Inch maten…hoe zit het ook al weer?

Print deze uit en hang hem op bij je werkvlak

Inch maten…hoe zit het ook al weer…ik leg het uit in een video op YouTube en ik hoop dat iedereen zo kan werken met deze maten. Ik laat at voorbeelden zien die ik hier ook eer plaats op mijn blog.

Je kunt deze afbeeldingen uitprinten of opslaan op je computer. Je hebt zo de afbeeldingen altijd bij de hand. Super handig om te leren werken met de Inch maten. Inmiddels gaat het bij mij vanzelf, maar ik heb de voorbeelden heel lang op mijn bureau bewaard zodat ik er elke keer naar kon kijken.

Op mijn groep op Facebook heb ik nog meer afbeeldingen geplaatst zodat je nog meer printjes kunt maken die je kunnen helpen bij het werken in Inch maten.

Inmiddels heb ik hier al een tijdje niets meer geschreven…het kwam er gewoon niet van. Ik heb wel heel veel video’s geplaatst op YouTube…de Koffie Break video’s. Ik plaats ze niet alleen op woensdag en vaak ook zondag, maar ze komen er ook tussendoor. Het maken van dit soort video’s bevalt mij heel goed. Ze zijn snel te maken en te monteren en wat nog misschien wel belangrijker is voor mij…ik kan ze van te voren inplannen.

Op deze manier hoef ik niet meer de hele week in de weer om 2 video’s te kunnen plaatsen, ik ga er nu een dag voor zitten om te filmen en tussen de bedrijven door kan ik monteren en de video’s inplannen bij YouTube. Zo had ik deze week ook echt herfstvakantie. Sophie was extra thuis en we hebben leuke dingen gedaan.

We hadden nog naar de dierentuin gewild, maar dat hebben we uiteindelijk niet gedaan… Mijn gezondheid laat nog steeds te wensen over en ik moet gewoon keuzes maken. We zijn wel even gezellig met Sophie naar een groot tuincentrum geweest om naar de kerstlampjes te kijken. Daar kan ze toch zo van genieten en dan genieten wij natuurlijk ook.

Ik heb ook al de benodigde onderzoeken gehad in het ziekenhuis en het beeld wordt steeds duidelijker wat er aan de hand is. Dat geeft wel een soort van rust, maar ik zal er deels ook mee moeten leren leven dat ik niet alles meer kan. Het geeft ook niet…ik heb er vrede mee.

Ik heb andere manieren gevonden om weer een bijdrage te leveren aan de maatschappij en mijn eigen soort van inkomen te creëren. Ik heb van mijn hobby mijn werk kunnen maken en daar geniet ik ontzettend van. Hahaha er waren mensen die dachten dat ik in een zwart gat zou vallen zodra Sophie naar een woongroep ging verhuizen… nou die hadden het mooi mis!

Nee…ik kom nog steeds tijd te kort…ja…de zorgen om de zorg die blijven en worden misschien wel steeds meer. Maar ook daar hebben we onze weg in gevonden en samen met andere betrokkenen onze krachten gebundeld. Ohhh wat zijn we lastig met elkaar… maar dat is natuurlijk ook ons goed recht! Het gaat om onze kinderen, wij willen gewoon dat ze het goed hebben en dat ze zich veilig kunnen voelen.

Het personeelstekort neemt best heftige vormen aan en de zorg staat daardoor zo ernstig onder druk…er worden fouten gemaakt…fouten die niet zouden mogen gebeuren… Bezuinigingen… die het er niet beter op maken….zowel voor de cliënten als de werknemers… nee de zorg in Nederland is niet zo goed als ze ons doen geloven hoor! Daar worden wij dagelijks mee geconfronteerd. Wat er moet gebeuren? Geen idee…daar ben ik ook niet voor…laten ze maar eens eerst daar in Den Haag beginnen om een fatsoenlijk kabinet te vormen die eens echt gaat regeren! Als ze in Den Haag al het vreselijke voorbeeld geven hoe kun je dan verwachten dat anderen het wel goed doen. Vriendjespolitiek…achter de schermen gekonkel natuurlijk achter de rug om van anderen…wijzen met de vingers naar elkaar i.p.v. eens zelf in de spiegel te kijken… Nee waar dit nog naar toe moet…

Soms maak ik mij daar best zorgen over…hoe moet het met mijn kinderen…zij zijn niet in staat om voor zichtzelf op te komen…nu kunnen wij dit nog…maar wat als wij er niet meer zijn? Ik denk dat er veel meer ouders zijn zoals wij…er zijn zoveel kinderen die buiten de boot vallen in deze harde wereld…daar hoeven ze nog niet eens een beperking voor te hebben ook!

Zoals altijd proberen we altijd positief te blijven…alleen zo blijf je overeind zeg ik altijd. Niet blijven tobben over de dingen die je niet meer kunt…maar ga op zoek naar de dingen die je nog wel kunt. Er zijn meerdere wegen naar Rome zeg ik altijd…wat ben ik blij dat ik mijn ouders als goed voorbeeld heb gehad…en ik probeer het met mijn kinderen net zo te doen…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *