Junk Journal

Zelfgemaakte junk journal van een oud boek

De komende weken ga ik laten zien hoe je zelf een Junk Journal kunt maken en ik ga een aantal ideeën laten zien wat je kunt doen met zo’n journal. De mogelijkheden zijn namelijk eindeloos. Als je gaat zoeken naar video’s op YouTube vindt je meestal de journal pagina’s die richting een bullet journal gaan in vintage stijl. Maar natuurlijk kun je allerlei technieken toepassen…dus als je niet van die vintage stijl houdt kun je ook prima andere dingen doen met zo’n junk journal.

Het is juist heel ontspannen werken in zo’n journal…je werkt niet op duur papier en zo kun je juist ook veel dingen uitproberen. Dus maak zo’n junk journal en leef je daarna uit…

In deel 1 van de video vertel ik wat meer achtergrond informatie en laat ik zien hoe ik een kaft maak voor zo’n junk journal. Ik laat het in de video zien met een oud boek, maar natuurlijk kun je ook prima zelf een kaft maken zoals ik dat al eens heb laten zien in een video reeks over mini scrap albums. Ook kun je bijvoorbeeld een lege pizza doos of ander verpakkingsmateriaal gebruiken zoals een lege doos cornflakes.

In deel 2 laat ik zien hoe je de pagina’s in de kaft kunt vast maken op een manier zodat ze ook goed vast blijven zitten. Ik gebruik hier borduursplijtgaren voor…dat had ik nog liggen en dat is stevig genoeg. Ik heb het in veel kleuren liggen, dus er is altijd wel een bijpassende kleur…

Ik laat in deel 2 ook zien hoe je papier op maat kunt maken en wat je kunt doen met papier dat eigenlijk iets te groot is…je kunt dan ook pockets en flapjes gaan maken.

De komende weken laat ik ook een aantal ideeën zien wat je verder kun doen met zo’n junk journal. Ik heb er ook meerderde gemaakt ondertussen omdat ik echt verschillende stijlen wil laten zien. Voor ieder wat wils dus….

Verder hebben we vakantie hier…nou ja Thomas heeft vakantie en ik heb ook vakantie. Ik hoef even niet naar de fysiotherapie en kan wat langer blijven liggen. Maar mijn hulp heeft vakantie, ik krijg maar gedeeltelijk vervanging…dus ik moet zelf ook aan de bak om alles thuis op orde te houden. Gerwin, mijn man is aan het werk…maar de laatste twee weken van de vakantie heeft hij ook weer 2 weken vrij.

Sophie komt aan het einde van de vakantie ook even thuis en dan gaan we ook echt even genieten van een weekje als gezin samen.

Privé gebeurt er best veel de laatste tijd…deels onze eigen schuld…hahaha we zijn een grote verbouwing van ons huis aan het onderzoeken…dat kost veel tijd…maar het levert wel iets moois op als het goed is.

Helaas gebeuren er ook dingen, nare dingen buiten onze schuld om….wil er verder nog niet te veel over uitwijden…maar het zijn zeker geen leuke dingen…de stoom komt je geregeld uit de oren… Mensen die zeggen dat de jeugdzorg goed is geregeld in Nederland heeft er duidelijk nooit iets mee te maken gehad in de privé sfeer. Er gebeuren helaas dingen die niet door de beugel kunnen….misschien soms ook uit onmacht…maar lang niet altijd. Dat is ook alles wat ik er voor nu over wil zeggen. Later kom ik hier misschien wel eens op terug…ook om andere mensen te waarschuwen dat je niet zomaar alles hoeft te slikken en er zeker wel regels zijn waar ook een zorgprofessional zich aan moet houden.

Wij als gezin nemen nu even een afwachtende houding aan en proberen alles wat er gebeurt is een plekje te geven en zeker onze vakantie er niet door te laten verpesten. Wij staan heel sterk…en blijven een team zoals we altijd al zijn geweest…geen zorg-cowboy komt daar tussen…

11 antwoorden op “Junk Journal”

 1. Ik vond het weer geweldig ,hoe je alles uitlegt en la at zien
  We leren ervan.
  Dank je wel en lieve groeten

 2. Ik ben gestopt met FB en dus ook uit je FB groep verdwenen, leuk dat je hier ook mogelijkheid geeft tot reageren op iets.

   1. heb net je blog ook even gelezen kijk altijd eerst video, vind het heel vervelend voor je te lezen alle gedoe die je op dit moment hebt met zorginstanties (de details noem je niet hoeft ook niet maar begrijp het is ligt in de hoek van jeugdzorg), ik wens je er heel veel sterkte mee toe. En inderdaad ken de regels, en weet je rechten, desnoods schakel ook hiervoor weer deskundigheid in. Nogmaals sterkte ermee.

    1. Het komt wel goed…maar het blijft ook een gevecht…je wilt het beste voor je kind…denk ook wel dat het nooit veranderd dat gevecht tegen de bureaucratie.

 3. zo ik ben klaar met de voorbereidingen, boeken gevonden, de bladeren eruit, en mijn eigen papier net gevouwen en hoofdstukken gemaakt nu de volgende stap de boeken gaan maken. De techniek van het maken volg ik wel, verder met mijn papier doe ik het wat op een eigen manier, dat is ook het leuke van deze video’s de mogelijkheden zijn eindeloos en ik krijg altijd meer ideeen en begin al te denken “kan ik niet helemaal mijn eigen boeken gaan maken” van allerlei creatief materiaal wat ik heb liggen, maar goed, eerst de eerste twee junk journals maar eens afmaken, patricia “your video’s rock!!!” ik vind ze geweldig!

  1. Wat geweldig om te lezen! Je kunt het ook invullen zoals je dat zelf wilt…ik ga nog wel wat dingetjes laten zien. Aankomende zondag op YouTube een video hierover.
   Maar gewoon lekker zelf aan de slag en doen wat je gevoel je ingeeft.

   1. Hi Patricia
    Krijg iedere keer mailtjes binnen die jij beantwoordt aan je andere hobbyisten
    Is het de bedoeling dat ik die ook zie
    Hartelijke groeten en een fijn weekend
    Emmy

     1. Ik denk dat er bij jou een vinkje aan staat met dat je nieuwe reacties wil ontvangen op deze post.
      Kun je volgens mij eenvoudig uitschakelen via de mail. Als het niet lukt wil je mij dan even mailen?
      info@patriciazweers.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *