Een snelle kaart….

Verf en Doodles tekenen…waarom niet combineren in een kaart…

Vandaag laat ik een snelle kaart zien waar ik technieken met elkaar combineer die ik heel leuk vind om te doen in een art journal. Maar zoals ik al veel vaker heb gezegd kun je deze technieken ook prima toepassen op een kaart. Ik maak niet zo heel veel kaarten meer, maar af en toe een uitstapje is zo ontzettend leuk…ga het af en toe wel eens vaker doen…

Ik was wat aan het rommelen op mijn zolder en toen kwam ik verf tegen van de Action….ik heb geen idee of je het nog kunt kopen, maar ik wilde er eens mee aan het stoeien. Verder dan een kleurstaaltje maken was ik nog nooit gekomen en dat vond ik zonde. Misschien hebben jullie die verf ook nog wel liggen of hebben jullie andere aquarelverf liggen die je hier ook prima voor kunt gebruiken. Ik had een video op YouTube gezien waar ik de inspiratie van kreeg om deze kaart te maken. Het is echt heel gemakkelijk, maar je moet al je angst los laten…niet te veel nadenken…dus gewoon doen!

Kaarten met natuurlijk designpapier van de Action…

Dit moet echt iedereen kunnen…misschien een beetje oefenen om het los te laten…maar je moet eigenlijk gewoon terug naar de kindertijd…spetteren…krabbelen…je gewoon helemaal laten gaan… 🙂
Natuurlijk kun je dit verder gaan uitbreiden…dan ga je niet krabbelen…maar bijvoorbeeld bloemen tekenen….of iets anders….ik heb het ook nog uitgeprobeerd in mijn tekenboekje…zelfs daar ging het prima met de aquarel verf…maar je moet het natuurlijk niet te nat maken. Het is dun papier in mijn tekenboekje en niet echt geschikt voor natte technieken. Maar voor de video wilde ik het heel basic houden zodat iedereen dit kan nadoen.

Ik probeer ook weer wat meer te tekenen in mijn tekenboekje en dat wil ik ook nog gaan filmen…het is zo heerlijk ontspannend om te doen. Maar de afgelopen weken waren gewoon rare drukke weken…nu de vakantie eraan zit te komen moet er ook ineens nog veel gebeuren. Gesprek hier…gesprek daar….Sophie is al thuis…Thomas moet volgende week nog 2 dagen en dan heeft hij ook al vakantie…
Zijn afscheid van school…groep 8…helemaal anders dan anders…wel sneu hoor…zoveel dingen die niet kunnen vanwege het corona…het is niet anders…iedereen heeft er mee te maken. Het is maar goed ook hoor al die maatregelen…ik snap wel dat de mensen snakken naar meer vrijheid…maar ik vind dat ze de juiste beslissingen hebben genomen…vind zelfs dat ze ze vrij laat hebben genomen…

Misschien komt het ook wel doordat ik zo vreselijk ziek ben geweest van dat stomme corona…zeer waarschijnlijk opgelopen doordat er mensen waren die het niet zo serieus hebben genomen…de rest verschijnselen die ik er nog steeds van heb…die misschien nooit meer overgaan… Zoveel stress hebben we ervan gehad…dingen waar mensen misschien nooit over nadenken…maar waar wij wel over nadachten… Ook Gerwin werd ziek…wat als hij ook zo ziek werd als ik…hoe ging dat dan met de zorg voor onze kinderen? Onze kinderen kunnen niet zomaar ergens logeren…ze hebben hele speciale zorg nodig…zorg die ook volledig op ons kwam te rusten omdat de ondersteuning ook volledig weg viel…want corona betekende in Quarantaine…weg vangnet…
Maar het was niet alleen het ziek worden…de zorg die helemaal vast liep…overvolle IC’s…het was niet niks allemaal… Dus ik kon mij er vreselijk kwaad over maken als mensen zeurden dat ze niet met vrienden konden borrelen…er waren wel ergere dingen als dat hoor!

Nog steeds denk ik wel eens maak je toch niet zo druk…het komt allemaal wel weer…geef alles ook de kans om rustig weer op te starten en er met elkaar voor te zorgen dat er niet weer zo’n piek komt…want ik kan het weten….dat corona is geen gewone griep…het is veel heviger en ingrijpender dan gewone griep!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *