Flower Doodle

Ik heb het helemaal ontdekt….wat heerlijk ontspannend is het toch…even alle nare gedachten opzij…alleen maar concentreren op het tekenen.
Iedereen denkt dat het heel moeilijk is…maar ik weet zeker jullie kunnen dit ook.
Ik hoor jullie al zeggen, maar ik kan niet tekenen…nou dat kan ik ook niet….
Je denkt bij tekenen vaak aan de prachtige portretten, landschappen….enz…
Doodles zijn heel wat anders….dat zijn hele simpele tekeningetjes die niet perfect te hoeven zijn. Het hoeft niet echt te lijken…het mogen gerust fantasie figuren zijn.
Je maakt deze tekeningen voor de ontspanning…voor jezelf…dit hoef je niet voor een ander te doen…niemand hoeft het te zien.

Ik leg het allemaal uit in de video en laat gelijk zien hoe je een simpele bloem maakt met je pen of potlood…een simpel blad en hoe je die kunt invullen…
Flower Doodles maken is echte ontspanning, maar in het begin misschien even lastig. Het is gewoon echt een kwestie van oefenen en je wordt er vanzelf zekerder in. Je bent er ook niet veel voor nodig…een stuk papier…het maakt niet uit welk papier….en een pen of potlood…
Een fineliner is heel handig om mee te tekenen. Je hoeft in het begin echt geen dure pennen te kopen. Ik gebruik nu de pennen van Sakura, de Pigma Micron pennen. Daar zit Archival inkt in en dat zorgt voor een hele mooie zwarte lijn die bovendien watervast is nadat het droog is. Je kunt daarom ook later nog gaan inkleuren met bijvoorbeeld een Aquamarker. De Pigma pennen kun je overal wel kopen, ik zag ze bij ons bij de Bruna ook staan. Maar ook online zijn ze wel te vinden. Zelfs bij AliExpress ben ik ze tegen gekomen.

In de video neem ik je stap voor stap mee…en ik weet zeker dat jullie dit ook kunnen. Het is echt een kwestie van doen….laat al je angst gaan!
Het is maar papier waar je op bezig bent…maar oefen en oefen…
Geef ook zeker niet op…niemand hoeft het te zien…het is echt puur voor jezelf…
Als je zo geconcentreerd bent op het tekenen dan is er ook geen ruimte voor andere gedachten, het maakt echt je hoofd helemaal leeg.

Ik vind het heerlijk…als mijn kinderen eindelijk in bed liggen dan pak ik mijn boekje erbij en ga ik aan de grote eettafel zitten en begin te tekenen….meestal gelijk met een fineliner…maar soms ook eerst met potlood… Niet alles gaat goed en wordt mooi, maar dat hoeft ook niet…het is een leerproces…én je bent heerlijk ontspannend bezig geweest.
Eigenlijk heeft iedereen de materialen wel in huis…je bent er maar zo weinig voor nodig…een pen en papier….dat is vaak snel te vinden….
Je gaat met een heerlijk ontspannen gevoel naar bed…je hoofd is weer leeg…tenminste bij mij wel voor een groot gedeelte… Ik heb een heel stress vol leven met heel veel zorgen om mijn kinderen…maar hier krijg ik rust door….

2 antwoorden op “Flower Doodle”

 1. Lieve Patricia
  Wat een gewéldig mens ben je toch met zoveel talenten..
  De 1e is heel mooi maar de 2e is echt super . Ik wil het ook zeker gaan oppakken. Het ziet er echt ingewikkeld uit.
  Ga eens even rustig de video bekijken.

  Bedankt lieverd
  Ga zo door

  1. Het valt echt best mee…het is echt een kwestie van alle angst overboord en gewoon dat potlood oppakken….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *