Gelukkig Nieuwjaar….

Flower Doodle

2021 is alweer een aantal dagen oud…maar toch wil ik jullie allemaal een heel gelukkig nieuwjaar toe wensen. Laten we hopen dat dit een beter jaar wordt dan 2020… tenminste voor mij was afgelopen jaar niet zo’n heel goed jaar. Het oude jaar heb ik afgesloten met een flower Doodle en een ingekleurde Mandala. In de video op YouTube vertel ik er meer over.

De dagen vliegen hier voorbij…de kinderen thuis…online lessen waar ze hulp bij nodig hebben. Ik maak mij er best zorgen over…ze missen zoveel onderwijs op deze manier. Vooral Thomas natuurlijk, die heeft sinds de herfstvakantie bijna geen fysiek onderwijs meer gehad. Wat een vreselijke start van het voortgezet onderwijs…groep 8 ook al zo raar moeten afsluiten… Voor Sophie is het natuurlijk allemaal anders, voor haar maakt het niet zoveel uit…alles wat ze leert is meegenomen. Ze kan eenvoudige boekjes lezen met niet te veel regels…Nijntje boekjes zijn haar favoriet….we hebben ze zelfs in het Twents. 🙂

Gisteren heb ik een plan gemaakt voor mijn knutselzolder…we gaan hem helemaal verbouwen. Al die oude meubels eruit…het is echt een ratjetoe aan ouder meubels… ik wil echt een functionele ruimte nu. Toen we het huis kochten 12 jaar geleden was de zolder al helemaal afgetimmerd en leek het nog wel wat… Inmiddels is het zolderraam echt aan vervanging toe…en omdat we dan toch bezig gaan…dan maar goed aanpakken zodat het er weer jaren tegen kan.

Ik heb meubels uitgezocht bij Ikea…zelfs een plattegrond op schaal gemaakt zodat ik wat kon schuiven met de meubels. Een gedeelte blijft wel, maar oude kindermeubels gaan eruit. Ik ga ze op weggeefhoek Oldenzaal zetten, er is misschien nog wel iemand die ze goed kan gebruiken. Dat doe ik liever dan het naar de kringloop brengen, heb het idee dat hier in Oldenzaal heel veel dingen de winkel niet eens halen.

Aankomend weekend gaan we maar eens eerst beginnen met opruimen…er staat nog zoveel wat naar de stort kan…ook maar eens die dozen bekijken wat helemaal achter op onze zolder staan…geen idee wat daar in zit namelijk. Zomaar weggooien ga ik zeker niet doen…straks zit er iets moois in…een herinnering aan mijn ouders bijvoorbeeld.
We willen dit al jaren doen…maar stellen het steeds uit…nu staat het op de kalender en gaan we doorpakken. Weg met die troep….je kunt niet alles bewaren. Nu hebben wij gelukkig een best grote zolder met veel opbergruimte…maar dat wil niet zeggen dat het zo vol met van alles en nog wat moet staan. 🙂

Zodra Ikea weer open is gaan we de meubels kopen…tot die tijd doen we het gewoon met de oude meubels. Ik ben bang dat het allemaal nog wel even duurt die Lockdown… die stomme Corona is nog niet voorbij… Gelukkig zijn ze begonnen met de vaccinaties… zodra ik kan laat ik het ook gelijk zetten…sta vooraan in die rij!
Normaal ben ik altijd sceptisch over nieuwe medicijnen…ben immers een Des dochter en dat was ook veilig dachten ze vroeger…nou niet dus… Wat heeft mijn moeder zich schuldig gevoeld terwijl zij er niets aan kon doen! Maar nu heb ik er toch wel vertrouwen in… een griepprik krijg ik al jaren…deze kan er ook nog wel bij…alles beter dan weer Corona te krijgen!!!!

Plannen voor dit jaar? Gewoon lekker door prutsen…genieten van alle kleine momentjes en die grote momenten komen wel weer als de Corona weer het land uit is.

2 antwoorden op “Gelukkig Nieuwjaar….”

  1. Jij ook een gelukkig nieuwjaar. Vooral een GEZOND jaar met veel inspiratie .

    Laat je niet klein krijgen, houd hoop!

    Gerra Klaus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *