Disc bound journal in A5 formaat

Mijn nieuwe opzet voor een disc bound journal in A5 formaat

Deze week een extra video over mijn nieuwe opzet voor mijn Disc bound journal…ik werk nu al een hele tijd in een disc bound journal en dat bevalt mij super goed. Ik heb altijd een vlakke pagina om op te werken en dat is gewoon heel fijn. Ik kan nu ook werken op elk soort papier wat ik maar wil. Met een art journal in boekvorm is het meestal werken op hetzelfde soort papier. Ik kan nu papier pakken waar ik zin heb om op te werken. Ik heb dus ook altijd op maat gesneden papier naast mij liggen als ik art journal pagina’s aan het maken ben. Ook de gaatjes voor de schijfjes zitten er al ingeponst.

Ik werkte altijd op een speciaal formaat…aangepast aan mijn blokken mixed media papier van Strathmore…nu kan ik die blokken bijna niet meer kopen in Nederland. De blokken die wel te koop zijn hebben vaak een A3 of A4 formaat…de maten die veel gebruikt worden hier in Europa. Inch maten zien we vaak terug in Amerika…
Ik ga dus overstappen op een nieuw formaat art journal en ik ga werken op A5 formaat. Nu moest ik dus een nieuwe opzet gaan maken voor de gaatjes zodat de schijfjes er in geplaatst kunnen worden.

Ik begin dan ook altijd met het berekenen van het midden…dat markeer ik met een potloodstreepje…daarna ga ik streepjes zetten op ongeveer 2,5 cm of te wel 1 inch…ik kijk dan hoe ik uitkom…ik wil zowel boven als onder evenveel ruimte hebben. Heb ik teveel ruimte over aan de bovenkant dan ga ik de tussenruimtes wat groter maken…dus niet op 2,5 cm…maar bijvoorbeeld op 3 cm…
Daarna leg ik het papier tegen de pons aan en kijk waar de potloodstreepjes de lijntjes op de pons raken. Die nummers schrijf ik op en in plaats de ponsjes op de juiste manier in het punch bord.
Ik pons de gaatjes en schrijf vervolgens de nummers van de plek waar de ponsjes in het bord zitten bij de gaatjes op het papier. Dit papier bewaar ik bij mijn pons en alle onderdelen die ik voor de pons kan gebruiken. Ik heb alles in een plastic bak bij elkaar en zo houd ik alles bij elkaar en raak ik niets kwijt.
Voor mijn A5 formaat papier zet ik dus de ponsjes vast op 3, 18, 33, 48 en 63…daarna pons ik het papier…draai het vel en pons het papier nogmaals zoals ik laat zien in de video.

Ik ga dus langzaam maar zeker steeds meer werken op A5 formaat…al heb ik best nog wel wat voorraad liggen van het mixed media papier…het aquarel papier ga ik al niet meer op maat snijden voor mijn inch album, maar ik ga daar al over op het A5 formaat.
A5 formaat is heel iets groter dan het formaat waar ik altijd op heb gewerkt. Dat papier is in inch maten 5,5 bij 7 inch. Ook het Bristolpapier ga ik op A5 formaat snijden.

Ik ga deze week nog wel beginnen met een nieuwe serie art journal pagina´s. Ik wil zoveel mogelijk snelle art journal pagina´s gaan maken op de achterzijde van andere pagina´s. Ik ben al begonnen met een aantal pagina´s in de Gesso te zetten om te voor te bereiden op een nieuw laagje. De serie over het inkleuren van stempels zet ik even op hold…als de kinderen weer naar school zijn pak ik dat weer op. Ik moet daar namelijk erg veel tijd in steken en die tijd heb ik momenteel niet.
Ik wil als de kinderen op bed liggen zoveel mogelijk even naar mijn zolder om mijn hoofd even leeg te maken. Af en toe zet ik dan de camera aan om het te filmen…de rest laat ik hier zien en op Instagram.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *