Journal cards maken

Zelf leuke journal cards maken voor je junk journal

Afgelopen maandagmiddag heb ik even heerlijk op mijn zolder mijn hoofd leeg gemaakt. Ik heb simpele maar leuke journal cards gemaakt die ik later kan verwerken in mijn junk journal… Als je van het maken van collages houdt vindt je dit ook vast heel leuk om te doen. Je moet er juist niet te veel bij nadenken…gewoon stukjes papier plakken met een lijmstift…restjes die je over hebt gehouden van een ander project…

Deze kaarten zijn ideaal om op voorraad te hebben als jij junk journals maakt in vintage stijl en je gebruikt teksten of herinneringen in je journal. Deze kaartjes kun je in een pocket doen…of je zet ze vast met een paperclip…zoveel mogelijkheden.

Als je een aantal van deze kaarten op voorraad hebt dan kun je snel een pagina maken in je journal…dus ga gewoon eens een middagje zitten…en ga een serie van dit soort kaartjes maken. Ik houd ze bewust een beetje simpel zodat ze altijd bij mijn pagina passen…je kunt ze altijd nog verder bewerken als jij dat wil of nodig vindt.

Maar je kunt echt zoveel toevoegen als je zelf wil…stempelen…decoraties toevoegen zoals knopen en kantjes…en zoals ik heb gedaan details aanbrengen met een naaimachine. Ik heb een gewone naaimachine…niets bijzonders (de goedkoopste die ik toen kon vinden) en ik doe er echt van alles mee. Ik heb veel kleding gemaakt…maar ook heel veel andere dingen…

De draadjes hecht ik wel aan en af, maar de draadjes laat ik er gewoon aanzitten, geeft gewoon een leuk vintage effect. Deze kaartjes hoeven ook niet perfect te zijn…dat is ook het leuke van een junk journal…echt iedereen kan dit… Het gaat vaak fout als je er bij na gaat denken! Dat moet je dus niet doen.

Los laten dus…echt een projectje als je hoofd vol zit en je moet je hoofd weer leeg maken. Ik had dat maandag ook echt even nodig…ik heb vakantie…ondanks dat gebeurt er gewoon veel hier thuis…maar het komt goed…ik ga zoveel mogelijk naar zolder…Thomas red zich wel en Sophie is op de woongroep. Vrijdag halen we haar op…komt ze het weekend even thuis…

We zitten nu in de 4e week van de schoolvakantie en de laatste week van de vakantie gaan we leuke dingen doen. Dan neem ik ook even een weekje vrij…echt vrij…dus ook even een weekje geen video’s of andere dingen… We gaan nog een dagje dierentuin doen…de kinderen wilden zo graag de panda’s zien…nou ja wij ook wel… Misschien als het weer een beetje redelijk blijft gaan we een dagje pretpark doen…niet het massale hoor…dat is veel te druk voor de kinderen.

Vanaf volgende week vrijdag komt Sophie ook wat langer thuis dan alleen een weekendje…ook wel fijn hoor…kunnen we doen wat we willen…even weer een echt gezin zijn zoals bijna iedereen dat is met kinderen in die leeftijd. Ook al vinden we steeds meer ons ritme in alles…het blijft een dubbel gevoel…dit plan je natuurlijk niet als je eindelijk het gelukt hebt om zwanger te mogen worden…dan heb je hele andere ideeën van het ouders zijn…

Ik hoop morgen nog even lekker te kunnen freubelen en dan zet ik ook gelijk mijn camera aan…neem ik jullie gelijk mee in mijn ontdekkingsreis van een junk journal…want ook voor mij is dit nieuw…maar het is wel super leuk deze nieuwe ontdekking.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *