Idee voor een Happy Mail

Een goed gevulde Happy Mail voor een bijzonder iemand

In de video op YouTube laat ik zien hoe je deze leuke basis kunt maken voor bijvoorbeeld een Happy mail. Maar natuurlijk is het veelzijdig te gebruiken voor allerlei projecten. Wat denk je bijvoorbeeld ervan om er een kleine journal in te verpakken met ruimte voor wat stickertjes e.d. Wil je dus zien hoe deze basis is gemaakt kijk dan even op YouTube…

In de video zei ik al dat ik in mijn blog bericht alle maten zou vermelden zowel in Inch maten als cm maten. Ik begin met de inch maten, maar ik heb het ook omgerekend naar cm maten voor diegene die het lastig vindt werken met inch maten.

Ik begin met de basis omslag. Ik heb hier een stuk dubbelzijdig karton voor gebruikt van 6″ x 12″. Ik gebruik het papier uit die grote papier blokken van de Action. Dit is lekker stevig en goedkoop, dus mooi budget…

Ik begin met rillen vanaf de linker zijde van het papier, de lange zijde naar boven als je een “scoreboard” gebruikt. Ik gebruik mijn snijapparaat van Vaessen, hiermee kan ik zowel snijden als rillen. Ik begin met rillen op 4½ inch, daarna ¼ inch verder voor de rug.
Voor de achterzijde ga ik weer 4½ inch verder en maak ik nog een rug door weer ¼ inch verder te gaan. Wat overblijft is het flapje om het geheel te sluiten straks.

Dus van links naar rechts rillen op 4½” , 4¾” , 9¼” , 9½”.

In centimeters is dit afgerond:
Stuk karton van 15 x 30,5 cm. Dit ril je van links naar rechts op 11,5 cm, 12 cm, 23,5 cm en 24 cm.

Voor het gedeelte met de gleufjes snijdt je een stuk karton op 4″ x 5½” of in centimeters 10 x 14 cm. Je maakt gaatjes zoals ik voordoe in de video. Ik blijf ongeveer 1 cm of een ½” uit de kanten. Met een gewoon snijmesje snijdt ik de gleufjes door de gaatjes met elkaar te verbinden.

Dan hebben we nog een extra pocket met veel ruimte voor allerlei leuke extra’s of misschien wel een notitieboekje of zelfgemaakte journal. Hiervoor ben je een stukje karton nodig van 5¾” x 3″. Dit ga je aan 3 zijden rillen, de bovenkant ga je niet rillen. (dus 1 lange zijde niet) Je rilt de zijdes op ½” en ¾” zodat je een plakstrookje krijgt van een ½ inch met een ruimte van ¼ inch.

In cm is dat als volgt: een stukje karton van 14 x 7,5 cm. Deze ga je aan 2 korte zijden en 1 lange zijde (onderkant) rillen op 1 cm en 1,5 cm.

In de video laat ik zien wat je weg moet knippen en hoe je deze pocket moet vouwen en in elkaar plakken. Ik gebruik hiervoor scor-tape. Dit is extra sterke dubbelzijdige plakband. Je kunt hiervoor ook prima de rode tape gebruiken of natuurlijk een andere lijm zoals bijvoorbeeld een Tacky Glue.

Voorzijde Happy mail

Het geheel sluit ik met een simpele sluiting gemaakt met 2 kleine cirkels geponst uit karton en hiervoor gebruikte ik een 1 inch cirkelpons. (ongeveer 2,5 cm) Deze cirkels zet ik vast met een brad (splitpen) zodat ik hier langs een draad kan doen waarmee ik alles kan sluiten en het draad kan vast zetten.

Daarna is het tijd om die basis af te werken en te vullen met van allerlei leuke dingen. Ik heb er allerlei leuke papiertjes in gedaan en stickers. Washitape op een kaartje van Mica, grote paperclips, enz…

Ik hoop dat jullie dit een leuk idee vinden en daar zelf ook lekker mee aan de slag gaan. Laat het ook vooral zien op mijn groep op Facebook zodat je een ander ook weer kunt inspireren om zelf ook aan de slag te gaan.

https://www.facebook.com/groups/256421835765662

De meeste artikelen kun je gewoon online bestellen bij Hobbyshop-Online. Dat is een online webwinkel waar ik zelf ook veel van mijn hobbyartikelen koop. Hieronder kun je een directe link vinden naar de webwinkel. Dit is een reclame linkje, plaats je een bestelling dan ontvang ik een kleine provisie over die bestelling.

https://www.hobbyshop-online.nl/?ref=patriciazweersbonnet

Verder koop ik natuurlijk ook bepaalde artikelen bij de Action, ook ik moet op de kleintjes letten net als bijna iedereen denk ik wel…
Bijvoorbeeld die grote papierblokken die je bij de Action kunt kopen van Craft Sensations of de producten van DecoTime en Avec…je vindt er steeds meer leuke dingen voor een klein prijsje.

Maar van sommige artikelen zoals bepaalde gereedschappen wil ik gewoon een betere kwaliteit. Ik betaal dan liever iets meer en dat ik er dan jaren plezier van kan hebben. Dat is natuurlijk een keuze die ik maak, maar ik kan mij voorstellen dat iemand anders een andere keuze maakt…misschien wel moet maken…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *