Disc Bound Journal….wat is dat nu precies….

Twee pagina´s in mijn Disc Bound Journal

In de onderstaande video leg ik uit wat een Disc Bound Journal is, waarom ik er mee werk en hoe ik ze maak. Ik hoop dat deze video meer duidelijkheid geeft over dit fantastische systeem. Voor mij werkt dit systeem gewoon en ik kan elk soort papier gebruiken wat ik maar wil gebruiken.

Ik ben ooit ook begonnen in een boek…zelfs in een echt boek…ik had een afgeschreven boek gekocht voor 50 cent…
Het boek had heel mooi dik papier waar ik op kon werken…ik heb er toen wel een aantal pagina´s uitgesneden omdat het anders te dik werd.
Natuurlijk heb ik die pagina´s niet weggegooid…heb er zelfs laatst nog 1 gebruikt voor een mixed media project…prima materiaal om in stukjes te scheuren en op te plakken.

Al snel merkte ik dat ik niet echt fijn werkte in een boek…er zitten ook wel een paar voordelen aan…je hebt altijd papier bij de hand voor je restjes…maar de nadelen vond ik toch vervelender. Ik heb het eerst nog geprobeerd in een echte journal…maar ik bleef tegen die nadelen aan lopen…
Altijd maar weer die naad in het midden…hoogte verschillen aan het begin en het eind van je journal… Ik gebruik veel mijn Gellplate en ook deze afdrukken werden niet mooi in die naad…
Dus uiteindelijk overgestapt op losse bladen…heerlijk…altijd een glad werkvlak…geen nare naad meer….geen hoogteverschillen meer…

Ik kon ook ineens werken op papier wat ik zelf fijn vond…want om te oefenen ben ik gewoon begonnen om op budget papier een pagina te maken…
Mocht het misgaan dan kon ik de pagina gewoon weggooien…maar eigenlijk heb ik dat bijna nooit gedaan. Er viel uiteindelijk altijd wel iets van te maken of ik kon er weer een laag Gesso overheen doen. Dan begonnen we gewoon opnieuw… Uiteindelijk ging de pagina in een ordner…maakte er gaatjes in met de perforator…

Toen ontdekte ik de Disc Bound Journal…ik zag een video van Joggles en daar lieten ze zo´n journal zien…je kon het compleet kopen met papier dus en die schijfjes…de discs…. Ik ben het toen wat verder gaan onderzoeken…het concept sprak mij aan in ieder geval…maar ik wilde mijn eigen papier kunnen gebruiken…
Uiteindelijk kwam ik uit op de Planner punch van We Memory Keepers, daar kon je een set ponsjes bijkopen zodat je de “paddenstoelen” kon uitponsen. Ik laat het in de video allemaal zien en leg het uit over de verschillende ponsjes…
Mij hadden ze helemaal verkeerd voorgelicht in de winkel waar ik het heb gekocht…na verder onderzoek ben ik er wel achter gekomen hoe het moest…
De gekleurde schijfjes staan zo gezellig…ik houd van kleur…maar je kunt ze ook in het zwart en wit kopen en zelfs goud en zilver…

Zomaar een pagina gemaakt met een Gellplate petite

Tegenwoordig heb ik verschillende soorten papier waar ik graag op werk…oké ze zijn wel wat duurder…maar ik vind het comfort ook wel fijn….
Zoals ik al veel vaker heb verteld kan ik op sommige dingen wel bezuinigen en dan houd ik voor andere dingen weer geld over om met wat duurdere materialen te werken.
Papier wat ik bijvoorbeeld graag gebruik op een art joural pagina direct te printen met mijn Gellplate is het Strathmore Bristol papier. Dat is zo fijn papier om op te werken. Het is super glad…lekker stevig en blijft niet aan de Gellplate plakken waardoor het stuk gaat. Hieronder een link waar je het kunt kopen. Ook in het blokje rechts op de pagina kun je dit papier terug vinden bij Bol.Com.

https://www.hobbyshop-online.nl/strathmore-bristol-glad-a4-20vel-300series?tracking=5d4f2527c9a03

Papier wat ik ook heel veel gebruik in het Mixed Media papier van Strathmore. Dit is ook heerlijk glad om op te werken. Het kan goed wat mediums aan…denk aan verf, inkt, structuurpasta en collages…. Het papier blijft recht…trekt niet krom of gaat golven…
Ik kan er ook direct op werken, hoef dus niet eerst een laag Gesso er overheen te doen…Hieronder weer een link naar een veilige webwinkel, maar ook in het rechter blokje van Bol.com kun je het vinden.

https://www.hobbyshop-online.nl/strathmore-mixed-media-a3-15vel?tracking= 5d4f2527c9a03

Maar ook aquarelpapier gebruik ik veel…dan werk ik het liefst op het Kippers WaterArt…goede prijs, kwaliteit verhouding. Dit kun je helaas niet overal kopen, maar als ik ergens ben waar ze het hebben neem ik altijd een pakje mee zodat ik het weer op voorraad heb. Heel af en toe ga ik naar een beurs en daar kun je het altijd wel kopen…maar ook in Nijverdal waar ik af en toe heen ga…niet te vaak…want het is net een snoep winkel bij Hella…maar ook wel heel gezellig.
Maar dit soort dingen moet ik echt plannen…het meeste koop ik daarom online…voor mij veel gemakkelijker. Als de kinderen in bed liggen kruip ik achter de laptop of pak ik mijn tablet erbij en ga ik rustig even alles bekijken. Wat ik ook ideaal vind aan het online bestellen is dat je dingen in je winkelmandje kunt doen…je laat het er gewoon inzitten en je account onthoud het allemaal gewoon…later kun je het altijd nog aanpassen of verwijderen…
Ik kan enorm twijfelen over dingen…dat heb ik ook in een winkel…dan koop ik uiteindelijk niets…terwijl ik er in een online winkel nog even rustig over na kan denken. Je kunt je euro maar 1 keer uitgeven en dan wil ik gewoon heel zeker zijn van mijn aankoop. Online kan ik er een nachtje over slapen zeg maar…kan ik de volgende dag besluiten om het toch te kopen…of juist niet…
De fysieke hobbywinkels zijn hier niet naast de deur en dat moet ik echt gaan plannen in mijn schaarse vrije tijd. Dus daar ga ik dan niet zo weer naar toe de volgende dag…
Nadeel is misschien dat je het niet in het echt kunt zien, maar daarom koop ik bij webwinkels waar een goede beschrijving van het product staat zodat je weet wat je koopt.

Tegenwoordig is het wel een woud aan webwinkels hoor…maar door gewoon goed op te letten kun je prima je aankopen doen. Een keurmerk zegt niet zoveel…veel webwinkels hebben een zogenaamde keurmerk wat eigenlijk helemaal niets inhoud…je bent in ieder geval als consument niet echt beschermd. Het is gewoon voor de show…nep veiligheid noemen ze dat…
Ik zal dan ook nooit snel bij een webwinkel bestellen waar ik voor die tijd gewoon het geld over moet maken. Tegenwoordig is het zo gemakkelijk om iDEAL aan je webwinkel toe te voegen…ja dat kost de winkelier geld…maar het is voor de consument een veel veiliger manier van betalen. Dus het is maar wat je als winkelier wil…
Vaak bieden ze ook een achteraf betalen aan via Afterpay bijvoorbeeld…ook een veilige manier van bestellen bij een webwinkel. Pas betalen nadat jij je leuke spulletjes in huis hebt gekregen…weet je zeker dat je veilig kunt kopen bij die winkel.
Ik blijf het altijd maar benoemen…misschien ook wel omdat ik zelf lange tijd een webwinkel heb gehad…ik heb er veel zien gaan en komen…
Denk ook wel omdat veel mensen het onderschatten wat je allemaal moet doen voor een goede webwinkel…het is altijd hard werken en scherp blijven…
Voor mij hoeft het niet meer…ik geniet er nu vooral van om leuke dingen te maken…dingen die ik met jullie allemaal kan delen…niet meer omdat het moet voor de verkoop…

2 antwoorden op “Disc Bound Journal….wat is dat nu precies….”

 1. Lieve Patricia

  Wat heb je dat super leuk gemaakt en wat is dat een mooie apparaat.

  Je hebt het ook weer top verwoord en fijn dat je die linken er bij hebt gedaan..

  Je bent echt een wereldvrouw. Jij kunt met zoveel materialen werken

  Ga ook nog naar je video kijken vandaag of morgen.

  Fijne zondag verder

  1. Lieve Hellen…ik doe mijn best…wil iedereen graag laten kennis maken met alles….laten zien dat iedereen kan wat ik doe.
   Probeer het dus zo goed mogelijk uit te leggen allemaal…
   Groetjes Patricia

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *