Gelliplate techniek met mask stencils

Veel kleur en structuur met mask stencils

In de bijbehorende video laat ik zien hoe gemakkelijk je heel veel kleur en structuur kunt aanbrengen op je Gellplate…en vervolgens haal je met 1 print alle kleuren weer van je Gellplate… Een super leuke techniek…wel één waar je een beetje geduld bij moet hebben…niet echt mijn sterkste kant. Na elke laag die je hebt aangebracht moet je echt even wachten tot de laag droog is voordat je er weer een nieuwe laag overheen gaat brengen.

Dit is niet echt een techniek waarmee je in één avond heel veel afdrukjes kunt maken, maar juist wel een techniek waarmee je in één print een hele gave achtergrond kunt maken voor je Art Journal pagina. Ik werk met deze techniek vaak met twee Gellplates, een grote en een kleine Gellplate. Op mijn kleine Gellplate van 5 x 7 inch breng ik de kleuren aan, dit is dus mijn palet…hiervan neem ik de kleuren weer op met make-up sponsjes. Vervolgens ga ik met die sponsjes over verschillende mask stencils op mijn grote Gellplate om zo kleur en structuur aan te brengen op mijn grote Gellplate.

Elk laagje moet dus drogen voordat je weer een nieuwe laag en kleur kunt aanbrengen. Uiteindelijk als alle lagen erop zitten doe je er een laagje verf overheen, bij voorkeur een lichte kleur, en rolt dit goed uit met je brayer… Het laagje mag niet te dik zijn, je moet er de structuren nog een beetje doorheen kunnen zien.

Als papier gebruik ik het liefst het Strathmore Bristol paper, dit is lekker stevig en super glad. Je print wordt hier haarscherp op afgedrukt en je hebt gelijk een basis voor je Art Journal pagina. Maar je kunt hier natuurlijk ook gewoon kaarten van maken of ATC kaartjes…wat jij wil….
Ik koop overigens mijn Strathmore papier altijd bij Bol.com, het is niet duur en ik doe er best lang mee. Ik koop altijd de A3 blokken en die snijd ik zelf op maat…de ene keer voor een art journal pagina…de andere keer voor een kaart…
Ik koop wel vaker bij Bol.com, ook zeker voor het gemak….hoef ik niet met die grote zakken kattenvoer te sjouwen…onze kat Belle heeft speciaal voer namelijk…die kunnen we niet in de supermarkt kopen…

Dan mijn bonus pagina zoals ik het altijd noem….al die kleurtjes verf die op mijn kleine Gellplate zitten haal ik eraf met een laagje verf zoals op de grote Gellplate.
Deze pagina kun je mooi gebruiken voor collages maken…ik laat het later nog wel eens zien wat je er ook mooi mee kunt doen…alles op z´n tijd.

Het gaat weer een drukke week worden…later meer daarover…er gaan veel leuke dingen komen…ik heb echt veel om naar uit te kijken de aankomende week. Natuurlijk laat ik jullie weer meegenieten…gelijk ook een beetje een inkijk in mijn speciale gezin….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *