaan nog grotere uitdagingen aan de komende tijd.

Je kunt zoveel tijd als je wilt aan dit soort pagina’s besteden…heb je minder tijd…dan maak je een snelle pagina…heb je wat meer tijd dan maak je een pagina die wat meer tijd kost om te maken. Ik ga dan ook de komende tijd verschillende technieken aan bod laten komen die je in dit boekje kunt doen.
Je kunt er niet alles in doen wat je in je normale art journal zou doen omdat het papier natuurlijk heel anders is…zeker als je de boekjes van de Action gebruikt zoals ik dat doe.

pagina gemaakt in de video op YouTube…

In deze video gebruik ik stempelafdrukjes die ik van te voren heb gestempeld en heb uitgeknipt…later kleur ik ze in met mijn Zig markers. Gebruik gewoon stempels die jij thuis hebt…geef er dus je eigen draai aan. Een dagboekje is iets persoonlijks…wat ik meemaak hoeven jullie gelukkig allemaal niet mee te maken…maar misschien ook wel andersom…
Ik heb een simpel kader zelf getekend met mijn journal block van Dylusions, maar je kunt dat ook prima uit de hand tekenen.

Ik heb inmiddels meerdere stempels van Dylusions…deze heb ik gestempeld op het aquarelpapier van Veassen. Eerst ga ik een middag stempelen…daarna ga ik bijvoorbeeld in de avond als ik voor de tv zit om het journaal te kijken de stempels uitknippen. Ik laat een klein randje om de afdruk, dan lijkt het wat netter. Je knipt snel scheef en als je dan de zwarte lijnen aan houdt dan zie je dat gelijk als je scheef hebt geknipt.
Al mijn uitgeknipte stempels bewaar ik bij elkaar in een archief doos van de Action, deze dozen kun je vinden bij de kantoorartikelen. Op deze manier kan ik snel een stempelafdrukje uitzoeken en gebruiken voor de pagina’s van mijn creatief dagboekje.

Het schrijven ben ik nog volop aan het oefenen, dat gaat mij nog steeds niet echt gemakkelijk af. Het is ook een kwestie van veel oefenen dat weet ik ook wel. Dyan Reaveley zegt ook altijd dat je niet gelijk kunt fietsen…je leert het eerst met zijwieltjes en door het veel te oefenen kun je uiteindelijk zelf fietsen. Daarna is het zaak om te blijven fietsen om het niet meer te verleren. Zo werkt het dus voor het schrijven ook….en dat is ook zo.
Je moet het eerst veel oefenen en daarna gaan toepassen op je pagina’s en vooral veel op je pagina’s blijven toepassen! Dan komt het allemaal vanzelf wel…hoewel de één daar veel beter in is dan de ander…ik denk dat ik daar ook gewoon niet zo heel goed in ben…maar ik blijf oefenen…geef niet op…

Ach zo is alles toch in het leven…je kunt iets snel opgeven…zeggen dat je het niet kunt….maar je kunt ook proberen of je iets op een andere manier kunt doen…misschien dat het dan wel lukt…niet te lang blijven hangen in iets wat niet goed gaat.
Ik hoor heel vaak mensen zeggen dat ze iets niet kunnen omdat hun handen niet meer willen meewerken…nou dat doen die van mij ook niet…ook ik loop tegen veel dingen aan…laat geregeld iets uit mijn handen vallen omdat ik totaal geen kracht meer in mijn handen heb. Toen ze dat bij de handen therapie gingen meten zei de therapeut dat ik wel moest knijpen…dat deed ik ook…maar die wijzer kwam nauwelijks nog omhoog…
Het hele fijne werk kan ik ook niet meer…zoals kaarten borduren…of überhaupt borduren…fijn haakwerk…noem maar op… Ook klettert er geregeld iets uit mijn handen zoals een inktpad…natuurlijk met zwarte inkt…bovenop iets waar het juist niet moet op komen…maar dat is dan maar zo…ik heb het los gelaten en dat maakt het leven zoveel gemakkelijker. Soms besteed ik ook gewoon dingen uit…potten maakt mijn man open…of hihihi de kinderen….ook ben ik wel eens naar de buurman gelopen toen de kinderen klein waren en ik dat lipje niet uit een fles ranja kreeg en mijn man niet thuis was.
Ik zeg ook altijd…er zijn meerdere wegen die naar Rome gaan…dus zeg niet zo snel dat kan ik niet…maar bedenk een manier hoe je het nog wel voor elkaar kunt krijgen…en als dat niet lukt…ga gewoon verder…blijf niet hangen in dat negatieve.

Vooral in de hobby zijn er zoveel leuke dingen die je kunt doen…het is helemaal niet erg als iets niet lukt…maar probeer het tenminste…pas daarna weet je zeker of het wel of niet lukt…
Lukt het niet…nou dan zoek je wat anders…maar geef niet gelijk op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *