Dream it…Wish it…Do it…

Lekker veel kleur…beetje vrolijkheid in deze tijd…

Dylusions paint…ik heb er veel mee gewerkt ooit…hele fijne verf om mee te werken tot de pot wat ouder werd en begon in te drogen…gelukkig hebben ze eindelijk een oplossing hiervoor…ik ben volledig om in ieder geval. Ze hebben kleine sta tubes op de markt gebracht met precies dezelfde verf in de tubes als in die grote potten zit.
Nu zal je misschien denken van droogt die dan niet in? Nou de hoeveelheden zijn veel kleiner dan die grote potten…een tube droogt niet zo snel uit als die grote platte potten met grote openingen…dus ik ben echt om…nog een leukere prijs ook…want wat heb je aan een grote pot verf als je soms meer dan de helft niet kunt gebruiken…
Ik heb er dan ook deze snelle art journal pagina mee gemaakt in een warme kleuren combinatie…

Linkje naar één van de kleuren die ik heb gebruikt in deze pagina namelijk Squeezed Orange…zo mooi in combinatie met het rode en het roze…

https://www.hobbyshop-online.nl/dylusions-paint-flip-cap-bottle-squeezed-orange-29ml?tracking=5d4f2527c9a03

Verdere materialen die ik heb gebruikt kun je allemaal terug vinden in de omschrijving van de video op YouTube…

Het maken van dit soort art journal pagina’s is echt mijn ding…hoef er niet zo erg bij na te denken…alles wat ik doe is gewoon goed…totale ontspanning dus…heerlijk!
Ik ga het de komende tijd vaker laten zien…simpele technieken die ik ooit al eens heb behandeld in mijn serie over art journal technieken…voor mij een extra uitdaging want ik ga op de achterzijde werken van andere pagina’s die ik al eerder heb gemaakt. Sommige zijn al eens gefilmd…andere waren echte oefen pagina’s…ik ga de linken naar de video’s wel vermelden mocht die er dus zijn…
Als je op een achterzijde van een pagina gaat werken moet je wel extra voorzichtig zijn. Ik werk dan bijvoorbeeld ook niet met veel water…dat kan alleen maar op de voorkant komen en dan je mooie eerdere gemaakte pagina verpesten.

Pakkende tekst voor alle tijden…

Ik heb inmiddels al heel wat pagina’s voorbereid…ik heb ze allemaal van een laagje Gesso voorzien. Dat doe ik heel bewust…zo maak een een glad laagje waar je op kunt werken…alle vlekken die erop zitten gaan naar de achtergrond…wil die namelijk niet zien in mijn nieuwe art journal pagina! Mochten er vlekken op zitten die blijven reageren op water of een ander medium, dan doen ze dat na een laagje Gesso niet meer.
Ik gebruik meestal witte Gesso…een wat dikkere Gesso die gelijk voor een dekkend laagje zorgt. Ik heb een oude fles Gesso van de Action die een beetje ingedroogd is en een beetje dik is geworden…die is prima te gebruiken voor dit…

De komende tijd ga ik dus meer van dit soort pagina’s maken…ik heb het echt even nodig die Me-Time…kinderen nog thuis natuurlijk…dat vergt het nodige van mij. Moet wel zeggen dat ik super trots op mijn kinderen ben hoe ze met de situatie om gaan!
Heb Thomas nog geen enkele keer moeten zeggen dat hij met schoolwerk aan de slag moet…elke ochtend gaat hij snel na het ontbijt naar zijn slaapkamer en begint aan zijn schoolwerk. Voor Sophie heb ik zelf een takenkaart gemaakt met allemaal picto’s die ze begrijpt…zij heeft “vakken” als kleien…kleuren…Belle (onze kat) aaien…met haar pop spelen…en nog veel meer leuke dingen op haar niveau op haar takenkaart staan. Zo is het voor haar net zo belangrijk en heeft ze houvast aan een programma.

Bloemetjes gemaakt met een mask stencil…

Ik probeer dus elke dag even een moment voor mijzelf te plannen waarop ik naar mijn zolder kan om even zo’n snelle pagina te maken…sommige ga ik filmen…andere ga ik alleen plaatsen op Instagram en op mijn Blog. Ik ga namelijk ook pagina’s afmaken die ik er nog heb liggen…heb nog een heel stel liggen die ik met een Gellplate heb gemaakt en die nooit helemaal af zijn gemaakt. Dat kan ik mooi beneden aan tafel doen tussen alles door…Sophie aan het kleien bijvoorbeeld en ik aan de slag met markers en plaatjes..hartstikke gezellig toch…

Ik merk dat ik steeds beter mijn draai begin te vinden…het geeft mij gewoon ook wel een fijn gevoel dat ik er niet uit hoef…geen extra risico’s loop om ziek te worden…
Al is het natuurlijk nooit een garantie…maar we doen ons best in ieder geval. Gerwin, mijn man moet nog gewoon werken…zijn weekend zat er weer op en hij moest vandaag weer aan de slag. Hij gaat er dus wel uit en haalt ook onze boodschappen en ook de boodschappen van mijn vriendin die we nog geregeld ophalen. Je moet immers voor elkaar zorgen en dat doen we ook. Op dagen dat ze hier niet komt bellen we even…ook gewoon voor de controle…maar ook voor de gezelligheid.
Nu doen wij dit al 2 jaar voor haar…dus echt iets met die Corona situatie heeft dat niet te maken…

Op deze manier proberen we positief te blijven…we zien wel wat allemaal komen gaat. Een heel sociaal leven met veel vrienden en familie hadden we toch al niet…als je kinderen met een beperking hebt wordt alles heel snel anders en zijn de dingen die voor een ander heel gewoon zijn niet meer zo gewoon. Wij zijn er dus heel goed in om het hier thuis met elkaar gezellig te maken…moet er eigenlijk ook wel om lachen als ik al die mensen heel zenuwachtig voor de tv zie die het thuis niet kunnen vinden en eruit moeten…niks mis mee hoor om gewoon met je eigen gezin eens iets leuks te doen in je eigen huis. Zeker voor kinderen die vaak niet eens meer weten wat thuis is door alle sportverenigingen en clubjes waar ze naar toe moeten…die geen enkele dag thuis en altijd maar op pad zijn…niet gek dat die kinderen het nu heel erg lastig hebben.
Dan bof ik maar met mijn beperkte kinderen die het in huis prima kunnen vinden…die niet zeuren dat ze buiten met vriendjes willen spelen…die hebben ze namelijk niet in de buurt…die zitten op hun school…daar is het leven buiten huis voor ze…
Afgelopen donderdag heeft Thomas een video gesprek gehad met alle (met hem erbij 11) kinderen uit zijn klas…hij heeft zo gelachen…heerlijk gewoon…wat boffen we dan dat we in zo’n tijdperk leven…zoveel elektronica en middelen om te communiceren….wat is dan een aantal weken binnen zitten op een mensen leven…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *