Dylusions stijl

Een sleutelkastje en theedoos in Dylusions stijl

Het blijven rare en drukke tijden…met z’n allen in die lockdown. Moet zeggen dat het wel steeds moeizamer gaat allemaal. Thomas die er helemaal klaar mee is…al sinds de herfstvakantie geen fysiek onderwijs…hij mist zijn vrienden…hij heeft geen ritme meer.
Juist dat laatste is zo belangrijk voor een autistisch iemand. Vaste patronen en een duidelijk programma wat hij moet doen. Maar bovenal is hij ook gewoon een 12 jarige jongen die met zijn vrienden op school wil kletsen en grapjes maken. Nu zijn deze vrienden ver weg, ze kunnen elkaar niet zo maar even opzoeken zoals de “normale” kinderen dat kunnen doen.
Dat is gewoon het nadeel van speciaal onderwijs (VSO Mytyl), kinderen komen uit allerlei plaatsen en komen met taxi’s naar school van heinde en verre…
Doordat er eigenlijk allemaal zieke kinderen naar deze school gaan hebben ze al vroeg besloten dat het beter was om zoveel mogelijk online lessen te gaan geven. Zo werd het “verkeer” in de school beperkt, het is gewoon een hele grote school met honderden leerlingen van 4 t/m 18 jaar.

Je merkt dus dat de rek er wel uit is na maanden van online onderwijs. Voor Sophie is het natuurlijk nog erger…zij is helemaal uit haar doen. Zij snapt het ook niet waarom ze niet naar school mag en waarom er geen opvang is op het zorgcentrum. Voor haar zijn het niet zo zeer de schoolse taakjes die het lastig maken…die zijn er namelijk niet echt. We hebben wel een Chromebook in bruikleen gekregen en twee keer per week is er een videomoment met een juf. Voor de rest is het gewoon haar constant bezig te zien houden.

Iets wat ik dus veel met Sophie doe is knutselen, ze is ook erg creatief en hier kunnen we haar wel even mee zoet houden. De projecten mogen alleen niet te groot zijn of ze moeten gemakkelijk even weggelegd kunnen worden. Al direct na Sinterklaas had ik een bestelling gedaan bij Lobbes en had ik allerlei knutselwerkjes besteld. Ze mag nu af en toe iets uit de doos uitzoeken om te doen. Nu zit ze bijvoorbeeld tegenover mij en is ze bezig met een handpop. Ze heeft geleerd hoe ze een stiksteek kan maken en dit vindt ze ook leuk om te doen. Ik had ook een aantal houten accessoires besteld met het idee deze te beschilderen.

Sophie is ook groot fan van Dyan Reaveley en de Dylusions producten dus wij waren er eigenlijk al snel uit wat we wilden. Ik had een houten theedoos en een houten sleutelkastje besteld en deze hebben we maar eens samen gepimpt. In Dylusions stijl! 🙂
Achteraf hadden we beter de theedoos en het sleutelkastje kunnen voorzien van een laagje Gesso…maar we waren zo enthousiast dat we eigenlijk direct zijn begonnen met het aanbrengen van de gekleurde onderlaag. Deze hebben we aangebracht met een blendingtool met een sponsje erop. Eigenlijk net zo als we dat op papier zouden doen.

De kleuren blende eigenlijk best mooi, maar de verf trok best wel snel in het hout…met de kleuren merkte je het nog niet zo…dat kwam later toen we zwart gingen toevoegen. Maar eerst hebben we nog met mask stencils wat extra structuur aangebracht. Toen dat droog was…en dat ging best snel…hebben we met een zwarte Posca marker wat accentjes aangebracht. Dus echt precies hetzelfde als normaal op een art journal pagina.
Toen we dus het zwart gingen toevoegen trok dat er best snel in en moesten we meerdere laagjes aanbrengen om het mooi echt zwart te krijgen.

Het sleutelkastje in Dylusions stijl….

Het zwarte sleutelgat is gemaakt met een silhouette stencil van Dylusions, Silhouettes Maisie DYS65302 Dyan Reaveley…
De letters heb ik er het laatste erop getekend, eerst met potlood en later met een zwarte Posca marker de lijnen getekend en ingevuld. Nadat de Posca marker goed droog was heb ik met een witte Posca marker nog accentjes aangebracht op de letters.

Theedoos in Dylusions stijl gemaakt door Sophie

Sophie heeft de theedoos voorzien van verf en structuurtjes….ook zij heeft gekozen voor een koele kleurencombinatie…maar totaal anders als ik…ze heeft alles zelf gedaan, behalve de letters die heb ik er op gemaakt. Dat vond ze wel lastig…. Maar deze theedoos is zo goed gelukt…ben super trots op haar. Beide ga ik nog even voorzien van een laagje vernis zodat ze mooi beschermd zijn…hoewel acrylverf natuurlijk watervast is als het droog is.

Het sleutelkastje komt in onze hal te hangen…de oude was ook aan vervanging toe…dat was een saaie houten…deze is natuurlijk veel mooier…
De theedoos is voor op zolder straks, kunnen we thee drinken in Dylusions stijl! Ik vond nog een waterkoker terug achter de schuine kant tussen de kampeerspullen…dus dat gaat helemaal lukken straks. Alle nieuwe meubels zijn uitgezocht, maar nog niet besteld….ik moet eerst even kijken wanneer Gerwin tijd heeft om alle meubels in elkaar te zetten. We willen dat ergens in februari gaan plannen. Dus alles op z’n tijd…. de zolder is opgeruimd….dus dat is gelukkig klaar. Ik kan er nog zitten, maar er staan nog een paar oude meubels die nog weg moeten. We hebben deze week een beetje een rare drukke week…vandaag is Gerwin, mijn man, jarig dus we proberen er een gezellige dag van te maken. Vanavond komt er ook weer een video online op mijn YouTube kanaal, hierin laat ik een art journal pagina zien in mixed media stijl.

2 antwoorden op “Dylusions stijl”

  1. Super mooie creaties dames.

    Jullie kunnen dat echt goed.
    Fijne verjaardag vandaag.
    Tot snel

    Dikke knuffel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *