Handig boekje om kleine dingen in te bewaren

Mijn enveloppen journal was een groot succes, hij is ook zo leuk om te maken. Ik laat het helemaal zien in mijn video op YouTube. Dan gaat alles ook vast wel veel duidelijker worden. Ik zocht naar een mogelijkheid om mijn kleine gemaakte projectjes in te bewaren die ik later aan mijn junk journals wilde gaan toevoegen. Ze lagen maar een beetje op mijn bureau en dat vond ik gewoon zonde.

Door een boekje te gaan maken met enveloppen erin kon ik al die kleine onderdelen mooi opruimen en had ik ze wel altijd bij de hand. Ik houd nu eenmaal van overzicht en kan dan creatief worden. Ik weet gewoon van mijzelf dat als iets uit zicht is dat ik het dan niet gebruik.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Dit boekje kun je geheel op maat maken, ik leg het in de video wel uit. Je maakt namelijk eerst de enveloppen en dan pas je de rest aan. De enveloppen kun je heel gemakkelijk maken met een enveloppenmaker. Ik heb wel een uitgebreide video gemaakt hoe je deze enveloppenmaker kunt gebruiken. Als je het eenmaal weet is het niet moeilijk en maak je de ene na de andere enveloppe gemakkelijk zelf.

Ik gebruik natuurlijk het papier van de Action, die grote blokken blijven mijn favoriet. Ze zijn goedkoop en hebben stevig papier. Soms zijn ze zelfs dubbelzijdig bedrukt. Ik heb hier een blok gebruikt wat enkelzijdig bedrukt was. Ook dat is geen probleem. Met een beetje inkt, een maskstencil met sponsje of borstel is het in een handomdraai opgelost.

Maar wees gewaarschuwd…als je er eenmaal één hebt gemaakt…dan ga je er meer maken… dat weet ik zeker. Je kunt hier echt alle kanten mee op namelijk. Je kunt er foto’s in bewaren…of wat denk je van teksten die je al hebt uitgeknipt en zo ergens op kunt plakken.

Je kunt er ook stempels of Dies in gaan bewaren… echt de mogelijkheden zijn eindeloos. Dus maak gewoon eens zo’n boekje en je hebt gelijk een goede basis voor andere boekjes. Voor de kaft heb ik trouwens een pizza doos gebruikt, we eten niet vaak kant en klare pizza’s… maken ze liever zelf… maar als ze in de aanbieding zijn en we weinig tijd hebben… tja dan is het wel heel gemakkelijk natuurlijk.

Die lege dozen bewaar ik dan altijd, leg ze weg in de grote schuifdeurkast op mijn zolder. Je kunt er zoveel mee doen, niet alleen die kaften maken. Het is gewoon stevig karton, maar niet te dik.

Veel freubelplezier allemaal…

Door Patricia

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *