Fijne Feestdagen

Langs deze weg wil ik iedereen een fijne Kerst toewensen, ondanks alle Corona maatregelen. Gezelligheid thuis moeten we zelf maken en ik hoop dan ook dat jullie allemaal gaan doen. Het is allemaal niet anders en je kunt ook denken het kan nog erger. Was er niet zoiets van een glas halfvol? Je kunt dat ook positief bekijken….er zit tenminste nog wat in!

De Kerstvakantie is nu officieel begonnen en wij gaan dan ook echt even in de relaxstand. Het waren hele drukke weken waarin veel is gebeurt…ook een aantal verdrietige dingen. Hoewel we gewoon doorgaan met alles denk je daar natuurlijk wel aan. Ondanks de relaxstand staan er voor mij nog een aantal ziekenhuis dingetjes op mijn programma. Vanmorgen heb ik het eerste gedeelte gehad…ik moest mij weer laten testen in het ziekenhuis, dus weer zo’n fijne wattenstaaf in mijn neus en keel…en een beetje bloed uit mijn vinger…maar dat ben ik wel gewend. Nu is het afwachten…de longarts belt mij de uitslag door. Is alles negatief dan moet in donderdag naar het ziekenhuis voor allerlei onderzoeken op de longpoli met aansluitend de uitslagen bij de longarts. Dan weet ik ook hoe ik ervoor sta en of ik groen licht krijg om in het nieuwe jaar te beginnen met het speciale corona programma bij de fysiotherapie.

Hoewel het nu allemaal al een aantal weken geleden is dat ik zo vreselijk ziek was ben ik nog steeds herstellende. Vooral de benauwdheid is er nog steeds geregeld en mijn vermoeidheid is ook nog erg aanwezig. Maar we gaan gewoon weer door…niet klagen maar dragen zeiden mijn ouders vroeger als ik weer eens ziek was…ik ben als kind heel veel ziek geweest…wat nu groep 4 is…wat vroeger de 2e klas was op de lagere school….heb ik bijna helemaal moeten missen vanwege ziekte. Gelukkig kon ik gemakkelijk meekomen op school, dus de eventuele achterstand was zo weer ingelopen….

Maar goed tijd om te zitten had ik toch niet de afgelopen weken….Thomas thuis van school…al sinds de herfstvakantie…eerst omdat hij zelf ook corona had…nog een operatie aan zijn teen er achter aan…eindelijk kon hij weer naar school na 3 weken…toen ging de school dicht….alleen op woensdag mocht hij naar school. Hij heeft het er best moeilijk mee gehad…compleet uit zijn ritme…voor een autistisch iemand is dat ook funnest.
Voor ons/mij was het met name zwaar om hem te begeleiden en aan te sturen…iets wat je continu moet doen. Nu alle scholen dicht zijn gegaan is Sophie ook thuis en komt zij er natuurlijk ook bij. Vandaar de we deze week en volgende week zo weinig mogelijk doen…we moeten allemaal uitrusten…

In januari gaan we de draad weer een beetje oppakken, we krijgen voor een klein deel extra ondersteuning thuis…zou mij er anders ook geen raad mee weten…beide kids thuis… schoolse zaken… alles wat verder gewoon door gaat…

De eerste video’s in het nieuwe jaar zullen waarschijnlijk met mijn lieve vaste assistente Sophie zijn 🙂
We zien het wel…ik ga zoveel mogelijk freubel momenten pakken om vooral mijn hoofd leeg te krijgen…kan ik tegelijkertijd Sophie bezig houden.

We gaan eerst maar eens genieten van de feestdagen…Kerst…oud en nieuw….ik heb er zin in… gezellige dagen thuis waar we het vaste ritme en programma even een beetje kunnen los laten…niet te veel natuurlijk…anders hebben we weer 2 kids die volledig van slag zijn. Agnes komt hier gezellig beide kerstdagen…dat vinden de kinderen ook altijd gezellig…ze hoort hier inmiddels al volledig bij het gezin…dat deed ze al toen haar man nog leefde….waren ze hier beide bij ons met Kerst… We gaan lekker met de pannetjes eten zoals ze hier het gourmetten noemen…alleen op 1e kerstdag hoor…2e gaan we het wat anders doen. Oudjaarsdag bak ik normaal gesproken oliebollen voor de hele buurt…maar daar ben ik nog niet over uit wat ik ga doen…misschien sla ik dat maar een jaartje over i.v.m. mijn gezondheid…weet het nog niet…is ook altijd wel een soort van traditie.
Misschien toch maar een paar bakken met wat extra hulp van mijn assistente Sophie 🙂

Nou dit was het laatste bericht voor 2020…in 2021 zijn we er gewoon weer….gaan we weer leuke dingen maken en hoop ik weer volop video’s te kunnen maken zowel voor de groep op Faceboek als voor YouTube….
Iedereen hele fijne feestdagen en een goed uiteinde gewenst…maak er gewoon het beste van!

8 antwoorden op “Fijne Feestdagen”

 1. Jullie ook fijne dagen ,maak er wat van xxx En ik die graag mee loten voor ik nog eens wil tekenenen gr Gerrie

 2. Lieve Patricia en Familie .
  Hartelijk dank voor de beste wensen .
  Ik wens jullie mooie Kerstdagen en een voorspoedig en gezond 2020.

  Groetjes GERRIE .

 3. Jij ook fijne feestdagen en een gezond nieuwjaar!
  Hopelijk kan je “Corona “ nu echt achter je laten.
  Dank voor de vele tips en inspiratie.
  Gerra Klaus

  1. Bedankt hoor! Ja laten we het hopen….ben er ook helemáál klaar mee dat corona.

 4. Hoi Patricia,
  Ik wens jullie fijne kerstdagen en een gelukkig, voorspoedig en gezond 2021.
  Bedankt voor je inspiratie en de leuke tips.
  Groetjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *