Kerstkaart met sokjes

Snelle kerstkaart gemaakt met weinig materialen

Omdat ik niet alle Kerstkaarten film die ik maak wil ik jullie toch via mijn Blog op de hoogte houden en misschien nog op ideeën brengen.
Soms kun je met heel weinig materialen ook een leuke Kerstkaart maken en dat laat ik in deze post zien.
Ik heb via AliExpress een hele leuke Die gekocht waarmee je leuke Kerstsokjes kunt uitstanzen, de Die is iets meer dan 2 weken onderweg geweest. Ik had hem vorig jaar al gezien en twijfelde toen al…maar ik deed toen al bijna niets met mijn stansmachine….nu wel…had echt besloten om mijn oude Double Do eens wat vaker te gebruiken. Het was even een werkje hoor al die sokjes uitstanzen…. al die kleine onderdelen…alles uit verschillende papier soorten…ben er echt even mee bezig geweest, maar het resultaat was prachtig.

Allemaal lieve kleine verschillende sokjes…maar wat een gepriegel om alles in elkaar te lijmen. Ik had al in mijn hoofd om van die kleine wasknijpertjes te gebruiken en de sokjes dan aan een soort van waslijntje te hangen.

Ik ben weer uitgegaan van mijn basiskaart van 13 x 13 cm…de kaarten van de Wibra…
Ik heb daar een stukje spiegelkarton opgeplakt die weer net een halve cm kleiner was gesneden, dus van 12,5 x 12,5 cm. Daarbovenop komt dan weer een stukje designpapier van 12 x 12 cm. Het designpapier is van de Action, uit het rode Kerstblok.
Het designpapier is direct op het spiegelkarton geplakt…natuurlijk heb ik de randjes eerst bewerkt met inkt…
Het spiegelkarton is verhoogd geplakt met foamtape zodat je het waslijntje vast kunt zetten aan de achterzijde van het spiegelkarton met plakband.
Het waslijntje is gemaakt van Bakerstwine, dat kun je overal ook wel kopen tegenwoordig net als de wasknijpertjes…

Dan de tekst…dat is ook een Die…deze heb ik online gekocht bij een webwinkel…het is een Die van Jeanine’s art, nummer JAD10044. Ik heb de tekst uitgestanst uit gouden spiegelkarton voor een mooi glimmend effect. Kerstkaarten mogen van mij een beetje glans hebben…een beetje uitpakken…maar niet te…
Al vind ik die hele drukke Kerstkaarten ook wel mooi om te zien…maar toch maak ik ze niet snel…het is gewoon niet mijn stijl…

Oh ja…mocht mijn Double Do stuk gaan…dan koop ik wel een nieuwe stansmachine…ik heb het al goed uitgedokterd….moet zeker nog een tijdje sparen…maar dan zou ik denk ik gaan voor de grote A4 van Sizzix. Je kunt er alle Dies op uitstanzen, dus ook de grote Dies…Het platform wat erbij zit is ideaal…
Maar toch ook een elektrische lijkt mij wel wat…dat draaien wordt wel steeds zwaarder… Ook deze machines zijn best aan de prijs…dus we beginnen alvast te sparen…ondertussen hopen we dat het oude beestje het nog even volhoudt…

Hier zitten we heerlijk in de herfstvakantie…ik geniet er lekker van…we proberen echt even rust te pakken…alhoewel dat ook niet altijd lukt…zelfs in de vakantie hebben we afspraken staan voor de kinderen. Zo moest Thomas dinsdag een nieuwe zitting en rugleuning voor zijn rolstoel uitproberen…hij is uit zijn rolstoel gegroeid en er moet een nieuwe komen met nog meer ondersteuning. Ik denk dat dat wel gaat lukken…
Vandaag moest Thomas naar het ziekenhuis in Nijmegen voor zijn oogziekte die los staat van al het andere…kon er ook nog wel bij zei hij twee jaar geleden…
Gelukkig is hij niet verder achteruit gegaan, maar moet er wel een andere bril komen. Dat gaan ze in januari bepalen…voor dit jaar was er geen vergoeding meer vanuit de basisverzekering. Tja zo gaat dat tegenwoordig…ook al ben je iets nodig dan moet je toch nog weer even verder met een bril of iets anders wat niet goed is….want het wordt niet meer vergoed. Het 2e paar steunzolen is al een dingetje…dat moeten we ook zelf betalen…maar ik heb geen idee wat die bril kost en ik wil dat denk ik ook niet weten…
Hij wordt niet voor niets uit de basisverzekering vergoed…het is geen multifocale bril zoals die van mijn man en mij… 🙂

Zondag komt er weer een nieuwe video….niet 1 maar 2! Dus houdt het in de gaten zou ik zeggen…Ik had namelijk iets beloofd als ik boven de 500 abonnees op YouTube uit zou komen….

2 antwoorden op “Kerstkaart met sokjes”

 1. Lieve Patricia
  Wat een super leuke kaart.
  Wat zijn die sokjes lief. Wel een hoop werk maar het resultaat mag er zijn.

  Fijn he effe rust alleen jammer dat het dan weer verstoord moet worden met afspraken.
  Ben blij dat het goed is afgelopen met Thomas. Jammer dat er dan weer geen geld voor is. Blijf effe volhouden. Probeer nog effe saampjes te genieten van de vakantiedagen.

  Ben benieuwd naar zondag je maakt me wel super nieuwsgierig.

  Tot snel

  1. Bedankt Hellen! Ach ja…is het toch altijd…een geld kwestie…we zijn het al wel gewend…
   Verder genieten we inderdaad nog even van onze mini vakantie…heerlijk…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *