Freubelen met een klein budget

De mooiste creaties maken is echt mogelijk ook als je een klein budget hebt. Het is een kwestie van de juiste keuzes maken en misschien ook wel soms door bepaalde dingen zelf uit te vinden. Ik heb ook niet altijd een groot budget gehad…en nog steeds niet…je hoeft ook niet altijd alles te kopen wat je in bepaalde video’s ziet. Vaak kun je met soortgelijke materialen die jij thuis hebt ook prachtige dingen maken. Vandaag vertel ik over inkten…hoe je toch met een klein budget ook leuke inkten kunt kopen.

Tegenwoordig kun je van de meeste inkten ook een kleine variant kopen…deze zijn natuurlijk veel goedkoper dan de grote doosjes inkt. Ook deze kleine doosjes kun je vaak bijvullen met dezelfde navulinkt als de grote doosjes. Ook Distress inkt heeft kleine doosjes, helaas heeft de Distress Oxide nog geen kleine doosjes inkt.

Wat ook nog eens een groot voordeel is met die kleine doosjes…ze nemen veel minder ruimte in om ze op te ruimen…zeker als je een kleine ruimte hebt is dit natuurlijk handig. Maar ook als je wel ruimte genoeg hebt is het natuurlijk prettig dat je die ruimte weer kunt vullen met andere dingen. 🙂

Vandaag mocht Sophie eindelijk naar school zodat ik mijn handen weer wat vrijer had om zelf even te gaan prutsen…iets wat ik echt gemist had. Ik had al zo lang niets creatiefs meer gedaan…maar mijn zolder moest eerst een beetje weer ingericht worden. Afgelopen zaterdag werden al mijn nieuwe meubels bezorgd en kon het in elkaar zetten van de meubels beginnen. Ik ben zelf zaterdagavond al begonnen nadat de kinderen in bed lagen… eerst de gemakkelijkste dingen….zondagmiddag ben ik weer verder gegaan…maandag weer…en gisteren heeft Gerwin, mijn man, mij geholpen de laatste grote meubels in elkaar te zetten.

Daarna kon het inrichten natuurlijk beginnen…zo leuk om te zitten genieten van alles…ik ben zo blij met de ruimte die ik nu heb. Ik ga op mijn gemak alles eens rustig opruimen en sorteren. Bedenken wat ik waar wil…maar vooral de ruimte gezellig maken. Ik heb nu 2 grote bureaus, 1 waar ik aan kan filmen en 1 waar ik zelf lekker kan gaan zitten freubelen. Mijn oude filmtafel heb ik ook nog laten staan, hier kan Sophie aan gaan zitten freubelen.

Ik heb nu heel veel opbergruimte door 2 ladenkastjes, maar ook 2 boekenkastjes waarin ik leuke dozen ga zetten. Zelfs mijn bureau heeft heel veel opbergruimte. Ik ga als ik alles op orde heb een video maken en dan geef ik iedereen een rondleiding.

Maar eerst ga ik heerlijk genieten en ondertussen mijn zolder gezellig maken met allerlei creaties. Hier ga ik jullie ook alvast in meenemen zodat jullie kunnen zien hoe ik bepaalde dingen heb gemaakt. Dus de komende tijd genoeg te doen. Sophie mag volgende week ook nog naar school en daarna hebben de kinderen een week vakantie.

Heeft het bij jullie ook zo vreselijk gesneeuwd? Hier is zo’n mega pak gevallen…dat is zo nog niet weer weg. De wegen zijn nog steeds bar slecht in de wijk…de grote wegen zijn wel schoon zoals de snelweg en de rondweg…maar bij ons voor dus nog niet. Hoewel wij aan de doorgaande weg in de wijk wonen, er komt altijd veel verkeer…gisteren was er zelfs een file omdat de kinderen naar school (zitten er vlakbij twee) werden gebracht met de auto en er geen twee auto’s langs elkaar kunnen vanwege de sneeuw. De sneeuwschuiver vanmorgen heeft ook niet veel geholpen. Er staan geregeld mensen vast met hun auto…maar gelukkig is er altijd wel iemand in de buurt die even helpt om de auto weer uit de sneeuw te krijgen.
Ik ben geen wintermens…heb echt een hekel aan die sneeuw en gladdigheid…van mij mag het warm water regenen…geef mij maar de lente en de zomer… 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *