Lijkt het je leuk om met een Gellplate te werken? Wil je er één gaan kopen? Lees dan eerst dit blog bericht… maak niet dezelfde fouten die ik heb gemaakt. Dat is jammer geld…echt waar.. maar ja al doende leert men soms. Ik heb er ook een video over gemaakt voor YouTube.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Een Gellplate… mono printing wordt het ook wel genoemd. Het is zo leuk om te doen en je bent echt niet gebonden om te gaan printen op papier. Ik heb ook wel eens mijn eigen stof bedrukt en daar later een etui van gemaakt. Hoe uniek wil je zo’n etui hebben…

Jaren geleden ben ik al begonnen met het maken van afdrukjes op een gellplate. Mijn eerst had ik zelf gemaakt, maar die heeft het niet lang vol gehouden… op een gegeven moment had hij prachtige groen/grijze bloemen… schimmel dus… en dan hadden we het nog niet eens over die vreselijke alcohol lucht zodra ik de plate uit de plastic bak haalde… Ik had een recept gevonden op YouTube, het was een Amerikaanse video… Er moest alcohol in, Glycerine en Gelatine… al met al geen goedkope producten… maar goed… ik wilde alleen maar uitproberen of ik het leuk zou vinden.

Daarna kocht ik een mixed media plate van Nellie Snellen…en dat had ik nooit moeten doen. Het was weggegooid geld… uiteindelijk is die hele plate ook beland in de prullenbak. Ik ging meedoen met een workshop op Facebook…we gingen spelen met een gellplate. Geweldig dacht ik…ik doe mee…

Nou geweldig werd het niet…het was één en al ergernis… het papier bleef vast zitten…of ik kreeg niets op het papier gedrukt… Mijn man had er op een gegeven moment genoeg van…hij zei gooi dat ding weg en koop een echte… Hihihi wijze woorden… maar uiteindelijk wel een echte gekocht…

Ik was begonnen met een kleine Gellplate van het merk GelliArts… wat een verademing…nu kon ik wel die simpele techniekjes van de workshop doen. Ik maakte de ene na de andere afdruk. Ging aan het experimenteren…ik genoot volop mijn van echte Gellplate.

Ik ontdekte de art journal en wilde ook graag art journal pagina’s bedrukken met mijn Gellplate… maar mijn Gellplate was te klein… ik moest op zoek naar een grotere en ben toen ook eens echt op onderzoek uit gegaan. Ik kocht uiteindelijk een Gellplate van GellPress van 12 x 12 inch, hierop kon ik met gemak een A4 vel papier op kwijt. Ik merkte ook dat GelliArts en GellPress elkaar niets deden… niet qua formaat en verschillende vormen… maar ook niet qua prijs. Beide merken zijn gewoon goed en het is maar net welk merk jouw hobby winkel verkoopt.

Mijn kleine Gellplate gebruik ik nog steeds naast mijn grote, dus helemaal weggegooid geld is het niet. Maar als tip geef ik nu altijd wel om goed na te denken over wat je precies wilt gaan doen met een Gellplate en pas daar het formaat op aan. Ga beter voor iets te groot dan te klein…

Inmiddels heb ik ook de Petites ontdekt, dat zijn kleine mini Gellpates in verschillende vormen. Ik plak ze op een stempelblokje en ga er dan als het ware mee stempelen.

Inmiddels heb ik ook een betaalde workshop ontwikkeld met allerlei basis technieken op het gebied van de Gellplate. Het is een workshop die je kunt volgen op zowel Facebook als op YouTube. Je kunt het zo vaak terug kijken als je maar wilt en dat voor maar een éénmalig bedrag van € 4,99.

Wil je meer informatie over de workshop mail mij dan gerust, dan stuur ik je alle benodigde informatie toe per e-mail.

Door Patricia

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *