Op de groep op Facebook Patricia’s Inspiratiehoek hebben we een leuk project waarin we elke week proberen een klein kaartje of Tag te maken zodat we aan het eind van het jaar een leuk overzicht hebben met mini projectjes die we gedurende het hele jaar hebben gemaakt.

Zo zie je dus wat je in een jaar zowel gemaakt hebt en heb je een leuk overzicht. Je moet vooral jezelf geen druk op leggen… je hoeft niet elke week iets te maken. Ik leg meestal een tag naast mij neer en maak dan een soort afspiegeling van het grotere project wat ik aan het maken was.

Dus ik maak een restje papier op of een restje verf. Ik gebruik de inkten waar ik toch al mee bezig was. Op die manier is het eigenlijk helemaal niet zo heel veel werk om een extra kaartje of Tag te maken.

Als je eenmaal bezig bent dan maak je al snel nog een Tag, het is zo leuk om te doen. Maar het allerbelangrijkste is dat je jezelf geen druk op legt. Je hoeft niet elke week een tag te maken. Je kunt ook in 1 keer 3 tags tegelijk maken… maar dan nog… je hoeft er aan het einde van het jaar geen 52 te hebben.

Ik gebruik Tags die ik gekocht heb bij de Action, ze liggen bij het inpakpapier… dus niet bij de knutselspullen. Er zitten 3 kleuren Tags in namelijk wit, zwart en kraft kleur. Dat is al een uitdaging op zich, net als iedere week een Tag maken. Dus ik heb er bewust voor gekozen om geen extra opdrachten te gaan geven. Je moet dit namelijk wel een jaar vol kunnen houden. Nu wil het misschien nog wel, maar straks in de zomer hebben we ook weer andere dingen die we moeten doen.

Dan gaan we misschien met vakantie of is het veel te warm om met je vingers in de verf te zitten. Dus nogmaals geen druk op jezelf leggen is het belangrijkste.

Natuurlijk kun je ook gewoon mee doen als je geen lid bent van de groep op Facebook. Ook dan kun je voor jezelf dit project doen. In de loop van dit jaar ga ik nog wel mogelijkheden laten zien wat je uiteindelijk met al die Tags of kaartjes kunt doen. Voor nu doe ik ze aan elkaar met een bindring.

Op de achterzijde van de Tag schrijf ik wat ik gedaan heb zodat ik over een aantal maanden ook nog kan zien wat voor techniek ik gebruikt heb of welke materialen.

Wil je ze laten zien op de groep op Facebook plaats er dan even de #creatiefhetjaarrond bij, dan ziet iedereen waarvoor je het projectje hebt gemaakt. Hieronder vindt je de link naar de groep op Facebook, je kunt je aanmelden als je lid wilt worden. Het kost niets en het is gewoon hartstikke gezellig.

https://www.facebook.com/groups/256421835765662

Kijk gerust eens rond daar nadat je je hebt aangemeld en je aanmelding is goed gekeurd. Het is namelijk een besloten groep en alles wat binnen de groep gebeurt blijft ook binnen de groep.

Door Patricia

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *