Enjoy every day

Art journal in vintage stijl…

Gelukkig…deze rare week is voorbij…ondanks dat we allemaal in hetzelfde schuitje zitten heb ik mij afgelopen week mij af en toe geërgerd aan hoe sommige mensen doen…er zijn nog steeds mensen die zich aan geen enkele regel houden die ons nu is opgelegd. Dat is namelijk niet voor niets…zij worden er misschien niet zo ziek van…maar ze kunnen wel mensen besmetten die er wel heel erg ziek van worden of zelfs dood aan gaan. Ik heb met verbazing gekeken hoe hordes mensen bijvoorbeeld aan het winkelen waren bij de Makro…mensen naar het strand of bos gingen…naar het park…
Ik heb zelf besloten om niet meer naar de winkel te gaan voor boodschappen…afgelopen vrijdag was voor mij gewoon de druppel…ik stond netjes te wachten op 1,5 meter afstand…net als 2 mensen achter mij…en een oude man liep zo langs ons allemaal heen en legde zijn boodschappen voor mij op de band waar ik net was begonnen om mijn boodschappen op te leggen.
Ik kon mij niet stil houden en heb de man aangesproken…had hem namelijk gezien toen ik de winkel binnen kwam…stond hij met nog een aantal leeftijdsgenoten te kletsen over hoe erg het toch niet was allemaal…nou dan breekt toch je klomp…

Nou ja gisterochtend klapte ik er even helemaal doorheen…het was zo’n rare week geweest waarin ik zo vreselijk druk was. Sportschool….die heb ik niet nodig…ben continu trap op en trap af geweest om mijn kinderen te begeleiden…Thomas hebben we een plekje op zijn slaapkamer gemaakt waar hij kan werken aan zijn schoolwerkjes…Sophie zit beneden om Thomas niet te storen…want ook zij is natuurlijk thuis. Ze heeft een indicatie voor 24 uurs zorg, dus heeft ook 24 uur zorg en toezicht nodig…het is dus heel pittig allemaal…gisteren trok ik het even niet meer en mijn man heeft toen vrij genomen van zijn werk. Hij is nog gewoon aan het werk…al worden steeds meer lijnen stilgezet vanwege tekort aan personeel door ziekte en het brood voor de horeca is natuurlijk grotendeels weggevallen.

Gistermiddag ben ik voor het eerst deze week even naar mijn zolder gegaan om even te gaan freubelen…mijn hoofd moest leeg…mijn man zorgde voor de kinderen…dus ik kon even echt de tijd voor mijzelf nemen. Nou ja dan kun je natuurlijk gelijk de camera aanzetten en alles filmen wat ik aan het doen was. Ik heb het gelijk ook maar uitgelegd en zo is er deze lange video ontstaan waarin ik een art journal pagina maak in vintage stijl.

Toch altijd positief blijven…

Ik ben al een tijdje bezig om speciale achtergrond technieken te ontwikkelen en te oefenen…al komt er van dat oefenen niet echt veel de laatste tijd.
Ik wilde het jullie al wel laten zien…maar dit is een simpele versie ervan…ik ga dat nog verder uitbreiden…maar daar moet ik echt even de tijd voor krijgen natuurlijk. Het is echt een pagina waarin je heel veel tijd moet steken…maar dat is niet erg…ook is deze techniek ook heel geschikt om op grotere projecten te doen zoals een canvas of houten bord…jullie gaan dit dus vast nog vaker tegenkomen in video’s vandaar dat ik een uitgebreide video heb gemaakt over wat ik allemaal doe en waarom.

De video’s over het inkleuren van stempels heb ik even op een lager pitje gezet…dat komt wel weer als de situatie weer een beetje normaler is. Wanneer dat is? Nou ik denk dat dit nog wel even kan duren allemaal…verwacht zelfs dat het nog wel erger gaat worden dat alles echt dicht gaat dankzij die mensen die zich nu nergens aan houden. Hoewel ik tussen de middag wel even schrok van het NL-alert bericht en ik hoop dat het iedereen even heeft wakker geschud en dat ze weer tot bezinnen komen waar ze toch allemaal mee bezig zijn.
Wij zitten grotendeels binnen…gaan wel naar buiten…maar in onze eigen achtertuin…hij is niet groot, maar de kinderen kunnen daar even zich vermaken…zo kun je ook een frisse neus halen en genieten van de natuur…er komen hier geen tot nauwelijks mensen over de vloer. Alleen mijn huishoudelijke hulp voor de nodige ondersteuning en mijn vriendin die alleen is en zich niet zo goed kan redden. Haar halen we geregeld op en mijn man zorgt er ook voor dat zij de boodschappen in huis krijgt die ze nodig heeft.
Voor haar was ik afgelopen vrijdag ook even in de supermarkt…

Beetje vrolijkheid en positiviteit in deze art journal pagina

Vandaag is het verder echt even een klungeldagje…mijn man is weer aan het werk…morgen gaan we weer beginnen met de online school…gaan we er weer flink tegenaan. Ondertussen ben ik al bezig om de kinderen voor te breiden op wat komen gaat…nou ja eigenlijk wat niet komen gaat…wat allemaal is afgelast of wat grote kans heeft om afgelast te worden…het is niet anders en iedereen moet zich daar gewoon bij neerleggen. Daarom hoop ik ook echt dat iedereen zich aan de opgelegde regels gaan houden…mensen denk toch eens na…

We hebben gisteren ook al gelijk een snelle video voor woensdag gemaakt…donderdag en vrijdag hoop ik weer wat tijd voor mijzelf te krijgen als mijn man zijn weekend weer heeft en even de zorg van de kinderen een beetje kan overnemen.
Als ik ene video voor jullie heb…heb ik tenminste ook even tijd voor mijzelf gehad…zo werkt het tenminste bij ons…positief blijven en ondanks alles blijven genieten van alle kleine momentjes.

2 antwoorden op “Enjoy every day”

  1. Beste Patricia, ik wens je heel veel beterschap en veel sterkte toe en als je weer de oude bent hoop ok je filmpjes weer te gaan zien.vriendelijke groet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *