Doodle Kerstkaarten

Doodlen op zwart met gekleurde Posca’s

Het was een super drukke week…eindelijk vandaag ff een dagje waar het een tandje minder kan. Deze video had ik al eerder opgenomen en lag dus al klaar op de plank om online gezet te kunnen worden. Verder heb ik deze week weinig creatiefs kunnen doen.

Ik vind het super leuk om te doodlen op zwart en heb ook helemaal de gekleurde Posca’s ontdekt. Ik moest gewoon even over die bekende streep worden getrokken om het witte een beetje los te laten en lekker kleuren te gaan gebruiken.

Ik heb ook gelpennen…maar toch gebruik ik het liefst die PC-1MR Posca pennen om te doodlen. Ze zijn zo lekker snel droog en dat is erg prettig voor een linkspootje zoals ik…
Ik had een paar kleurtjes…maar heb er toch snel een aantal bij gekocht…nu nog de tijd om daar mee te gaan spelen.

Super leuk om te maken en ook nog eens prachtig om te zien deze kerstkaarten

Ik heb zwart papier op maat gesneden…je kunt eigenlijk op elk glad zwart papier dit doen. Ik heb zwart stempelkarton gebruikt van IndigoBlue wat ik er nog had liggen. Maar kijk gewoon wat jij thuis hebt aan glad zwart papier, een beetje dik en stevig papier werkt wel fijner…tenminste dat vind ik. Maar heb je nu geen zwart papier dan kun je dat natuurlijk ook prima zelf maken. Je neemt gewoon zwarte Gesso of zwarte Dylusions verf…dat vormt ook een glad laagje…en dan kun je gewoon elk papier gebruiken dat jij op voorraad hebt.

En dan het tekenen door een stencil…zo leuk en gemakkelijk om te doen…kijk ook vooral welke stencils je thuis hebt en probeer eens wat uit. Het is maar papier waar je op werkt zeg ik altijd! Nu mag ik graag dingen uitproberen…heerlijk en spannend om te doen…wordt het zo als je het zelf had uitgedacht? Is het resultaat toch wel heel mooi…of juist niet…ook dat kan natuurlijk…maar dit is toch wel het liefste wat ik doe.
Zittend op mijn zolder…van alles uitdenken…proberen te werken met materialen die ik thuis heb…je hoeft niet altijd nieuwe materialen te kopen. Soms wel leuk natuurlijk…maar soms moet je ook gewoon een aantal dingen bij je neerzetten en daar verschillende dingen mee uitproberen. Kijk er eens met een andere blik naar…echt je komt dan tot hele verrassende dingen.

Zo ging het ook met deze kaarten…waarom alleen doodlen in een journal? Dit kun je ook prima in een kaart verwerken of op een Tag…

Ik hoop dat we volgende week een beetje een normale week gaan krijgen, maar de nodige gesprekken staan al weer op onze kalender. De OPP’s…CKB’s…MDO’s…het komt allemaal op hetzelfde neer…lange gesprekken…verschillende meningen…die allemaal samen komen tijdens deze gesprekken en dan voor ons natuurlijk allemaal dubbel…elk kind een eigen gesprek…eigen teams van zorgprofessionals en wij als ouders er lekker tussenin.

Ik ben dan ook blij dat ik de week fijn kan starten…maandagavond mijn eerste workshop online die ik ga geven…op mijn Facebookgroep…spannend…maar ook super leuk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *