Glitter alcohol inkt

Goedkope alcohol inkt met prachtige kleuren…

Afgelopen donderdag liepen we langs de Action, we moesten eigenlijk alleen naar de bieb om de boeken terug te brengen die we al heel lang in huis hadden. Voor de lockdown hadden we boeken geleend en die moesten nog steeds terug gebracht worden.
Maar ja…dan loop je langs de Action…en als je er toch bent…dan ga je snel even naar binnen om te kijken wat er nieuw is…of ze nog leuke dingen hebben…en toen zag ik ineens die doosjes met Alcohol inkt staan…die leken mij wel interessant en voor € 0,99 kon ik ze niet laten liggen. Ik kon 6 verschillende doosjes vinden…veel hadden ze er niet van…ook geen idee of ze overal verkrijgbaar zijn.

Thuis ben ik er eens rustig naar gaan kijken en vergelijken met mijn Ranger alcoholinkt. Ik kwam erachter dat er 8 verschillende setjes moesten zijn, ik mis nu de paarse en groene nog…misschien dat ik die nog kan vinden later…

Ik ben er eens lekker mee gaan spelen en heb er gelijk ook maar een video over gemaakt. Het is zo leuk dat spelen met die inkt…en hier zit nog een glitter in ook. Hoewel er die niet echt mooi doorheen gaat…krijg je er wel hele leuke effecten mee. Zeker als je gaat sprayen met alcohol. Voor je aan de slag gaat denk dan wel eerst even aan 2 belangrijke dingen….zorg dat de ruimte goed geventileerd is en dat je werkvlak goed beschermd is. Ik gebruik er altijd een speciale oude craftmat voor die bij in de doos met alcohol inkt materialen ligt. Het zolderraam staat goed open voor de frisse lucht….maar meestal zit ik beneden in de woonkamer. Dan doe ik de afzuigkap in de keuken aan en het liefst ook nog de achterdeur open.

Wat mij overigens wel gelijk opviel was dat de lucht van de inkt stukken minder was als die van de Ranger…ik vermoed dat er gewoon minder alcohol in zit…het blijft ook echt veel en veel langer nat. Normaal is alcoholinkt razend snel droog…nu heb ik het een uur moeten laten drogen…maar dat is niet zo erg. Het wordt alleen lastiger als je ook met folie wilt gaan werken…dan blijft het echt te lang nat denk ik…

Wat ik normaal ook vaak gebruik is mijn airbrush om de inkt te laten lopen…voor het filmen gaat dat niet…dat ding maakt best veel lawaai…maar dan kun je ook een speciale blazer gebruiken of een rietje waar je door blaast. Als je in het blok aan de rechterzijde van deze pagina kijkt zie je wel een link naar de airbrush die ik heb.

Natuurlijk kun je alcohol inkt voor vele doeleinden gebruiken. Wat denken jullie van bijvoorbeeld om er een doorzichtig telefoon hoesje te kleuren met de inkt. Dan heb je echt een uniek hoesje waar er maar 1 van is. Maar ook op aardewerk kun je het prima toepassen, denk er dan wel even aan om een beschermend laagje aan te brengen zodat je het kunt afwassen. Er is een speciale vernis te koop die alles beschermd en waterproof maakt zodat je het kunt afwassen.

Ik heb ook ooit zelf onderzetters gemaakt…ook daar heb ik een video over gemaakt…

Zo zie je maar hoe leuk het is om met alcohol inkt te werken en als je de inkt van de Action probeert kun je het zelf ook uitproberen voor weinig. Als je op papier gaat werken zou ik wel kiezen voor een Yupo paper (bijv. CraftEmotions, is redelijk goedkoop), maar ook een goede kwaliteit foto papier geeft al leuke resultaten. Het moet in ieder geval geen inkt doorlaten, dus niet poreus zijn. Plasticvellen zoals acetaat of Mica kun je ook leuk gebruiken…

De zomer is al bijna aangebroken, het weer gaat qua temperaturen weer de lucht in. Ik weet niet hoe het bij jullie is…maar dan wordt het freubelen ook weer anders en vaak minder. Ik moet zeggen dat ik niet echt goed tegen de warmte kan…hoe ouder ik word…des te erger het ook wordt dat niet tegen de warmte kunnen. Ik heb nu een fijne nieuwe airco op zolder zodat ik daar heerlijk koel kan freubelen. Ook ga ik denk ik weer wat meer beneden in de woonkamer aan de eettafel aan de freubel.

Voor mijn video´s op YouTube ga ik deze zomer weer een beetje terug naar het begin van mijn YouTube video´s…ik ga er weer een gezellig muziekje onder zetten…dan kan ik de airco aanzetten en loop ik niet gelijk leeg als ik ga filmen. 🙂
Die airco maakt gewoon teveel lawaai om aan te zetten tijdens het filmen…dus vandaar dat het maar even iets anders moet dan anders…

Dus ik ga er een intro voorzetten en ik doe gewoon alles rustig voor zodat het zichtbaar is wat ik doe. Ik zet er af en toe als dat nodig is er wel een tekst bij. Natuurlijk kunnen jullie altijd een vraag stellen als je die hebt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *